توکلی: نقره سلیمی شکست نبود
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین حسین توکلی درباره مسابقات جهانی وزنهبرداری و نایب قهرمانی بهداد سلیمی در این رقابتها، اظهار کرد: به نظر من رسانهها باید قبل از مسابقات به این مهمی به مسائل فنی می پرداختند و اکنون باید به دنبال این باشیم که چه سرمایهای را داریم از دست میدهیم. من فکر میکنم اصلا چیزی از ارزشهای بهداد کم نشده و باید به او خسته نباشید گفت. یک ورزشکار نمیتواند به تنهایی تمام فاکتورها را داشته باشد تا نتیجه مثبت گذشته خود را تکرار کند. اتفاقی که برای سلیمی رخ داد و نتوانست به طلای جهان برسد، عقبه بیشتری دارد. اگر او سال قبل در مسابقات جهانی شرکت میکرد و مدال طلای جهان را میگرفت شاید امسال با این فشار و استرس در مسابقات حاضر نمیشد. در واقع خیلی از عوامل دست به دست هم دادند.
وی ادامه داد: از طرفی واقعیت ورزش این است که در آن بحث برد و باخت وجود دارد. رقبا بیکار ننشستهاند که ما به راحتی برویم و مدال طلا بگیریم. شاید در روز مسابقه خیلی چیزها در اختیار خود بهداد بود و از لحاظ شرایط بدنی آمادگی کامل را نداشت، اما چه منتقد فدراسیون باشیم و چه با آن موافق باشیم، در هر صورت حقیقت محض این است که در هر رقابت برد و باخت وجود دارد.
توکلی درباره شرایط بدنی بهداد سلیمی در روز مسابقه، بیان کرد: بهداد اوج تواناییهایش در بازیهای آسیایی بود و در جهانی نسبت به بازیها افت کوچکی داشت که بعد از بازیها نتوانست شرایط درستی برای خود به وجود آورد. حالا این کار مربی، فدراسیون یا خودش بوده در هر صورت تنها چیزی که مهم است باید این سرمایه تا المپیک ریو حفظ شود، زیرا او یکی از شانس های مسلم کسب مدال طلا در فوق سنگین است. من مدال نقره و نتیجهای که بهداد گرفت را شکست نمیدانم و فکر میکنم چیزی از ارزشهای او کم نشده است. به ویژه این که در رنکینگ فدراسیون جهانی نیز در جایگاه اول قرار دارد. من اعتقاد دارم بهداد هنوز جا برای انجام کار بهتر را دارد و به جای این که به دنبال دلایلی بگردیم تا خیلی ها را محکوم کنیم باید از این اتفاق درس های خوبی بگیریم تا در المپیک ریو نیز دوباره شاهد چنین اتفاقی نباشیم و مدال طلای فوق سنگین به ایران برسد.
وی افزود: بهداد، کیانوش رستمی و خیلی از ملیپوشان دیگر توانمندی کسب مدال طلای المپیک را دارند، اما باید به دلخوری که بهداد داشت نیز توجه شود، زیرا او غیر از ورزش کار حرفهای دیگری انجام نمیدهد. بنابراین مسئولان باید به قول، وعده و وعیدهایی که دادهاند رسیدگی کنند و ورزشکار تامین شود تا با فراغ بال به کارش ادامه دهد، زیرا مگر چند بهداد سلیمی ما در ایران داریم؟
قهرمان المپیک سیدنی با اشاره به این که گفته میشود سلیمی نباید در بازیهای آسیایی به خود فشار زیادی وارد میکرد، گفت: بهداد سلیمی قهرمان جهان و المپیک است و تجربه کافی را دارد. من فکر میکنم در آن لحظات تعاملی میان مربی و شاگرد صورت گرفت و همه سعی کردند بهترین کار را انجام دهند. هیچ کسی دوست نداشت مدال طلای جهان از دست برود. در مسابقات جهانی روز، روز بهداد نبود و او از شرایط آرمانی به دور بود. با این حال تا لحظه آخر و با همان ۸۰ – 90 درصد آمادگیاش می توانست مدال طلا را به دست آورد. او در حرکت اول یک ضرب در استرس و فشار خاصی بود و کمتر پیش آمده که رقابت به این سنگینی باشد.
او همچنین ادامه داد: سلیمی به فاصله ۴۵ روز دو رقابت سنگین را تجربه کرد که باید این را ملاک قرار دهیم. همچنین در بحث مسابقات لیگ نیز باید برنامهریزی بهتری انجام شود تا کمتر به ورزشکار فشار وارد شود. از طرفی امکاناتی نیز که به ورزشکار داده میشود هم تاثیرگذار است. در سایر کشورهای دنیا برای قهرمانی مانند بهداد سلیمی امکانات بالاتر و بهتری را در نظر میگیرند. در واقع باید امکانات بیشتری به فدراسیون داده شود تا فدراسیون نیز آن را در اختیار شاگرد قرار دهد.
توکلی درباره مصدوم بودن اکثر ملیپوشان نیز، تصریح کرد: زمانی که آقای زارع بر سر کار آمدند لیستی تهیه شد بر مبنای این که چه کسانی میتوانند به سلامت به مسابقات بروند و در عین حال از نظر رکوردی نیز در جایگاه خوبی قرار داشته باشند. موجودیت حال حاضر ما برای این دو رقابت (بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی) بیشتر از این نبود. نفرات بهتری نداشتیم که هم بتوانند آزمایش بدهند و هم وزنههای خوبی بزنند و در این شرایط کار دیگری نمیتوان انجام داد. البته ظرفیت وزنهبرداری ما بالاست و وزنهبرداران خوبی در ردههای جوانان و بزرگسالان بیرون از اردو حضور دارند، اما صرفا برای این دو مسابقه زمان آن را نداشتیم که فرد دیگری جایگزین شود.
وی ادامه داد: باید حرف حق زده شود و تا آن جا که من خودم اطلاع دارم و در جریان هستم کسی را نداشتیم که بخواهیم به این دو رقابت اعزام کنیم. در کل این رقابتها درسهای بزرگی به ما داد و در عین حال با توجه به مشکلاتی که سال گذشته به وجود آمد و تا جمع و جور شدن آن مدت زمانی نیاز بود که از این مسیر سخت حرکت کنیم که خوشبختانه این مسیر سخت طی شد و الان باید برای جهانی سال آینده کار را شروع کنیم. ما برای سال آینده قطعا وضعیت بهتری خواهیم داشت. خیلی از ضعفها برطرف میشود. همچنین در وهله اول باید اردوهای ردههای پایه به خصوص جوانان که میتوانند خیلی به بزرگسالان کمک کنند نیز برگزار شود.