بررسی ۱۲۷ پرونده قصور پرستاری در طول یکسال
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین مهدی فروزش گفت: بر اساس بند س ماده ۲۱۱ برنامه پنجم توسعه کشور وظایفی بر عهده سازمان پزشکی قانونی کشور گذاشته شده که از آن جمله می توان به وظایفی در زمینه پیشگیری از قصور و تقصیر کادر درمان اشاره کرد.
وی افزود: به همین منظور سازمان پزشکی قانونی کشور همواره با برپایی کنگرهها، کارگاهها و سمینارهای آموزشی در سراسر کشور تلاش می کند از موارد قصور پزشکی و به دنبال آن شکایت از کادر درمانی در کمیسیونها جلوگیری کند که در سال جاری چندین دوره آموزشی با همین موضوع در مراکز پزشکی قانونی استانهای مختلف برگزار شده است.
فروزش با بیان اینکه شکایت از کادر درمان طی سالهای اخیر رو به افزایش بوده اظهار داشت: به همت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی سمینار یکروزه آموزههای پزشکی قانونی برای کادر پرستاری مراکز درمانی و به منظور پیشگیری از قصور پرستاری روز چهارشنبه ۲۸ آبان در سازمان پزشکی قانونی کشور با حضور جمعی از کادر پرستاری بیمارستانهای تهران برگزار میشود.
وی ادامه داد: در این سمینار مباحثی همچون آشنایی بیشتر با شرح مأموریت پرستاری، علل شایع محکومیت کادر پرستاری، تخلفات انتظامی و کیفری، راههای پیشگیری از قصور در رشته پرستاری و … ارائه می شود.
۳۶ درصد موارد شکایت از پرستاران به محکومیت منجر شد
دبیر علمی سمینار آموزههای پزشکی قانونی برای کادر پرستاری، با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر شکایت از جامعه پزشکی و کادر درمان رو به افزایش بوده است افزود: در سال گذشته ۵ هزار و ۱۴۸ پرونده در خصوص خطای کادر درمان در کمیسیونهای پزشکی قانونی سراسر کشور مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد ۴۳ درصد به محکومیت (تأیید خطای کادر درمان) و ۵۷ درصد به تبرئه ختم شد.
وی با بیان اینکه حوزه خدمات پرستاری نیز یکی از موارد بروز خطا در انجام امور درمانی است، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۲۷ پرونده با موضوع خطای پرستاری در کمیسیونهای پزشکی قانونی مورد بررسی قرار گرفت که ۳۶ درصد این پرونده ها صدور حکم محکومیت منجر شد.
فروزش با تأکید بر اهمیت برپایی این دوره آموزشی و نقش آن در کاهش قصور پزشکی یادآور شد: حضور در سمینار یکروزه آموزههای پزشکی قانونی برای کادر پرستاری مراکز درمانی موجب افزایش آگاهی جامعه پرستاری از قوانین و مقررات و به دنبال آن کاهش خطای پرستاری و کاهش شکایت از این قشر زحمتکش خواهد شد.