اجتماعی و فرهنگی

توصیه‌های آتش‌نشانی به تکایا و هیات‌ها

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین مهندس محمود قدیری با بیان اینکه کارشناسان سازمان آتش‌نشانی همانند سالیان گذشته اقدام به سرکشی و بازدید از اغلب اماکن مذهبی، هیات‌ها و تکایا کرده و نیازهای اولیه آنان برای مقابله با حوادث احتمالی را برطرف کرده‌اند، اظهار کرد: با این وجود مسئولان تکایا و هیات‌ها می‌توانند با مراجعه به ایستگاه‌های آتش‌نشانی نزدیک به محل خود از نظرات و خدمات آتش‌نشانان بهره بگیرند.

 

وی با اشاره به شرایطی که برای هیات‌ها، تکایا، مساجد و دیگر اماکن عزاداری وجود دارد، خاطرنشان کرد: براساس استانداردها باید در فضاهای تجمعی و پرتراکم نظیر هیات‌ها، حسینیه‌ها، مساجد، زیارتگاه‌ها و … به ازای هر ۱۰۰ تا ۳۰۰ نفر دو راه خروج و به ازای هر ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر، سه راه خروج درنظر گرفته شود و برای جمعیت بیش از هزار نفر نیز باید چهار راه خروجی با فاصله استاندارد از هم وجود داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه این راه‌ها می‌بایست باز و فاقد هرگونه مانع باشد خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که به کرات باعث حادثه در هیات‌ها و تکایا شده اتصال سیم‌ها و بروز آتش‌سوزی ناشی از این موارد است که در این خصوص رعایت فاصله مناسب میان سیم‌ها، اتصالات و ادوات برقی از مواد مصالح قابل اشتعال نظیر فرش، پشتی، تابلو، پرچم، پلاکارد و … الزامی است.

 

معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران با تاکید بر اینکه فیوزهای برق می‌بایست استاندارد باشد، اظهار کرد:‌گاه دیده شده به ویژه در هیات‌ها از راه‌های عجیبی برای برق‌کشی استفاده می‌شود و مسئولان آن با توجه به کوتاه بودن زمان فعالیت به مسائل این‌چنینی بی‌توجه‌اند، در حالی که پرهیز از بکارگیری از فیوزهای تقویت شده و غیراستاندارد امری ضروری است که حتما باید مورد توجه قرار گیرد.

 

به گفته وی استفاده از لامپ‌های برق با ولتاژ بالا بدون حباب و حفاظ مناسب، گرفتن چندین انشعاب از یک فیوز برق، وارد کردن بار بیش از ظرفیت به کابل‌ها و … از دیگر مواردی است که احتمال آتش‌سوزی در هیات‌ها را افزایش می‌دهد و باید از آن پرهیز شود.

 

قاتل خاموش در کمین هیات‌ها

 

قدیری گازگرفتگی و مسمومیت ناشی از استنشاق گازهای سمی را از دیگر خطراتی دانست که در این ایام ممکن است در هیات‌ها و تکایا رخ دهد و افزود: معمولا به هنگام عزاداری احتمال جابجا شدن دودکش بخاری یا نشتی شیرهای گاز و … وجود دارد و در گذشته بارها دیده شده که در هنگام خالی شدن هیات‌ها از عزاداران این نشت گاز موجب مسمومیت و حتی فوت افراد باقیمانده در هیات شده است که در این خصوص نیز باید حتما موارد ایمنی مورد توجه قرار گیرد.

 

وی اضافه کرد: در برخی از هیات‌ها نیز از بخاری‌های نفتی استفاده می‌شود که در این صورت حتما باید پیش از پرکردن منبع سوخت، بخاری خاموش شود.

 

وی با اشاره به دیگر استانداردهای لازم برای وسایل گرمایشی و گازسوز در هیات ها و تکایا خاطرنشان کرد: به هنگام گرفتن انشعاب از لوله کشی گاز حتما باید از شلنگ‌های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود، همچنین وسایل گرمازا نظیر اجاق گاز و بخاری را با فاصله حداقل یک متر از پشتی، فرش، پرچم و … نصب کرد.

 

سالمندان و کودکان در نزدیک راه خروج مستقر شوند

 

قدیری از مسئولان هیات‌ها و تکایا خواست محل استقرار افراد سالخورده و اطفال را از دیگر عزاداران جداکرده و در نقطه‌ای نزدیک به راه خروج قرار دهند و گفت: یکی دیگر از موارد که باید مورد توجه باشد جهت بازشدن درب‌هاست. جهت باز شدن درب‌ها نباید به گونه‌ای باشد که خروج جمعیت موجب بسته شدن آن شود. متاسفانه در حادثه مسجد ارگ جهت درب‌ها مناسب نبود و همین موضوع خسارت حادثه را افزایش داد.

 

معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران آغشته کردن چادرهای برزنتی به روغن و مواد نفتی را اشتباه رایجی دانست که در هیات‌ها و تکایا برای جلوگیری از نشت رطوبت انجام داده می‌شود و افزود: این کار احتمال آتش گرفتن و سرعت رشد آتش را افزایش می‌دهد.

 

وی از متصدیان هیات‌ها خواست در هیات‌ها و تکایای خود حتما کپسول آتش‌نشانی متناسب با مساحت و جمعیت نصب کنند و گفت: یکی از اماکن مهمی که نصب کپسول آتش‌نشانی در آن ضرورت دارد محل طبخ غذا و آشپزخانه هیات‌هاست که در این خصوص باید نکات ایمنی لازم انجام شود. همچنین محل طبخ غذا باید دور از محل عزاداری باشد.

 

قدیری با تاکید بر اینکه تلاش آتش‌نشانی ارتقا ایمنی عزاداران حسینی است اظهار کرد: این امر میسر و شدنی نخواهد شد مگر با همراهی شهروندان و مسئولان هیات‌ها، تکایا، مساجد و دیگر اماکن برگزاری مراسم‌های عزاداری. از این‌رو از شهروندان می‌خواهم در صورت بروز هرگونه حادثه احتمالی ضمن حفظ خونسردی خود اولویت خروج را به بانوان، سالمندان و اطفال داده و با حفظ خونسردی خود با شماره ۱۲۵ تماس گیرند و از اقدامات عجولانه و غیرمنطقی پرهیز کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا