اجتماعی و فرهنگی
آمار عجیب از هدر رفت انرژی در ایران
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در هفدهمین جلسه از گفتگوهای راهبردی در راستای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که امروز (شنبه) در مرکز الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت برگزار شد، اظهار داشت: طبق اعلام سازمان ملی نفت و گاز کشور، ما یک روز برابر کل جمعیت اروپا گاز مصرف کردهایم، نحوه مصرف ما به گونهای است که ۹ برابر میانگین جهانی در حال هدررفت انرژی هستیم.
ابتکار ادامه داد: زمین به سمت گرم شدن پیش میرود و سازمان هواشناسی اعلام کرده که طی ۵۰ سال گذشته میزان بارندگیها ۲۰ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: همچنین دمای ایران ۱.۸ درجه افزایش داشته که به نوعی انسان در رخداد آن دخیل است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: میزان فرسایش خاک و خشکسالی از مواردی است که نسبت به رتبههای جهانی بسیار بالاتر است، به عبارتی وضعیت ما در این دو زمینه بدتر از وضعیت جهانی است.
ابتکار با بیان این که نمیتوانیم خود را از وضعیت جهانی جدا کنیم، افزود: ما بخشی از کره زمین هستیم و سرنوشت مشترکی با سایر کشورهای موجود در کره زمین داریم، بنابراین هر اتفاقی برای کره زمین در هر نقطهای از جهان بیافتد ما را نیز دچار خواهد کرد، این یک اصل علمی اثبات شده است.
وی تصریح کرد: مواهب موجود در جهان یک قدر آفرینشی دارد و این به معنی آن است که ظرفیت جنگلها، تنوع زیستی، گیاهان، جانوران و غیره دارای محدودیت هستند و بی حد و اندازه نیستند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تمامی نعمتهای الهی قدر و توانی برای تجدیدپذیری دارند، اما وقتی ما رودخانه را به عنوان یکی از موهبتهای الهی آلوده میکنیم، قدرت خودپایائی آن را از او سلب میکنیم، چرا که هر چیزی در دنیا یک ظرفیت زیستی برای برداشت، بهرهبرداری و آلودگی دارد.
ابتکار گفت: جهان با ۸ میلیارد جمعیت خود، یک و نیم برابر بیش از توان و ظرفیتش مورد بهرهبرداری و برداشت قرار گرفته است و این یعنی یک و نیم سال در میزان جهانی عقب هستیم.
وی تصریح کرد: در کشور ایران نیز وضعیت به همین منوال است، بیش از ظرفیت توان کشور از آن بهره کشیده ایم، به طوری که ۸۵ درصد سفرههای آب زیرزمینی تخریب شده است، اتفاقی که در هیچ جای دنیا رخ نداده، سفرههای آب زیرزمینی منابع آب استراتژیک محسوب میشوند که باید در بدترین شرایط مورد استفاده و برداشت قرار گیرند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حال به دنبال آبهای ژرف که منابع آبی فوق استراتژیک محسوب میشوند، روی آوردهاند.
ابتکار بیان داشت: برگزاری جمعیتی و صنعتی تهران در سال ۱۳۷۵ به اتمام رسیده و در حال حاضر تهران بیش از ظرفیت زیستی خود مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در اکثر شاخصههای زیستی از جمله آب و خاک با تخریب منابع طبیعی و غیره دچار استفاده بیش از حد از ظرفیتهای موجود شدهایم.