بزرگسالان معتادی که کودکان را به کام مرگ میفرستند!
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین دکتر یسنا به منش گفت: مسمومیت با فلز سرب در معتادان به تریاک که در سال جاری به طور ناگهانی در کشور بالا رفت و اغلب مسمومین به سرب افرادی بودند که با مصرف تریاک آلوده به سرب دچار مسمومیت شده بودند. در این زمینه باید توجه کرد که قاچاقچیان مواد مخدر با هدف افزودن وزن محموله خود به صورت دستی به آن سرب اضافه میکنند و معتادان به تریاک با مصرف ماده آلوده با سرب، مسموم میشوند.
۸۰ درصد موارد مرگ ناشی از مسمومیت در مردان دیده میشود
وی با بیان اینکه بنابر آمار سازمان پزشکی قانونی کشور، متاسفانه ۸۰ درصد از موارد مرگ ناشی از مسمومیت در مردان و ۲۰ درصد آن در زنان رخ می دهد، افزود: البته تفکیک جنسی مسمومینی که به بیمارستانهای مرجع مسمومیت مراجعه میکنند، از الگوی مشابهی در کل کشور تبعیت نمیکند. به عنوان مثال در بیمارستان لقمان حکیم تهران یا بیمارستان امام رضای مشهد، درصد مسمومین مرد از زن بیشتر است.
بهمنش در همین راستا ادامه داد: این درحالیست که در مسمومانی که به بیمارستانهای استان اصفهان مراجعه کردند، میبینیم که درصد زنان بالاتر است. از سوی دیگر سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرده است که مرگ ناشی از مسمومیت در مردان چهار برابر زنان است و عمدتا مسمومیتهای مردان با مواد خطرناکتر رخ داده است.
دبیر ستاد مرکزی و مرکز ملی اطلاعرسانی داروها و سموم با بیان اینکه از نظر پراکندگی سنی، عمدتا مسمومان مراجعهکننده به بیمارستان در محدوده سنی جوان یعنی ۲۰ تا ۴۰ ساله قرار دارند، اظهار کرد: بعد از آن رتبه بعدی مسمومیت در نوجوانان و در نهایت به افراد بالای ۴۰ سال و همچنین زیر ۱۲ سال می رسد.
کودکان را دریابید
وی در همین راستا گفت: خانوادههایی که فرزند زیر پنج سال دارند باید توجه کنند که یک دانش آموز ۱۰ ساله به سادگی از کنار ظرف حاوی واکس کفش، باتری مینیاتوری موجود در موبایل اسباببازی، بستهبندی دارو یا جعبه مقوایی خمیر دندان میگذرد. درحالیکه یک کودک دو ساله پر جنبوجوش که در حال چرخیدن در منزل و کشف ناشناختههاست، تمامی این موارد برایش شگفتانگیز است و بدون شک برای شناسایی آنها، تمامی این اجسام را به دهان خواهد برد.
بهمنش به خانوادهها توصیه کرد که باید منزل را از دید کوچکترین فرد خانواده نگاه کنید و از ورودی خانه، یعنی جاکفشی و کمد لباس جلوی درب منزل شروع کنید و با سرکشی و بررسی تک تک اتاقها، حمام، دستشویی، آشپزخانه، حیاط و انباری، کلیه مواردی که میتواند منجر به مسمویت شود را از دسترس خارج کنید. به عنوان مثال از نگهداری گیاهان آپارتمانی خودداری کنید تا خطر بلعیده شدن و به دهان بردن گیاهان سمی توسط کودکان منتفی شود.
بزرگسالان معتادی که کودکان را به کام مرگ میفرستند!
دبیر ستاد مرکزی و مرکز ملی اطلاعرسانی داروها و سموم با بیان اینکه ما همه ساله شاهد مرگ کودکان و نزدیکان معتادانی هستیم که دوره درمان اعتیاد خود را با داروی متادون طی میکنند، اظهار کرد: نگهداری شربت متادون خصوصا در بطریهای مواد آشامیدنی مانند نوشابه و شیشههای دارویی، تا به حال منجر به مرگ دهها کودک و حتی بزرگسال شده است. در عین حال تاکید میکنم که داروهای معمول هیچ نیاز به نگهداری در یخچال ندارند و پس از سپری شدن دوره درمان باید دور ریخته شوند. از طرفی داروهای مورد نیاز را هم باید در کمد قفلدار و دور از دسترس و در ارتفاعی بالاتر از دسترسی کودک نگه داشت.
بهمنش افزود: خانوادهها باید توجه کنند هنگامی که به کودکشان دارو میدهند، از کلماتی مانند آبنبات یا شربت میوه و … استفاده نکنند؛ چراکه این امر کودک را راغب به مصرف دارو خواهد کرد. در عین حال به طور کلی از نگهداری دارو در اتاق خواب و کشوهای پاتختی، کیف دستی و در بستهبندیهای مواد غذایی خودداری کنید، اسباببازیهای دارای باتری مینیاتوری برای کودکان نخرید و مراقب بلعیده شدن این نوع باتریها توسط کودکان باشید.
سم، قاچاقی که در ایران جان میگیرد
بهمنش افزود: البته از آنجاکه قاچاق آن همچنان وجود دارند، بی اطلاعی و بی توجهی برخی از خانوادهها نسبت به خطرات ناشی از مصرف خانگی این سم، موجب شده است که متاسفانه کشور ما یکی از معدود کشورهایی باشد که در سطح دنیا مرگ ناشی از این سم در آن گزارش شده است. در عین حال خوشبختانه با آموزشهای سازمان غذا و دارو و اقدامات بازدارنده دانشگاههای علوم پزشکی و نیروی انتظامی در جمع آوری این سم قاچاق، روند کاهش مسمومیت با قرص برنج جای خوشحالی دارد.
وی در پایان به مردم توصیه کرد که در هنگام مواجهه با مسمومیت از طریق تماس با کد دو شماره تلفن ۱۴۹۰ با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم تماس گرفته و یا با شمارهگیری ۱۱۵ از اورژانس کمک بگیرند.