اجتماعی و فرهنگی

تشریح جزئیات نشانگرهای سلامت محصولات غذایی

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین مهندس اعظم فولادی مقدم دبیر کمیته علمی غنی سازی مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، گفت: برنامه جدید سازمان غذا و دارو استفاده از نشانگرهای رنگی است که از ۶ ماه بعد از ابلاغ این دستورالعمل صنعت غذایی کشور موظف است یا جدول حقایق تغذیه بر روی محصولات خود داشته باشد یا اینکه در صفحه اصلی فرآورده غذایی جایی که کاملا قابل رویت باشد از نشانگرهای رنگی برای میزان سدیم، قند، اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب ترانس و چربی کل فرآورده استفاده کنند.

وی تصریح کرد: برای فرآورده های غذایی نشانگرهایی با سه رنگ سبز و نارنجی و قرمز در نظر گرفته شده که اگر رنگ قرمز در این محصولات درج شده باشد یعنی بیشتر از حد مجاز است و رنگ نارنجی به معنای در محدوده بالا است ولی هنوز به حد نهایی خطر نرسیده و در صورتی که رنگ سبز باشد به آن معنا است که محصول مناسب است.

فولادی مقدم گفت: اجرای نشانه گذاری ها بر روی محصولات از یک سال بعد از این برنامه برای تمام محصولات اجباری می شود تا مثلا اگر فردی دیابت دارد بداند یک محصول قندش بالاست یا مجاز است.

وی تاکید کرد: ۶ ماه پس از ابلاغ این دستورالعمل، شرکتها به صورت اختیاری می توانند نشانه گذاری بر روی فرآورده های خود را انجام ولی بعد از گذشت یکسال اجباری می شود.

دبیر کمیته علمی غنی سازی مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: این طرح مشمول تمام فرآورده هایی است که پروانه تولید از سازمان غذا و دارو دارند.

به گفته وی، نشانگرهای رنگی برای برخی از فرآورده هایی که اندازه بسته بندی آنها به قدری کوچک است که نمی توانند برروی محصولات درج شوند سازمان غذا و دارو آنها را از انجام این طرح معاف کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا