قالیباف در آیین بزرگداشت شهدای دانشجو چه گفت؟
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمدباقر قالیباف شهردار تهران امروز در آیین نکوداشت شهدای دانشجو «از هویزه تا حرم» که به بزرگداشت شهادت سیدحسین علم الهدی و یاران شهیدش در ۱۶دی ۱۳۵۹ در هویزه و شهیدان دانشجوی مدافع حرم اختصاص داشت، سخنرانی نمود.
قالیباف در این آئین گفت: بدون شک شهدای ما ستارگانی هستند که مسیر حرکت و زندگی ما را مشخص می کنند و همیشه تاریخ نشان داده است که خون پاک شهیدان است که جان تازهای به جوامع میبخشد و جوامع را در صراط مستقیم و مسیر الی الله هدایت قرار میدهد.
شهردار تهران ریشه شهدای انقلاب و دفاع مقدس را در فرهنگ عاشورا و مکتب ائمه(ع) و کربلا دانسته و تشخیص درست و بصیرت و ایستادگی در این شناخت تا مرز جان دادن را دو درس مهم از زندگی شهیدان عنوان کرد.
قالیباف دوره شهادت شهیدان دانشجو در سال ۵۹ را دوران سختی عنوان کرد و گفت: اگز جوانان تاریخ انقلاب را مطالعه کنند خواهند دید که حداقل از دوره آغاز نهضت امام خمینی(ره) دو نگاه در حواد مختلف حاکم بود؛ یک نگاه این بود که شرایط موجود را بپذیریم و با آن کنار بیاییم و افرادی هم این موضوع را به شکلهای مختلف توجیه میکردند. اما امام راحل مبتنی بر سنتهای الهی تصمیم خود را گرفتند. حتی برخی از آنها که در جریان انقلاب و در خیابانها بودند نمیدانستند پیروزی در یک قدمی آنهاست اما انقلاب پیروز شد.
قالیباف در ادامه به شرایط ابتدایی سالهای دفاع مقدس پرداخت و گفت: در آن دوره هم دو نگاه در کشو حاکم بود؛ نگاهی که هماهنگ با حرکت عمومی جهانی یا متکی به شرق و غرب بود و نگاهی هم مبتنی بر سنتهای الهی و امید به خدا داشتن در مسیر او گام برداشتن بود و در حوزههای مدیریتی، اجرایی و دولت ها و حوادث این دوگانگی بود.
قالیباف عملیات و شهادت شهدای هویزه را در چنین فضایی دانست که مظلومیت و غربت همراه این شهیدان بود و گفت: وقتی عملیات هویزه انجام شد آن جوانان دانشجو با این سختیها حضور پیدا کردند و این محور موفق شد و رفت تا رسید به همین نقطه ای که محل شهادت این بزرگواران است و این آغاز پیروزی ها شد. بعد از شهادت شهدای هویزه بود که موضوع منافقان و و فرار بنیصدر و … اتفاق افتاد و پس از آن چه اتفاقات بزرگی یکی پس از دیگری رخ داد و عملیات فرمانده کل قوا برگزار شد و بعد از آن عملیاتهای دیگری برگزار شد و نشان داد که چگونه می توان با دشمن تا بن مسلح مقابله کرد.
وی با تاکید بر اینکه در سالهای دفاع مقدس ابرقدرتهای شرق و غرب با یکدیگر متحد شده بودند در کمک به رژیم بعثی گفت: در آن دوره با اتکا به سنتهای الهی دفاع مقدس به پیروزی رسید.
شهردار تهران تاکید کرد: شهدای هویزه به ما نشان دادند که اگر در مقابل ظلم بایستیم و ایمان داشته باشیم به نصرت الهی و با روحیه جهادی و با تاکید بر جهاد و شهادت حرکت کنیم انتهای آن موفقیت و پیروزی خواهد بود.
وی ادامه داد: به برکت باورهای شهدای هویزه ما در امنیت به سر می بریم شهدای هویزه شهدایی که در آغاز جنگ ایستادگی کردند عظمت امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی را تضمین کردند.
قالیباف در خصوص شباهت شهدای حرم و شهدای هویزه گفت: عده ای که در سال ۸۸ شعار نه غزه و نه لبنان را سر می دادند یعنی همان خط مشی که به امام می گفت مبارزه نکن و همان فرهنگی که در ۶ ماهه اول جنگ اجازه حضور به فرزندان انقلاب در خط مقدم جبهه ها را نمی داد به این نقطه «نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» رسیده بود و در آن کمک به مظلومین جهان محدود بود.
وی شهدای مدافع حرم را غریب و مظلوم دانست و گفت: غربت آن ها از این جهت که در سرزمینی به غیر از سرزمین خود به شهادت رسیدند و مظلومیت آن ها از این جهت است که در روزهای ابتدایی اعزام مدافعین حرم حتی رسانه ملی هم برای آنها چندان مایه نمیگذاشت.
قالیباف با بیان اینکه امروز به مدد این رشادتها مخالفان پی بردند که حضور مدافعین حرم از چه اهمیت بالایی برخوردار است در پایان تاکید کرد برای موفقیت در عرصههای سیاسی و اجتماعی نیازمند آن هستیم که به جوانان خلاق اعتماد کنیم و محیط را در اختیار جوانان با استعداد قرار بدهیم که این مدیریتهای بسته و خسته را پایان دهیم و جوانان ما تنها ضعفشان عدم تجربه است که این تجربه را باید در اختیار آن ها قرار بدهیم.
در این آئین ضمن رونمایی از نامه شهید سیدحسین علمالهدی در مهرماه ۱۳۵۹ به اهواز، از برخی خانواده شهدای دانشجوی هویزه و شهدای دانشجوی مدافع حرم از جمله سیدحسین علمالهدی، فرخ سلحشور، محمد علی حکیم، علی حاتمی، محمود فروزش، مهدی عزیزی، اکبر شهریاری، غریب سرلک، روح الله قربانی، محمد حسین مرادی، امین کریمی، حمید رضا اسد الهی، رسول خلیلی و سید مصطفی موسوی تقدیر به عمل آمد.