برگزاری کارگاه تخصصی مسئله شناسی در تحقیقات کاربست محور شهری
به گزارش شوراآنلاین و به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران آرش نصر اصفهانی معاون مطالعات و برنامهریزی مدیریت، اموراجتماعی و اقتصادی مرکز مطالعات با اشاره به اینکه آسیبشناسی و تبیین نسبت تحقیق و پژوهش با فرآیند سیاستگذاری در شهرداری تهران دارای اهمیت بسزایی است گفت: در حال حاضر اولویت مرکز مطالعات اثر بخش نمودن نتایج تحقیقات در اقدامات شهرداری است و این موضوع از طریق کاربستمحور کردن پژوهشها در معاونتهای تخصصی در حال پیگیری است.
در ادامه این جلسه مجتبی بیات مدیر مطالعات و برنامهریزی امور مناطق در تکمیل سخنان نصر اصفهانی یکی از راهبردهای مرکز مطالعات در خصوص راهبری پژوهشهای کاربستمحور را مهارت افزایی افراد دخیل در تحقیق و پژوهش دانست و گفت: اگر بتوانیم با انجام ولو یک پژوهش کوچک مقیاس و برنامهریزی برای کاربست نتایج آن باری از دوش شهرداری و شهروندان برداریم قدمی بزرگ در راستای کارآمدی مدیریت شهری و افزایش رضایت شهروندان برداشتهایم.
حسین ایمانی جاجرمی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و رئیس موسسه تحقیقات اجتماعی این دانشگاه به عنوان سخنران اصلی این کارگاه آموزشی با اشاره به اهمیت مسأله شناسی، آن را بخش مهمی از فرآیند پژوهش دانست و گفت: بیان مسأله و تعریف دقیق آن بیش از نیمی از یک پژوهش کاربست محور است.
رئیس موسسه تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران کارشناسان توانمند را موتور توسعه یک سازمان موفق خواند و افزود: ضعف ارتباطی میان فرآیند تحقیق و پژوهش با اجرای پروژههای شهری از مهم ترین آسیب های شهرداری تهران است و عدم توجه به این رکن اساسی منجر به تداوم مشکلات درسطوح خرد و کلان شهری و درنهایت نارضایتی شهروندان خواهد شد.
وی افزود: مهم ترین قدم در اثربخشی و مطلوبیت کاربست نتایج مواجهی روشمند با مشکلات شهر و مشارکت همه ذینفعان از جمله شهروندان در تحقیقات است.
گفتنی است این نشست با حضور روسای ادارات کل تشکیلات و بهبود روشها و کارشناسان تحقیق و توسعه شهرداریهای مناطق ۲۲ گانه در سالن اجتماعات مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران برگزار شد.