سیاسی

درس مذاکرات غیرقابل اعتماد بودن آمریکا به معنای واقعی کلمه است

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن ابوترابی فرد در نطق پیش‌ از دستور خود در صحن علنی امروز مجلس (۴ آذرماه ۹۳) گفت: ملت شریف ایران طی چند سال گذشته و به رغم تحریم‌های ناجوانمردانه دشمنان ملت و نظام این حقیقت را برای دولتمردان تبیین کرده است که شاه‌کلید مطالبات ملت ایران حفظ اقتدار و عزت ملی است و ایستادگی مسئولین در حراست از منافع ملی است.

وی ادامه داد: امیدوارم با توجه به این اصل کلیدی و محوری در همه عرصه‌ها و از جمله در حوزه مذاکره با ۱+۵ قدم‌های مطمئن، استوار برداشته شود.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وحدت ملی بزرگ‌ترین سرمایه اجتماعی ما پیگیری سیاست‌های معطوف به انسجام ملی از مهم‌ترین استراتژی‌های اداره کشور در شرایط فعلی است. تردیدی نداریم که مهم‌ترین عامل اقتدار نمایندگان ملت ایران در گفت‌وگوی با ۱+۵ این اقتدار برآمده از وحدت و انسجام ملی ماست.

ابوترابی خاطرنشان کرد: باید دولتمردان و به ویژه متولیان مذاکرات پیش رو توجه به نخبگان سیاسی، نخبگان علمی، توجیه، اقناع و هم‌فکری و مشاوره مستمر با آنان را در دستور کار خود قرار دهند با این ارتباط منطقی وعلمی با نهاد قانونگذاری با مجامع علمی و دانشگاهی با کمیسیون‌های تخصصی ذیربط مجلس و با مجموعه نخبگان کشور می‌توان نقشه راه را درست تعریف کرد و با پشتوانه ملی گام‌های بلند و استوار برداشت.

وی افزود: واقعیت مذاکرات یک سال گذشته بیانگر این حقیقت است که تنها ادبیات حاکم بر محاورات و گفت‌وگوهای دولت‌های بزرگ ادبیات قدرت است. ملتی می‌تواند از منافع خود در برابر نظام حاکم بر جهان دفاع کند که از قدرت بالاتری برخوردار باشد.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز تنها با زبان قدرت می‌توان با آمریکا و متحدانش صحبت کرد و باید برای افزایش اقتدار ملی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی از تمام ظرفیت درون نظام بهره گرفت. آنچه که بر اقتدار ملت ایران می‌افزاید و راه را برای پاسداری از منافع ملی آنان هموار می‌کند افزایش اقتدار ملی است و مسیر این حرکت را بهره‌گیری شایسته از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل متراکم درون نظام است.

ابوترابی خاطرنشان کرد: مدیران کشور، مسئولین اجرایی اقتدار ملی را با نگاه بیرون مرزها جستجو نکنند. اقتدار ملی را با نگاه به ظرفیت‌های ملی می‌توان به دست آورد. اقتدار ملی را با استفاده شایسته از ظرفیت بالای رهبری مقتدر و حکیم نظام می‌توان به دست آورد. اقتدار ملی را در ارتباط شایسته با ملت و تحکیم پیوند دولت و ملت می‌توان جستجو کرد.

وی افزود: درس دیگری که از مذاکرات هسته‌ای می‌توان آموخت این است که به دلایل گوناگون و به معنای واقعی کلمه آمریکا قابل اعتماد نیست. چگونه می‌توان به دولتمردانی که منافع ملی ملت آمریکا و سایر ملت‌های جهان را قربانی منافع نامشروع یک مشت صهیونیت می‌کنند اعتماد کرد. ما اولا به ملت خود اعتماد داریم و ثانیا به امدادهای خداوند سبحان و دعای مستجاب حضرت ولیعصر امام زمان (عج) و به ملت‌های آزادی‌خواه جهان اعتماد داریم و با اعتماد به این سرمایه‌های بزرگ نقشه راه پیش روی خود را تعریف می‌کنیم و با قدرت در این راه قدم برمی‌داریم.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت‌های اخیر وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت: اینکه وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه خود عنوان می‌کند تحریم‌ها بر سر جای خود باقی مانده‌اند و ایران به توافق ژنو متعهد است جایگاه و شخصیت منطقی و هوشمندانه ملت و دولت و مسئولین ایران و زیادی‌خواهی و گستاخی دولتمردان آمریکایی را فراروی هوشمندان تبیین می‌کند. اولا همگان می‌دانند که تحریم‌ها سر جای خود باقی نمانده است. ایستادگی ملت ایران آمریکا را وادار کرد که برای برون‌رفت از تنگنایی که خلق کرده است راهی جز مذاکره پیش خود نبیند و با قبول ایران هسته‌ای در پای میز مذاکره بنشیند.

ابوترابی خاطرنشان کرد: عدم ظرفیت جامعه جهانی و عدم اقتدار فراگیر آمریکا در پیشبرد اهداف نامشروع خود باعث شده تا سازمان تحریم به شدت آسیب ببیند. آمریکا نمی‌تواند تحریم را ادامه دهد و واقعیت‌های اروپا و آسیا بیانگر این مسئله است.

وی افزود: این صحبت وزیر امور خارجه آمریکا که می‌گوید جامعه جهانی احساس آرامش بیشتری دارد درست است اما به چه دلیل؟ این آرامش به دلیل کاهش نفوذ آمریکا در منطقه و جهان و شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنگ نابرابر غزه و به دلیل شکست توطئه‌های آمریکا در سوریه و عراق و شکست اهداف نامشروع ‌آمریکا در اروپا، آفریقا و آسیا است و امیدوارم در آینده شاهد ارتقای سطح امنیت و اعتماد جامعه جهانی با افول روزافزون قدرت سیاه آمریکا باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا