طلاق توافقی بالاترین شیوه جدایی زوجین
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین حسن کلاشلو در ارائه گزارش تحقیقات این مرکز در خصوص ازدواج و طلاق افزود: نهادینه شدن مباحث دینی در بین افراد زمینه دوام و قوام خانواده را بیشتر میکند و به طور معمول خانوادههایی که مباحث دینی را جدیتر دنبال میکنند، دوام بیشتری دارد.
وی افزود: در جوامع غربی هم این موضوع به چشم میخورد که خانوادههایی که جنبههای دینی در آنها بیشتر به چشم میخورد، با دوام و استحکام بیشتری روبهرو هستند و طلاق کمتر در آنها نسبت به دیگر افراد دیده میشود.
معاون مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان عنوان کرد: در پژوهشهای به دست آمده افرادی که از سطح دینداری کمتری برخوردار هستند، تمایل بیشتری به طلاق پیدا میکنند و در افراد با دینداری بیشتر، میزان تمایل کمتر است.
کلاشلو عنوان کرد: با وجود افزایش طلاقها، طلاق هنوز بین خانوادهها پدیدهای عادی نیست و در صورت بروز، خانواده سعی در صلح و آشتی زوجین دارند.
وی تصریح کرد: طلاقهای توافقی بالاترین آمار طلاقها را دارند، دلیل این موضوع همچنان مردانه بودن قوانین طلاق است، طلاقهای توافقی عمدتا راه حلی است که بعد از مراجعات مکرر زنان به دادگاه و به دلیل عدم احقاق حق قانونی آنان رخ میدهد.
معاون مطالعات و پژوهشهای جوانان مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: با توجه به تنوع فرهنگی شهر تهران، در سالهای اخیر ازدواجهای بین فرهنگی افزایش یافته است، در این وضعیت، موارد متعددی از زوجین به دلیل عدم تناسب فرهنگی درخواست طلاق دارند.
کلاشلو گفت: کمرنگ شدن ازدواجهای سنتی از دیگر دلایل طلاق است، در مقایسه با گذشته پسران در شرف ازدواج از استقلال نسبی و دختران از مهارت تحمل و توانایی حل تنش کمتری برخوردارند، این امر میزان طلاق را افزایش میدهد.
معاون مطالعات و پژوهشهای جوانان مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: ۱۸ درصد طلاقها در یک سال اول زندگی و در مجموع ۴۲ درصد طلاقها در ۵ سال اول زندگی است که اگر بتوان برنامههای فرهنگسازی ویژهای برای این سالها انجام داد، میتوان آمار طلاق را به شدت کاهش داد.