پیادهروی پایتختنشینان در روز اربعین/ تغییر چهره شهر تا پایان ماه صفر
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین حجتالاسلام والمسلمین میثم امرودی صبح امروز در نشست خبری تشریح برنامههای اربعین حسینی گفت: زیارت اربعین بین مسلمانان جایگاه ویژهای دارد.
وی با اشاره به حضور پرشور هموطنان کشورمان برای حضور در مراسم اربعین امسال گفت: شهرداری تهران بنا به درخواست سازمان حج و زیارت، در کنار سایر دستگاههایی همچون هلالاحمر و… اقدام به ارائه خدمات به زائران میکند و شهرداری تهران متولی اربعین نیست و تنها به ارائه خدمات میپردازد.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه این معاونت برای افرادی که موفق به زیارت امام حسین (ع) نشدهاند، برنامههای ویژهای در میدان امام حسین (ع) در نظر گرفته است، گفت: از روز اربعین تا پایان ماه صفر چهره شهر تغییر خواهد کرد و بنر و پرچم سیاه عزاداری نصب خواهد شد و براساس برنامهریزیهای انجام شده، در مساجد و هیئتهای مذهبی، شاهد حضور پرشور مردم خواهیم بود.
امرودی همچنین از برپایی عزاداریهای قومی در میدان امام حسین (ع) خبر داد و گفت: هر روز یک برنامه عزاداری در میدان امام حسین (ع) برپا خواهد شد.
وی با بیان اینکه در ساعت ۷ صبح روز اربعین شاهد برگزاری گردهمایی عاشقان حسین (ع) خواهیم بود، ادامه داد: زائران به صورت پیاده از میدان امام حسین (ع) تا حرم شاه عبدالعظیم را به صورت پیاده طی خواهند کرد که براساس برنامهریزیهای صورت گرفته، ۲۰۰ دستگاه اتوبوس و مترو به صورت رایگان وظیفه بازگرداندن این افراد را برعهده دارند.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه روزانه ۷ دستگاه اتوبوس از محل میدان امام حسین (ع) به سمت کربلا عزیمت میکنند، گفت: مراسم بدرقه برای کاروانهای عاشورایی برگزار میشود.
امرودی همچنین درخصوص تشریح برنامههای شهرداری تهران در مرز افزود: شهرداری در سه مرز چزابه، شلمچه و مهران حضور خواهند داشت و مناطق چهار، پنج و شش وظیفه خدمترسانی به زائران را برعهده دارند.
وی با بیان اینکه در مرز چزابه شهرداری با کمک سازمان شهر سالم شهرداری اقدام به استقرار دو دستگاه آمبولانس و پزشک کرده است، گفت: به صورت میانگین روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر در مرز چزابه مورد درمان سرپایی قرار میگیرند.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران مسیر ۱۵ هکتاری مسیر زائران را که وسیله روشنایی نداشته، مناسبسازی کرده است، گفت: همچنین نصب سرویسهای بهداشتی متعدد و برپایی چادرهای اسکان از جمله وظایف شهرداری در مرزها بوده است.
امرودی با بیان اینکه شهرداری تهران هیچ مسئولیت اجباری در مرزها ندارد، اظهار کرد: شهرداری تنها نسبت به برپایی ایستگاههای صلواتی و ارائه خدمات اقدام میکند.
وی با اشاره به استقرار ۱۴۰ دستگاه اتوبوس در مرزهای چزابه، شلمچه و مهران افزود: این اتوبوسها وظیفه دارند که زائران را از آخرین پایانه مرزی تا مرز همراهی کرده؛ اما دقت داشته باشید که متوسط خروج از مرز در چزابه ۴ ساعت اعلام شده است و در مرزهای دیگر این زمان خروج افزایش یافته است.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه پذیرایی شهرداری تهران از زائران حسینی از ۱۲ آذر آغاز و تا سه روز بعد از اربعین ادامه خواهد داشت، گفت: افرادی که پیشتر به کربلا سفر کردهاند میدانند که در عصر روز اربعین از موکب و ایستگاه صلواتی خبری نیست و شهرداری تهران عمده برنامههای خود را در بازگشت زائران متمرکز کرده است.
امرودی با بیان اینکه علاوه بر ایجاد مکانهای اسکان، برای زائران تعدادی چادر تحت عنوان برندگاه در مرزها تعبیه شده که خیاط، کفاش و تعمیرکار در آن مستقر هستند، گفت: زائران با حضور در این ایستگاهها میتوانند از خدمات شهرداری تهران بهرهمند شوند.
وی همچنین از برپایی برنامههای مختلف فرهنگی از سوی شهرداری تهران خبر داد و گفت: سوگواره عبرت، مسابقه عکس، شعر و دلنوشته در مسیر راهپیمایی از تهران تا کربلا اجرایی میشود.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران همچنین از مراجعه بیش از ۲ هزار نفر به چادرهای سلامت شهرداری تهران خبر داد و در تشریح حضور شهرداری تهران در عراق گفت: بسیج شهرداری تهران در مسیر حله تا کربلا و نجف تا کربلا اقدام به برپایی ۴ ایستگاه صلواتی کرده است که آمادگی پذیرش شش هزار نفر را دارا است و خدماتی همچون اینترنت رایگان، سرویس بهداشتی، حمام، پتو و… برای زائران در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، داروهای چادرهای سلامت شهرداری طی هماهنگی با جمعیت هلالاحمر به عراق ارسال شده است.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران همچنین از تولید ۷۰۰ هزار سربند، بروشور و جزوات سلامت برای زائران خبر داد و گفت: مسوولیت سه مرز چزابه، شلمچه و مهران برعهده باغ موزه دفاع مقدس است.
امرودی با بیان اینکه در مرز عراق شهرداری تهران ۱۰۸ دستگاه اتوبوس متعلق به شرکت واحد را برای انتقال زائران مستقر کرده است، ادامه داد: این اتوبوسها زائران را تا چهل کیلومتری نجف تا کربلا منتقل خواهند کرد.
وی همچنین از زائران حسینی خواست تا یک روز از زیارت را نذر نظافت شهر کربلا کنند و افزود: وظیفه نظافت شهر کربلا برعهده معاونت خدمات شهری شهرداری تهران گذاشته شده است که تاکنون ۵۰ چادر با نصب تابلوی خادم حسین برپا شده و برای ۱۰ هزار خادم تدارکات نظافت کربلا در نظر گرفته شده است.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه ۱۲ دستگاه خودرو اعم از کمپرسی و نظافت مکانیزه در کربلا مستقر بوده است، گفت: وسایل موردنظر اعم از جارو، کیسه زباله و… در کربلا تعبیه شده است.
به گفته امرودی تاکنون سه هزار و ۵۰۰ نفر از زائران برای نظافت شهر کربلا اعلام آمادگی کردهاند.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران برای رفاه حال زائران در مسیر نجف به کربلا و حله به کربلا، ۱۰۰ دستگاه اتوبوس مستقر کرده است و در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر کمبود اتوبوس در مرزها گفت: شهرداری تهران با مشارکت شرکت واحد، اقدام به استقرار ۱۴۰ دستگاه اتوبوس در داخل مرز ایران و استقرار ۱۰۸ دستگاه اتوبوس در داخل خاک عراق کرده است، اما در جلسه فوقالعاده شب گذشته مقرر شد در صورت هماهنگی طرف عراقی، تعداد اتوبوسها افزایش یابد.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افزود: دقت داشته باشید که آنجا تهران نیست و نمیتوان برای جبران خلاءها به سرعت برنامهریزی کرد و باید هماهنگیهای لازم با کشورعراق صورت بگیرد.
امرودی در مورد ترافیک مسافران در پایانههای مرزی ایران گفت: نهایت سعی خود را انجام میدهیم تا زائران با کمترین مشکل مواجه شوند، اما صبح تا ظهر پیک حضور زائران است و هر ۲۰ دقیقه یک بار اتوبوسهای شهرداری برای انتقال زائران در پایانه حضور دارند، اما برای کاهش این زمان و افزایش رضایت مردمی، در حال رایزنی با کشور عراق هستیم تا تعداد اتوبوسها افزایش پیدا کند.