دیناروند صحبتهایش درباره گمرک را تکذیب کرد
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین در روزهای گذشته برخی رسانهها خبری از رئیس سازمان غذا و دارو در نشست ساماندهی و نظارت بر آرایشگاههای زنانه درباره گمرک منتشر کردند که در این خبرها به نقل از رسول دیناروند آمده بود که گمرک مسیر ورود قاچاق به کشور است. وی همچنین اظهار کرده بود: ما الان چیزهایی می بینیم که خود گمرک مسیر ورود قاچاق به کشور است، آیا قاچاقچیها در گمرک هم نیرو دارند؟
در این زمینه گمرک ایران اعلام کرده است که معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در تماس تلفنی با مسئولان گمرک از آنچهها در رسانهها آمده ابراز تعجب کرده و گفته است که آنها را تکذیب میکند، چراکه حرفهای او اینها نبوده است.
به ادعای گمرک، وی گفته است: موضوعات مطرحشده توسط رسانهها درست نیست و من توضیح دادم که راههای قاچاق متعدد است، صحبتهایی که به نقل از بنده درخصوص گمرک نقل شده را تکذیب میکنم، زیرا واقعا حرفهای من این نبوده است.
در ادامه گمرک اقدام به انتشار بخشی از صحبتهای دیناروند درخصوص نقش گمرک در مبارزه با قاچاق حوزه سلامت کرده است.
بر این اساس دکتر دیناروند با بیان اینکه راههای متعدد و متنوعی برای قاچاق وجود دارد، اضافه کرده است: مرزهای طولانی کشور متأسفانه بهطور کامل قابل کنترل نیستند و حتی ممکن است از راههای رسمی مانند مناطق آزاد و ویژه، بازارچههای مرزی و… هم سوءاستفاده شود.
وی این را هم گفته است که اخیراً ارتباط برخط سامانه متمرکز گمرک و سازمان غذا و دارو برقرار شده و جلوی بسیاری از سوءاستفادهها گرفته شده است.
در ادامه گمرک جمهوری اسلامی ایران با تاکید کرده است که واردات محصولات آرایشی، بهداشتی و دارویی از ابتدای درخواست تا انتهای تشریفات گمرکی و توزیع تحت نظارت سازمان غذا و دارو انجام میشود.
در این گزارش آمده است که بر اساس مندرجات فصول ۳۳ و ۳۴ مقررات صادرات و واردات، واردات محصولات آرایشی و بهداشتی موکول به رعایت ماده ۱۶ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی و آرایشی است و گمرک موظف است پس از اخذ مجوز و تاییدیه سازمان غذا و دارو نسبت به ترخیص آنها اقدام کند و در این خصوص تاکنون هیچگونه گزارشی مبنی بر ترخیص لوازم بهداشتی و آرایشی بدون اخذ مجوز سازمان غذا و دارو به گمرک گزارش نشده است.
بنابراین گزارش انجام عملیات گمرکی تمامی کالاهای دارویی، بهداشتی و آرایشی در حال حاضر با مجوز بهداشت و تاییدیههای سازمان غذا و دارو انجام میشود و با توجه به اینکه واردکنندگان این کالاها قبل از واردات نسبت به اخذ تاییدیه سازمان غذا و دارو اقدام و پس از ترخیص برچسب غذا و دارو روی این کالاها الصاق میشود، لذا تمامی واردکنندگان محصولات بهداشتی و آرایشی افراد شناختهشدهای برای سازمانهای مجوزدهنده هستند و در صورت هرگونه تخلف و تقلب باید مرجع متولی جوابگو باشد.
در حال حاضر ارتباط میان سازمان غذا و دارو و گمرک الکترونیکی شده و تمامی مجوزها به صورت الکترونیکی برای گمرک ارسال و گمرک نیز تمامی اطلاعات و مجوزهای ترخیص کالاهای وارداتی در حوزه دارویی، بهداشتی و آرایشی را به صورت الکترونیکی برای سازمان غذا و دارو ارسال میکند.
همچنین گمرک ایران به اتکای مجوزهای وزارت بهداشت برای واردات این کالاها حداکثر تسهیلات را قائل میشود و بسیاری از واردکنندگان این کالاها، شرکتها یا افراد شناختهشدهای برای سازمان غذا و دارو و بانکها هستند، چراکه از ارز بانکی برای واردات استفاده میکنند.
ضمنا گمرک از سال ۱۳۹۲ سامانه جامع گمرکی را طراحی و پیادهسازی کرده و تمامی مراجعان دارای کدینگ بوده و مراحل مختلف انجام تشریفات گمرکی بدون حضور ارباب رجوع صورت میپذیرد، ضمن اینکه شناسایی و پیگیری هرگونه تخلفات احتمالی به سادگی از طریق سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی امکانپذیر است.