اجتماعی و فرهنگی

۵۰۰ دیوار فرسوده در تهران بازپیرایی می‌شود

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین «هادی مظفری» معاون فرهنگی وهنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران و رییس شورای سیاست گذاری سومین دوسالانه ملی دیوارنگاری شهری شاهدان شهر، با اشاره به اینکه یکی از سیاست های اصلی سازمان زیباسازی ، آرام سازی و روان سازی فضای شهر تهران است، گفت: این سازمان از طریق برگزاری دوسالانه دیوارنگاری،  بخش قابل توجهی از آثار دیوار نگاری فرسوده شهر تهران با موضوعات ارزشی مانند؛ تصاویر شهدای گرانقدر، آیات، روایات و احادیث  را نوسازی و بازپیرایی می کند.

مظفری افزود: سازمان زیبا سازی برای رسیدن به این هدف، از دو ماه پیش دیوارشماری را درشهر تهران و در بین مناطق ۲۲ گانه آغاز کرد. به این منظور شرایط انتخاب دیوار با در نظر گرفتن فرسودگی،  طی بخشنامه ای به مناطق ابلاغ شد و مناطق ۲۲ گانه، ۵۰۰ دیوار نیازمند به باز پیرایی را شناسایی و به دبیرخانه دوسالانه معرفی کرده اند.

به گفته رییس شورای سیاست گذاری سومین دوسالانه دیوارنگاری، سازمان برای رسیدن به این هدف قصد ندارد رنگ، طرح و نقش را به شهر اضافه کند، بلکه به جای تولید و خلق اثر تازه، دیوار نگاری هایی که قبلا اکران و به مرور زمان دچار کهنگی وآسیب دیدگی شده اند را نوسازی می کند.

وی در ادامه، گفت: دوسالانه دیوار نگاری از سه بخش تشکیل شده است. بخش اول آن "مسابقه" است که هنرمندان می توانند برای شرکت در آن، به سایت سازمان مراجعه و دیوار مورد نظر خود را در یکی از مناطق تهران انتخاب کنند و پس ازتایید  ثبت نام و رزرو دیوار، طراحی خود را به دبیرخانه دوسالانه ارسال کنند. بخش دوم این فراخوان "پژوهش" است. پژوهشگران، اساتید و دانشجویان می توانند با موضوعاتی که در حوزه هایی با هدف ارتقای علمی و هنری بخشهای مد نظر مسابقه است، شرکت کنند. بخش سوم دوسالانه "نمایشگاهی" است که به مروری بر آثار دیوارنگاری شهری اختصاص دارد. این نمایشگاه با هدف مستند سازی، آشنایی و بهره گیری از تجربیات هنرمندان در حوزه دیوارنگاری های دفاع مقدس بر پا می شود. هنر مندان علاقه مند به شرکت در این نمایشگاه می توانند اسناد و تصاویر دیوارنگاری هایی که از سال۵۷ تا کنون در سراسر کشور اجرا شده را به دبیرخانه دوسالانه ارسال کنند.

وی افزود: سازمان زیباسازی شهر تهران قصد دارد فضای خلق آثار هنری به ویژه هنر نقاشی با موضوعات ارزشی را به عنوان پروژه کاری جدی در اختیار اساتید، دانشجویان و هنرمندان قرار دهد.

مظفری با تاکید بر اینکه سازمان زیباسازی علاوه بر خلق آثار تازه، نوسازی و زیباسازی شهر، به اقتصاد هنر هم توجه ویژه دارد، گفت: در این پروژه تعداد زیادی از هنرمندان در بخشهای مختلف طراحی، نظارت و اجرا به صورت تیمی باهم همکاری می کنند که به تبع آن اقتصاد هنر هم فعال و پویا می شود.

معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان با بیان اینکه نقاشی های دیواری شهر تهران دوره زمانی خاصی در فضای شهری دارند، گفت: هر اثری در دوره ای خلق شده و به مرور زمان و تحت تاثیر شرایط جوی آسیب می بیند. سازمان زیباسازی نه تنها نسبت به وقوع چنین اتفاقی بی تفاوت نیست، بلکه علاوه بر نوسازی و مرمت آن، طرح های تازه تر و نوتر با همان موضوع قبلی را اجرا می کند.

رییس شورای سیاست گذاری دوسالانه دیوارنگاری، با اشاره به اینکه یکی از بخش هایی که در این حوزه قرار گرفته ، پرداختن به آیات و جملات قرانی ، احادیث نبوی و اهل بیت است، گفت: سازمان زیباسازی برای این بخش به سراغ موزه ها رفته و آثار اساتید بزرگ خوشنویسی و نگارگری را مورد مطالعه قرار داده است، وی ادامه داد: پس از برگزاری این دوسالانه علاوه بر اینکه فضای شهر تهران قدری معنوی تر و روحانی تر می شود، شهروندان می توانند آثار فاخر هنری را هم بر در و دیوار شهر ببینند، آثاری که از موزه ها و کتاب ها و تالیفات این حوزه خارج شده و تزیین کننده و نقش آفرین در و دیوار شهر است.

مظفری با اشاره به جوایز در نظر گرفته شده برای نفرات برگزیده بخش های مختلف این دوسالانه، گفت: به سه نفر برگزیده بخش شاهدان شهر،علاوه بر تندیس دوسالانه و دیپلم افتخار به ترتیب، مبلغ ۱۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال، ، ۷۰۰۰۰۰۰۰ ریال ، ۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال اهدا می شود. همچنین به سه نفر اول بخش پژوهش نیز، علاوه بر تندیس دوسالانه و دیپلم افتخار به ترتیب، ۷۰۰۰۰۰۰۰ ریال، ، ۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال ، ۳۰۰۰۰۰۰۰ ریال اختصاص داده شده است. به گفته مظفری، به ۱۰ رساله (دکترا) و پایان نامه (ارشد و کارشناسی) منتخب با موضوعات سومین دوسالانه جوایزی نیز اهدا می شود.

گفتنی است آیدین آغداشلو، محمد کاظم حسنوند، حبیب‌ا… صادقی، اصغر کفشچیان، غلامعلی طاهری، محمد صادق مرکبی و احمد خلیلی سومین دوسالانه  دیوارنگاری شاهدان شهر را داوری می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا