بیماریهای غیرواگیر، گریبانگیر ایران
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین رییس هجدهمین کنگره سراسری قلب و عروق، در مراسم افتتاحیه این برنامه، ضمن ارائه آماری در خصوص علل مرگ و میر در جهان، اظهار کرد: امروزه بیماریهای واگیر عامل بیش از ۵۰ درصد موارد مرگ و میر در دنیا هستند. پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۰ این رقم به ۶۰ درصد برسد. از این رقم تنها ۲۰ درصد متعلق به کشورهای توسعه یافته است و ۸۰ درصد دیگر، سهم کشورهای در حال توسعه اعلام شده است.
وی افزود: در این ۷۵ درصد بار بیماریها مربوط به بیماریهای غیر واگیر است. جنسیت، عوامل روانی و اجتماعی،تغذیه، چاقی، فشار خون، چربی خون، بیماریهای وراثتی جزو عواملی هستند که آمار این بیماریها را افزون می کنند.
به گفته قاسمی، بیماریهای ایسکیمیک قلبی، کمر درد، سوانح جادهای، سکتههای قلبی و مغزی و افسردگی در حال حاضر جزو اصلیترین علل مرگ ومیر در جهان هستند.
رییس هجدهمین کنگره سراسری قلب و عروق در ادامه، به آمار مرگ ۱۷ میلیون نفر در سال به علت ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی اشاره کرد و گفت: اگر این مجموعه به میزان قابل توجهی کاهش پیدا نکند و نرخ رشد جمعیت نیز به همین صورت ادامه داشته باشد، در بسیاری از کشورها با بحران جمعیت روبرو خواهیم بود.
قاسمی تصریح کرد: در سال هشت میلیون نفر بر اثر انفارکتوس فوت می کنند. بر اساس یک مطالعه، مشخص شد در سال ۲۰۱۴، نرخ شیوع دیابت ۱۰ درصد اعلام شد. این بیماری تا سال ۲۰۳۰ با این نرخ رشد دلیل هفتم مرگ و میر بشر می شود.
وی همچنین از ابتلای بیشتر زنان ایرانی به کلسترول بالا و مردان به تری گلیسرید بالا خبر داد و افزود: افزایش آگاهی اجتماعی، استفاده از داروهای نسل جدید، بهبود استانداردهای روغن خوراکی وسایر مواد غذایی و همچنین تغییر الگوی مصرف غذا، نقش قابل توجهی در کاهش چربی خون دارد.
وی همچنین اضافه کرد: در ایران، بیش از نیمی از جمعیت، دچار عدم تناسب در مصرف و دریافت انرژی هستند. همچنین بالارفتن تعداد کسانی که قطر دور شکم زیادی دارند نشان دهنده کاهش فعالیت جسمی در مردم است.
قاسمی مصرف سرانه نمک در کشور را سه برابر استانداردهای جهانی اعلام کرد و ادامه داد: باید چربی خون ۱۵ میلیون نفر در کشور اصلاح شود. کودکان و نوجوانان هم در این گروه قرار دارند و تنها ۱۴ درصد از افرادی که چربی خون دارند دارو مصرف می کنند. همچنین از میان جمعیت هشت میلیونی مبتلا به دیابت تیپ دو، فقط ۲.۵ میلیون نفر به طور صحیح درمان می شوند.
رییس هجدهمین کنگره سراسری قلب و عروق همچنین به هزینه سالانه ۱.۵ میلیارد دلار در دنیا برای درمان بیماریهای غیر واگیر اشاره کرد و گفت:
بیش از ۱۰ درصد مردم سیگار میکشند، سه میلیون نفر قلیان مصرف می کنند، ۹۳ هزار نفر در سال به سکته مغزی و ۴۳ هزار نفر به بیماریهای قلبی دچار می شوند. همچنین ۲۵ میلیون نفر در ایران چاق هستند و ۱۰ میلیون نفر نیز فشار خون شریانی دارند.
به گفته قاسمی، هر سا ل ۸۳ هزار مرگ به دلیل افزایش فشار خون اتفاق می افتد. همچنین روزانه ۳۰۰ نفر بر اثر عوارض قلبی فوت می کنند.
وی همچنین ادامه داد: در ایران ۳۴ درصد جمعیت ۳۵ تا ۷۰ ساله و در تهران ۳۸ درصد مبتلا به افزایش فشار خون شریانی هستند. سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که ۲۶ درصد علل مرگ ایرانیان به دلیل ابتلا به بیماریهای قلبی، ۱۲ درصد سکته مغزی، سه تا پنج درصد به فشار خون، پنج تا ۱۰درصد به حوادث رانندگی و سه درصد نیز به بیماریهای مادرزادی اختصاص دارد.