امینی: شورای شهر به شورای شهرداری تنزل پیدا کرده است
به گزارش شوراآنلاین، ابراهیم امینی؛ عضو شورای شهر تهران در افتتاحیه کنگره بینالمللی حقوق ایران گفت: حضور پر شور شما در زمان کمتر از تدوین منشور حقوق شهروندی حاکی از دغدغه مسئولان در این زمینه است و باید آن را سرآغاز یک مسیر طولانی در کشور دانست. این کنگره فرصتی است تا تمامی دستگاهها در یک فضای علمی اقدامات خود را ارائه کنند و از عملکرد سایر نهادها مطلع شوند. قطعا این اطلاعات در ایجاد رضایتمندی ملی موثر خواهد بود.
وی افزود: لازم است به جایگاه حقوق شهروندی در اسلام و قانون اساسی و واقعیت موجود توجه کنیم امام علی (ع) تا وقتی مشارکت و خواست عمومی را ندید زمامداری را نپذیرفت و در زمان حکومت مدافع حقوق شهروندان بود و خطاب به شهروندان میفرمود با من چنان که با حاکمان سرکش صحبت میکنند، حرف نزنید.
امینی تاکید کرد: حضرت در نامههای خود به مالک و والیان بارها نسبت به حقوق شهروندان تذکر داده است با تاسی از آرای امام علی (ع) و اسلام است که در اصول مختلف قانون اساسی بر نقش پررنگ شهروندان توجه شده است. در اصل اول، جمهوری اسلامی بعنوان شیوه حکومت انتخاب شده است در اصل ۵۶ قانون اساسی حاکمیت بر سرنوشت اجتماعی حق خدادادی قلمداد شده است. در اصول دیگر هم به این حقوق توجه کرده است.
وی با اشاره به اینکه یک فصل از قانون اساسی به شوراها اختصاص پیدا کرده است، گفت: علیرغم صراحت قانون اساسی، مبحث شوراها ۲۰سال بعد اجرایی شد در سال ۷۷ در دولت آقای خاتمی اولین انتخابات شورای شهر برگزار شد و به دلیل نوپا بودن این نهاد، شورای اسلامی شهر نتوانست جایگاه حقوقی واقعی خود را پیدا کند و شورای شهر به شورای شهرداری تنزل پیدا کرده است.
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: در سایر کشور اکثر نهادهای شهر زیر نظر شهرداری است. حتی خطبه عقد را در شهرداری میخوانند لذا جا دارد شورا به عنوان نماد حاکمیت مردم بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه آنچه دموکراسی را ملموس میکند همین انتخابات شورای اسلامی شهر است که با بیشترین کارهای مردم سرکار دارد، گفت: شورا بودجه شهرداری را مصوب میکند اما نهادی وجود ندارد که ببینیم بودجه در جای خود مصرف شده است یا خیر رئیسجمهور با رای مستقیم مردم انتخاب میشود و وزیران را با نظر مجلس شورای اسلامی انتخاب میکند. همین ارتباط باید بین شوراها و شهرداریها هم باشد این از موضوعاتی است که باید بر آن تامل کرد تا شوراها جای خود را پیدا کنند و واقعا نماینده شهروندان بوده و اختیارات لازم را داشته باشند.