اجتماعی و فرهنگی

آخرین وعده‌های وزارت نیرو برای آبرسانی روستایی

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  از ابتدای شروع دولت تدبیر و امید وزارت نیرو توجه خاصی به بخش روستایی به ویژه آبرسانی روستایی داشته در همین راستا دولت برای نخستین بار ردیف مالی با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان برای احداث و تکمیل مجتمع‌های آبرسانی روستایی و همچنین یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی جهت آبرسانی روستایی اختصاص داده است.

همچنین بر اساس بند ج تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۳۹۶ وزارت نیرو از طریق شرکت‌های آبفای شهری سراسر کشور و سازمان امور عشایر ایران مکلف است، علاوه بر دریافت نرخ آب‌بهای شهری به ازای هر متر مکعب فروش آب شرب مبلغ ۱۵۰ ریال از مشترکان آب دریافت و به خزانه داری کل کشور واریز کند. صد در صد وجوه دریافتی تا سقف هفتصد میلیارد ریال از محل حساب مذکور صرفا جهت آبرسانی شرب روستایی و عشایری اختصاص می‌یابد.

اعتبار مذکور بر اساس شاخص کمبود آب شرب سالم بین استان‌های کشور در مقاطع سه‌ماهه از طریق شرکت مهندسی آب‌وفاضلاب کشور توزیع می‌شود تا پس از مبادله موافقتنامه بین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها و شرکت‌های آب‌ و فاضلاب روستایی استان‌ها و یا سازمان امور عشلایر ایران هزینه شود. وجوه فوق شامل مالیات نمی‌شود.

همچنین در این لایحه فارغ از اعتبارات صندوق توسعه ملی، اعتباری بالغ بر یک هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان در بخش روستایی در نظر گرفته شده که این نشان از توجه دولت به بخش روستایی است.

علی اصغرقانع، معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به استفاده از تکنولوژی‌های نوین و به روز در اجرای فاضلاب کشور، معتقد است که طی سال‌های اخیر آنچه تکنولوژی‌های نوین در بخش فاضلاب در جهان مطرح بوده در کشور پیاده سازی شده است. به گفته وی در کنار استفاده از تکنولوژی‌های نوین آبرسانی و دفع فاضلاب در کشور سعی شده به موازات آن سطح توانمندی نیروهای مدیریتی و انسانی وزارت نیرو نیز ارتقا پیدا کند.

طبق اعلام مسوولان هنوز حدود ۶۰۰۰ روستای کشور با تانکر آبرسانی می‌شوند و گرچه مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب کشور رسالت دولت یازدهم را تامین آب تمام کشور خوانده اما هزینه‌های بالای تامین آب من‌الجمله انتقال آب و … مانع تسریع انجام اینکار شده است با این وجود بر اساس وعده های وزارت نیرو قرار شده ۵۵ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی به شبکه‌های قبلی اضافه و ۲۰۰۰ روستا تا انتهای امسال آبرسانی شوند که تا امروز یک هزار و ۴۸۶ روستا از آب مناسب برخوردار شده اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا