انتظار رییس سازمان مدیریت بحران ازدستگاههای اجرایی
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین رییس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه باید بر ساخت و سازها نظارت درست شود، بیان کرد: یکی از کارهایی که نیازمند اعتبار دولت نیست نظارت بر ساخت و سازهای مردم است که در این زمینه آیتمهای جانمایی، آزمایش خاک، استفاده از مصالح استاندارد و کارگر ماهر و نظارت دقیق مورد تأکید است.
وی اضافه کرد: توصیه میشود در مواردی که نیاز به تأمین اعتبار نیست نظارت شود، دستگاههای اجرایی ردیف اعتباری دارند که باید از این طریق پیگیری کنند و همه منتظر تأمین اعتبار ماده ۱۰ و ۱۲ نباشند.
نجار با بیان اینکه انتظار داریم اگر دستگاههای اجرایی ردیف بودجه دارند آن را هزینه کنند بعد از ما درخواست اعتبار کنند، یادآور شد: اگر دولت برنامهریزی میکند و ردیف دارد باید آن را دنبال کنید تا به نتیجه برسید.
وی در ادامه گفت: سال گذشته در راستای بحران آب کشور از این محل ۸۰۰ میلیارد تومان توافق شد و در اختیار وزارت نیرو قرار گرفت، در مواردی که منجر به بحران است و ردیف ندارد اعتبار میدهیم بنابراین دستگاههای اجرایی تا جایی که میتوانند از اعتبارات و امکانات خود استفاده کنند.
نجار با اشاره به پدیده گردوغبار در کشور و اینکه ۲۰ درصد منشأ گردوغبار داخلی و ۸۰ درصد منشأ خارجی دارد، گفت: ۲۰ درصد از منشأ خارجی گردوغبار در اختیار داعش و بخشی نیز مربوط به عربستان است. پدیده گردوغبار معضلی برای سلامت و اقتصاد کشور است. در یک دوره سهماهه ۲۶ هزار نفر از مردم خوزستان به دلیل پدیده گردوغبار و مشکل تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کردند.
ویاضافه کرد: برای مقابله با پدیده گردوغبار کاشت نهال انجام دادیم اما به دلیل نبود اعتبار برای آبیاری آن ماندهایم بنابراین اگر اعتبار تأمین نشود با مشکل برخورد میکنیم.
وی جنگلها را یک ثروت عمومی دانست و گفت: سازمان جنگلها و مراتع کشور سه هزار نفر نیروی یگان حفاظت دارد. سال گذشته از محل اعتبارات ۱۰- ۱۲ اعتباری بالغبر ۲۹۰ میلیارد تومان خودرو خریداری و در اختیار سازمان جنگلهای کشور قرار گرفت و در ارتباط با اطفاء حریق استفاده میشوند اما بعضاً مشاهده میشود که بهجای خودرو جدید خودروهای کهنه در اختیار قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه حدود ۳۰ هزار تجهیزات انفرادی از محل ماده ۱۰-۱۲ خریداری و در اختیار استانهای کشور قرار گرفت، سازمان جنگلها و مراتع کشور را متولی امر اطفاء حریق دانست و گفت: از سال ۹۴ بالگردهای نیروی مسلح در کل کشور برای اطفاء حریق به خدمت گرفته شد و از دونقطه به ۱۴ نقطه افزایش یافت و هماکنون در تمام مناطق تحت حفاظت محیطزیست در صورت تماس با تهران امکان حضور بالگرد وجود دارد بهطوریکه در این زمینه همه واسطهها قطعشده تا این کار عملیاتی شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: ۲۰۰ میلیارد تومان برای تفکیک آب شرب از آب فضای سبز کمکی بود که توانستیم به شهرداریهای کشور داشته باشیم.
وی همچنین با اشاره به خرید بالگرد برای جمعیت هلالاحمر، گفت: سال گذشته از محل ماده ۱۰-۱۲ مدیریت بحران بالگرد تدارک دیده شد بهطوریکه در این زمینه ۷۰۰ میلیارد تومان و امسال ۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص دادهشده اما در توزیع هنوز دخالتی نداشتهایم و مطرحشده که در ۳۰ استان کشور بهاستثنای تهران درصورتیکه آشیانه بالگرد ساخته شود در اولویت قرار میگیرند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: در بحث توزیع بالگرد تلاش میشود تا بتوانیم توزیع دقیق و منصفانهای داشته باشیم از طرفی این آمادگی وجود دارد از محل ماده ۱۰- ۱۲ بتوانیم ناوگان هوایی و کمک امدادی جمعیت هلالاحمر لرستان را ارتقا دهیم.
وی همچنین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ایران کشور حادثهخیزی است که روز به روز به برخی از عناوین حادثه آن افزوده میشود، گفت: از طرفی تغییر اقلیم واقعیتی است که امروز با آن روبهرو هستیم؛ تغییر اقلیم بدین معنا که با کمبود آب، بیابانزایی و دهها مشکل دیگری مواجه هستیم و باید برای رفع این مشکلات کارهای علمی انجام و راهکار ارائه شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه دستگاههای اجرایی برای جلوگیری از وقوع حوادث در امر ساختوساز باید نظارت کافی داشته باشند، بیان کرد: در بحث پرداخت خسارت سیلاب، استان برآوردی انجام میدهد اما ما نیز دستورالعملی داریم که آن دستورالعمل آن نیست که برآورد میشود. به ساختمانی شهری که ممکن است ۱۰۰ میلیون تومان ارزش داشته باشد و ۱۰۰ درصد تخریبشده ۳۰ میلیون تومان تسهیلات کمبهره بازسازی پرداخت و ۶ میلیارد تومان نیز کمک بلاعوض پرداخت میشود.