بررسی ابعاد چالش نهنگ آبی در واحد علوم و تحقیقات
به گزارش شوراآنلاین، این نشست توسط استادان و دانشجویان دوره دکتری مدیریت رسانه واحد علوم و تحقیقات برگزار می شود.
در این نشست صاحب نظران جامعه شناسی، روانشناسی، آموزش و پرورش، نیروی انتظامی و نیز اساتید رسانه و ارتباطات، پدیده نهنگ آبی را به عنوان یکی از موضوعات جدید فضای مجازی تحلیل و واکاوی کرده و به ابعاد و پیامدهای آن می پردازند.
در این نشست سید محسن بنی هاشمی روانشناس، احمد بخارایی جامعه شناس و مدیر گروه مسائل و آسیبهای اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران، سرهنگ کارآگاه غلامحسین بیابانی رئیس مرکز تحقیقات کاربردی پلیس آگاهی کشور، سلطانی فر عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات، زهره دلگشا پژوهشگر اجتماعی و رضا رشیدپور مجری و فعال رسانهای سخنرانی خواهند کرد.
همچنین کلیپ های مستند و صدای دانش آموزانی که درگیر این نوع پدیدهها هستند، آماده شده است که در این نشست در معرض دید حاضران قرار خواهد گرفت.
در پیش درآمد این نشست آمده است:
«خبر سقوط و خودکشی دو دانش آموز دختر اصفهانی از یک پل روگذر که به فوت یکی از آنان و مجروحیت دیگری انجامید، از سوی برخی تحت تأثیر بازی نهنگ آبی اعلام شد و این پدیده را مشهورتر کرد؛ به نوعی که اعلام شد موج ( Blue Whale ) یا نهنگ آبی که کاربران نوجوان خود را تشویق به خودکشی میکند، بعد از کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی و جنوبی به ایران رسیده است.
این دو نوجوان قبل از خودکشی فیلمی از خود ضبط کرده و با ادبیاتی خاص برخی دغدغه های خود را مطرح کرده اند که به شدت تاثر برانگیز است. این فیلم به سرعت و به شکلی گسترده در فضای مجازی منتشر شد.
گرچه اندکی بعد برخی کارشناسان ارتباط خودکشی دختران اصفهانی با چالش نهنگ آبی را رد کردند و حتی برخی وجود چنین بازی ای را زیر سؤال بردند، اما این موضوع بار دیگر ضرورت بحث و بررسی عمیق و چاره اندیشی کارشناسان اجتماعی و ارتباطاتی را در خصوص نحوه تعامل با فضای مجازی و نیز نحوه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه در چنین مواردی را یادآور شد.
در نشست چالش نهنگ آبی موضوعات و پرسش هایی از جمله موارد زیر مورد بحث و واکاوی قرار خواهد گرفت:
واقعیت بازی نهنگ آبی چیست و در ایران و کشورهای جهان چه پیامدها و تاثیراتی داشته است و تاثیرپذیری جامعه ایران از این موارد چه ویژگی هایی متفاوتی با سایر کشورهای جهان دارد؟
سهم این گونه پدیده های دنیای مجازی در خودکشی و برخی آسیب های اجتماعی جامعه چه میزان است و چگونه باید با چنین مواردی رو در رو شد؟
آیا اطلاع رسانی در خصوص این پدیده ها و ارائه هشدار به جامعه و خانواده ها مفید و لازم است یا آن که خود زمینه ساز تبلیغ غیر مستقیم و مشارکت بیشتر نوجوانان در چنین بازی هایی خواهد شد؟
رویکرد فعال و مساله محور در خصوص این پدیده چیست و ارگان های مختلف فرهنگی، اجتماعی، رسانه ای، انتظامی و… چه وظایفی در این خصوص بر عهده دارند؟»
گفتنی است این نشست با همکاری روزنامه نوآوران برگزار خواهد شد.