اسیدچرب ترانس روغنها تا سال ۹۶ به زیر دو درصد میرسد
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین رسول دیناروند در حاشیه اولین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران در جمع خبرنگاران گفت: متأسفانه بیماریهای غیرواگیر در ایران رو به افزایش است.
وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته، این بیماریها خیلی زود و در سالهای قبل افزایش پیدا کرده است و به قله خود رسیدند اما در ایران تازه شروع به رشد کردهاند.
رئیس سازمان غذا و دارو، علت رشد بیماریهای غیرواگیر را سبک زندگی، نوع تغذیه و شرایط جغرافیایی مانند آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت ضمن تلاش برای درمان این بیماریها، تمرکز خود را بر کاهش و پیشگیری از ابتلا به آنها قرار داده است.
دیناروند تأکید کرد: در این زمینه اسیدچرب ترانس روغنها که اکنون در روغن مصرفی خانوار ۵ درصد است، تا سال ۹۶ باید به زیر ۲ درصد برسد.
وی گفت: در تلاش برای اصلاح استاندارد روغنها هستیم، اما تأکید میکنم که تنها منتظر اصلاح استاندارد نمیمانیم و کار خود را برای کاهش اسیدچرب ترانس دستساز در روغنها انجام میدهیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: به مردم اطمینان میدهیم که در سال ۹۶ هیچ روغنی با اسیدچرب ترانس بالای ۲ درصد در کشور تولید نخواهد شد، ضمن اینکه در واردات روغنهای اشباع نیز محدودیت قائل میشویم.
وی در مورد مصرف نمک و شکر در کشور گفت: کار ما در کاهش مصرف نمک و شکر دشوارتر است، چرا که بیشتر میزان مصرفی ما خارج از صنعت است، اما تاکنون توانستهایم ۱۰۰ فرآورده غذایی سالم با شکر و نمک کم را تولید و به آنها نشان ایمنی و سلامت بدهیم.
دیناروند به نصب علامت راهنمای تغذیهای بر روی محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: این راهنما رنگهای مختلفی دارد و سبز علامت غذای سالم و قرمز علامت غذای ناسالم است.
وی گفت: در جدولی که به رنگهای مختلف درآمده، حد مجاز نمک، شکر و دیگر افزودنیها و همینطور حد مصرفشده این مواد در آن محصول غذایی ذکر شده و به مردم این امکان را میدهیم تا دست به انتخاب صحیح بزنند.
رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: تبلیغات در رادیو و تلویزیون هم برای محصولاتی که رنگ قرمز داشته باشند محدود میشود و بیشتر امکانات به رنگهای سبز تعلق میگیرد.
دیناروند همچنین در مورد رتبهبندی رستورانها در سطح کشور گفت: این موضوع وظیفه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت است و اکنون آنها در حال رتبهبندی رستورانها هستند.
اسید چرب ترانس در روغن های خوراکی عامل بروز بیماریهای قلبی-عروقی،گرفتگی عروق و بروز سکته است. ضمن اینکه افزایش وزن ناشی مصرف چربی های مضر می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت باشد.