شورای شهر

نقش شرکت حفاری مترو در خشک شدن چشمه علی

به گزارش شورا‌آنلاین، حسن خلیل‌آبادی رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران، در پنجاه و سومین جلسه شورای شهر در تذکرات پیش از دستور خود اظهار داشت: شرکت متروی تهران در خصوص خشک شدن چشمه علی در شهر ری نقش داشته است. یکی از فاخرترین آثار تاریخی کشور ایران بدون شک چشمه علی یا به نام قدیمی آن به نام سورنا در شهر ری است که دیرینگی آن به ۸ هزار سال می‌رسد.

وی با بیان اینکه این میراث ارزشمند در سال ۱۳۱۳ به شماره ۲۰۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، گفت:‌در مجاورت این بنای تاریخی آثار دیگر از جمله باروی ری یا همان دیوار دفاعی در زمان جنگ و کتبیه فتحعلی‌شاه قاجار است که البته به صورت جداگانه واجد ارزش شناخته شده و در سال ۱۳۷۸ به ثبت رسیده است.

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران گفت:‌این پکیج ارزشمند که به تنهایی مقصد گردشگری تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است، اکنون در معرض خطر جدی قرار دارد.

خلیل‌آبادی کم آبی شدید و در برخی مقاطع خشک شدن کامل چشمه علی را امری ناگوار دانست و گفت: انعکاس خشک شدن آب این چشمه در شبکه‌های اجتماعی و البته بازدید مکرر کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر از این اثر خبر از روزهای تلخ برای مسافران نوروزی تهران در آستانه سال نو دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: با تحقیقاتی که در خصوص چگونگی روند حفاری شرکت مترو در بخش جنوبی خط ۶ متروی تهران به عمل آمده است متوجه شدم که شرکت حفاری مترو ضمن آسیب رساندن به گذرگاه‌های آب چشمه علی و به تبع آن فرود آب چشمه به تونل مترو در یک اقدام غیرمنصفانه آب حاصل از این نشتی را با پمپ‌های چندگانه به جریان فاضلاب شهری منتقل  می‌کند.

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران گفت: تمام حق آب چشمه علی متعلق به زمین‌های کشاورزی شهرک علایین شهر ری است، با توجه به دوران خشکسالی و زیر کشت رفتن ۴۰۰ هکتار از اراضی این منطقه صنعت اکسیژن ساز روزهای آلوده تهران و دسترنج کشاورزان زحمتکش منطقه ۲۰ رو به نابودی است.

خلیل‌آبادی تاکید کرد: شرکت مترو کارگاهی که به منظور تعبیه هواکش موزه فرش احداث کرده بود را جمع‌آوری کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا