مسابقه کشورهای غربی برای بهبود روابط با ایران
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین با اشاره به ارتقای سطح روابط ایران و انگلیس اظهار کرد: ارتقای روابط تا سطح سفیر نشان دهنده توانایی بالای دستگاه دیپلماسی کشورمان است؛ چراکه از آرمانها، ارزشها و منافع خود عقب نشینی نکرده و برپایه منطق، چانهزنی و دیپلماسی قوی مبتنی بر تخصص و آگاهی توانستهایم بخشی از چالشها در حوزه روابط خارجی با کشورهای بزرگ و مطرح جهان را برطرف نماییم. ارتقای روابط در سطح سفیر نشان دهنده این است که هردو کشور اراده قوی برای حل مشکلات و برداشتن موانع دارند و مسائل و سوء تفاهمات عمدهای که وجود داشته برطرف شده است.
وی تصریح کرد: بریتانیا به قدرت، جایگاه و نفوذ بالای ایران در خاورمیانه پی برده و متوجه شده است بدون ارتباط عالی با ایران نمیتواند در خاورمیانه فعالیت کند.
وی در عین حال با بیان اینکه «روابط و دیدگاههای سیاسی بریتانیا با ایالات متحده آمریکا بسیار نزدیک است»، خاطرنشان کرد: اقدام بریتانیا نشان دهنده این موضوع است که آمریکا هم متوجه قدرت و جایگاه ایران شده است. قدرت چانهزنی بریتانیا در مقابل اتحادیه اروپا و آمریکا بسیار بالاست. روابط ایران و بریتانیا میتواند به اجرای بهتر برجام و برطرف شدن موانعی که وجود دارد کمک کند، همچنین مانعتراشی و سنگاندازیهای آمریکا نیز خنثی خواهد شد.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به بازار و وضعیت اقتصادی ایران اظها کرد: باتوجه به نیازهای سرمایهگذاری به ویژه در بخش انرژی که در کشورمان وجود دارد، این روابط در زمینه اقتصادی هم میتواند برای هر دو کشور مثبت و اثرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه «در روابط بینالملل دوست و دشمن دائمی نیستند»، تصریح کرد: اصولا در این روابط منافع دائمی هستند و ممکن است کشورها زمانی با یکدیگر دچار چالشهایی شوند، روابطشان کاهش پیدا کند و حتی قطع شود، اما زمانی که شرایط ایجاب کند و منافع هر دو طرف طرف تامین شود دلیلی برای عدم ارتباط وجود ندارد.
وی ارتقای روابط ایران و بریتانیا را نقطه قوتی برای دستگاه دیپلماسی کشورمان برشمرد و گام موثری در کارنامه دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: زمانی که کشور محافظهکاری مانند بریتانیا روابط خود را تا سطح سفیر ارتقا میدهد گواه این مطلب است که میبایست منتظر خبرهای دیگری هم در عرصه دیپلماسی باشیم.