اجتماعی و فرهنگی

رقم درآمد هفت ماه گذشته کمیته امداد

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  علی‌محمد ذوالفقاری در نشست خبری گفت: کمیته امداد از فروردین ماه سال گذشته دور جدیدی از خدمت‌رسانی را با رویکرد مدیریت اجتماعی، افزایش خدمت‌رسانی و سرعت در خدمت‌رسانی با نیت بیشتر شدن مشارکت اجتماعی آغاز کرد تا با مشارکت مردم درمانگری فقر با سرعت دنبال شود.

وی با اشاره به اصلاح روند صندوق‌های صدقات در کل کشور، گفت: به دنبال این هستیم که درآمد انفاق را با درآمد ناخالص ملی استان‌ها متناسب‌سازی کنیم چرا که در برخی استان‌ها تفاوت فاحشی وجود دارد و نشان می‌دهد کمیته امداد نتوانسته ثروتمندان و خیرین شهر را بشناسد و از ‌آن کسب درآمد کند.

* افزایش سهم انفاق در سبد خانواده

وی گفت: روزانه هر خانواده ۱۰ تومان صدقه می‌دهد و در طرح اکرام و حامیان ماهانه ۳۰ هزار تومان کمک می‌کند به همین دلیل به دنبال این هستیم که سهم انفاق را در سبد خانواده‌ها بیشتر کنیم.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد از بهره‌مندی از شبکه‌های مجازی و نوین برای جذب حامیان خبر داد و گفت: اکنون صد درصد وجهی که به امداد کمک می‌شود در مسیر محرومیت‌زدایی خرج می‌شود.

* دریافت ۱۶۳ میلیارد تومان در حوزه صدقات

ذوالفقاری با اعلام گزارش عملکرد ۷ ماهه گذشته، گفت: در این مدت ۱۶۳ میلیارد تومان در حوزه صدقات، ۱۶۱ میلیارد تومان در طرح اکرام و محسنین، ۴۱ میلیارد تومان در زکات نقدی و ۳۲ میلیارد تومان در زکات غیرنقدی دریافت وجه داشته‌‌ایم.

وی ادامه داد: ۲۳۷ میلیارد تومان در حوزه طرح‌های برکت، تاج گل، گوشت قربانی و مناسبت‌های دیگر جمع‌آوری شده و در حوزه فطریه، کفاره و برگزاری جشن‌ها ۱۳۰ میلیارد تومان جمع‌آوری شده است که با احتساب کمک ۱۸۰ میلیاردی در حوزه غیرنقدی، مجموعه درآمدهای کمیته امداد در این مدت ۷۳۵ میلیارد تومان بوده است.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد گفت: هزینه‌های فقر بسیار بالاتر از میزان کمک‌هاست و حضور مردم ۲۵ درصد مجموع منابع مورد نیاز را تأمین می‌کند و در سیاست‌های جدید به دنبال این هستیم که تکیه‌گاه بیشتر مردم باشد و در این راستا تلاش خواهیم کرد.

ذوالفقاری با بیان اینکه ۱۰ میلیون مشترک در قالب صندوق صدقات، اکرام و محسنین مشارکت دارند، گفت: متأسفانه از ظرفیت خیرین به طور کامل استفاده نشده است و ما از کارآفرینان و خیرین به صورت تخصصی توقع داریم که به کمک بیایند. برای تأمین مسکن، جهیزیه، خدمات درمان یا ایجاد شغل برای مددجویان جوان پای کار بیایند. به همین منظور بانک‌های اطلاعاتی کمیته امداد را تخصصی می‌کنیم.

وی بر فرهنگ‌سازی در زمینه کمک به محرومان تأکید کرد و گفت: در زمینه فرهنگ نوع‌دوستی نیازمند فرهنگ‌سازی در جامعه هستیم چرا که مردم آموزش‌های لازم را در کاهش فقر پیدا نکردند و باید به دنبال کاهش سن خیرین باشیم که این امر با توسعه فرهنگ نوع‌دوستی ارتباط دارد. 

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد در پایان گفت: توزیع جغرافیایی خیریه‌ها و اینکه به تعداد نوع نیاز، خیریه‌ها ایجاد شوند متناسب‌سازی نشده و باید تبادل اطلاعات داشته باشیم تا یک فرد محروم از چند منظر کمک دریافت نکنند و هرز منابع رخ ندهد؛ این در حالی است که ۹۳۰ شبکه نیکوکاری در کل کشور فعال است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا