استان

چرا عملیات احیای دریاچه ارومیه متوقف شد؟

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین کلانتری با اشاره به بحران بی‌آبی به‌عنوان تهدیدی جدی برای مردم و کشور، خاطرنشان کرد: دست‌اندرکاران نظام باید به مسایل زیست محیطی هم به اندازه مسائل سیاسی ارزش قائل شوند و در خصوص دریاچه ارومیه هم اگر دولت نسبت به احیای دریاچه ارومیه اهتمامی نورزد از مردم انتظاری نیست.

وی با اشاره به ضرورت فرهنگسازی مصرف صحیح آب در میان مردم، افزود: آنچه امروز به‌عنوان کم‌آبی با آن مواجه هستیم حاصل بی‌توجهی نسل‌های گذشته به منابع آبی بوده است که نشانگر اهمیت فرهنگسازی مصرف آب در میان مردم ایران است.

«مسعود تجریشی»، مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز در این همایش با اشاره به کاهش ۶۶ درصدی آبدهی سد زولای سلماس در دو سال اخیر گفت: در سال ۷۰ حدود ۵۰۰ میلیارد مترمکعب آب وارد دریاچه شده بود که هم‌اکنون یک درصد این مقدار وارد دریاچه می‌شود.

وی با اشاره به نشست اراضی در منطقه لکستان سلماس به عنوان عوارض کمبود آب زیرزمینی در این بخش از شهرستان، افزود: از جمله عللی که سبب این مشکل در سلماس شده بی‌توجهی در سال‌های گذشته به اعداد و ارقام مربوط به بیلان آب‌های زیرزمینی، میزان شوری آب و میزان مصرف ۸۲ درصدی منابع آبخوان دریاچه ارومیه می‌باشد که نتیجه آن استفاده دو برابری  دشت سلماس از منابع آبی شده است.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: افزایش انعکاس تشعشعات خورشیدی منتشره از بستر دریاچه ارومیه زمینه ازدیاد تشعشعات سرطان‌زا را سبب می‌شود و علاوه بر آن ایجاد کانون‌های تولید غبار در اطراف دریاچه ارومیه از طریق تصاویر ماهواره‌ای و بازدیدهای میدانی قابل مشاهده است.

تجریشی خاطرنشان کرد: امروزه افزایش سقط جنین دام‌ها و لطمات جبران‌ناپذیر بر تولیدات کشاورزی ناشی از افزایش شوری آب و خاک مناطق مجاور است از این‌رو اگر دریاچه ارومیه نجات نیابد صدمات و آسیب‌هایی به مراتب بیشتر از و خطرناک‌تر از سقط جنین دام‌ها را شاهد خواهیم بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا