اجتماعی و فرهنگی

اسیدچرب ترانس روغن‌ها تا سال ۹۶ به زیر دو درصد می‌رسد

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین رسول دیناروند در حاشیه اولین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران در جمع خبرنگاران گفت: متأسفانه بیماری‌های غیرواگیر در ایران رو به افزایش است.

وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته، این بیماری‌ها خیلی زود و در سال‌های قبل افزایش پیدا کرده است و به قله خود رسیدند اما در ایران تازه شروع به رشد کرده‌اند.

رئیس سازمان غذا و دارو، علت رشد بیماری‌های غیرواگیر را سبک زندگی، نوع تغذیه و شرایط جغرافیایی مانند آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت ضمن تلاش برای درمان این بیماری‌ها، تمرکز خود را بر کاهش و پیشگیری از ابتلا به آنها قرار داده است.

دیناروند تأکید کرد: در این زمینه اسیدچرب ترانس روغن‌ها که اکنون در روغن مصرفی خانوار ۵ درصد است، تا سال ۹۶ باید به زیر ۲ درصد برسد.

وی گفت: در تلاش برای اصلاح استاندارد روغن‌ها هستیم، اما تأکید می‌کنم که تنها منتظر اصلاح استاندارد نمی‌مانیم و کار خود را برای کاهش اسیدچرب ترانس دست‌ساز در روغن‌ها انجام می‌دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: به مردم اطمینان می‌دهیم که در سال ۹۶ هیچ روغنی با اسیدچرب ترانس بالای ۲ درصد در کشور تولید نخواهد شد، ضمن اینکه در واردات روغن‌های اشباع نیز محدودیت قائل می‌شویم.

وی در مورد مصرف نمک و شکر در کشور گفت: کار ما در کاهش مصرف نمک و شکر دشوارتر است، چرا که بیشتر میزان مصرفی ما خارج از صنعت است، اما تاکنون توانسته‌ایم ۱۰۰ فرآورده غذایی سالم با شکر و نمک کم را تولید و به آنها نشان ایمنی و سلامت بدهیم.

دیناروند به نصب علامت راهنمای تغذیه‌ای بر روی محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: این راهنما رنگ‌های مختلفی دارد و سبز علامت غذای سالم و قرمز علامت غذای ناسالم است.

وی گفت: در جدولی که به رنگ‌های مختلف درآمده، حد مجاز نمک، شکر و دیگر افزودنی‌ها و همین‌طور حد مصرف‌شده این مواد در آن محصول غذایی ذکر شده و به مردم این امکان را می‌دهیم تا دست به انتخاب صحیح بزنند.

رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: تبلیغات در رادیو و تلویزیون هم برای محصولاتی که رنگ قرمز داشته باشند محدود می‌شود و بیشتر امکانات به رنگ‌های سبز تعلق می‌گیرد.

دیناروند همچنین در مورد رتبه‌بندی رستوران‌ها در سطح کشور گفت: این موضوع وظیفه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت است و اکنون آنها در حال رتبه‌بندی رستوران‌ها هستند.

اسید چرب ترانس در روغن های خوراکی عامل بروز بیماریهای قلبی-عروقی،گرفتگی عروق و بروز سکته است. ضمن اینکه افزایش وزن ناشی مصرف چربی های مضر می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا