آمار فوتیهای زائران اربعین حسینی ۲۴ نفر است
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین سعید اوحدی در نشست خبری که در محل سازمان حج و زیارت برگزار شد با تشریح اقدامات انجام شده از سوی این سازمان در ایام اربعین حسینی و برای خدمترسانی به زائران اربعین حسینی گفت: تا این لحظه یک میلیون و ۱۵۰هزار نفر از زائران و راهپیمایان اربعین حسینی وارد کشور شدند و پیشبینی ما این است که تا روز جمعه تمام زائران به کشور بازگردند.
وی ادامه داد: از چهار روز گذشته تا کنون ۶۵۰هزار نفر از مرز مهران و ۵۰۰هزار نفر از دو مرز شلمچه و چذابه وارد کشور شدهاند و امروز پایان عملیات قرارگاههای مرز شلمچه و چذابه را اعلام میکنیم.
وی افزود: قرارگاه اربعین در مرز مهران همچنان تا بعد از نماز مغرب و عشای روز پنجشنبه به کار خود ادامه میدهد و در صورت ادامه ورود زائران به کشور فعالیت این قرارگاه تا روز جمعه تمدید خواهد شد.
اوحدی تصریح کرد: بر اثر سه تصادفی که در این ایام رخ داد متأسفانه ۸نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند و ۲۲نفر نیز زخمی شدند که اجساد این افراد روز گذشته وارد کشور شد و مصدومان نیز به بیمارستان سوسنگرد منتقل شدند.
رئیس سازمان حج و زیارت اظهار داشت: با توجه به اینکه تمام زائران اربعین حسینی تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتهاند این مصدومان نیز از بیمه خود برای خدمات درمانی استفاده خواهند کرد.
وی ادامه داد: در میان زائران اربعین حسینی افرادی نیز به دلیل بیماریهای قلبی و مشکلات دیگر متأسفانه فوت کردند که در مجموع آمار فوتشدهها در ایام اربعین حسینی حدود ۲۴ نفر است.
رئیس سازمان حج و زیارت، گفت: پیشبینی ما این است که آمار زائران اربعین حسینی برای سال آینده حدود ۲ برابر شود و به این ترتیب سال آینده سه میلیون زائر ایرانی در راهپیمایی اربعین حسینی شرکت خواهند کرد.
وی با اشاره به آسیبشناسی مراسم راهپیمایی اربعین امسال گفت: مهمترین آسیبی که باید حتماً بر روی آن سرمایهگذاری کرد، توسعه و ایجاد زیرساختها در مرزهاست. همچنین یکی دیگر از مشکلات اصلی روشنایی جادهها منتهی به مرز است به عنوان مثال جاده مرز چذابه بدترین وضعیت ایمنی را دارد و ما به عنوان دولت باید از هماکنون زیرساختها را برای اربعین سال آینده فراهم کنیم.
وی همچنین به تشریفات ورود زائران به کشور اشاره کرد و گفت: زائرانی که بدون گذرنامه از کشور خارج شده بودند میتوانند از مرز چذابه وارد کشور شوند تا به لحاظ تشریفات امنیتی به شدت افرادی که وارد کشور میشود در حال کنترل هستند.
اوحدی افزود: صد هزار نفر نیز از طریق مرزهای هوایی به کشور بازگشتهاند و در این میان تعداد زیادی نیز از زائران عراقی در حال ورود به کشور هستند تا برای ایام شهادت امام رضا(ع) تا مشهد مقدس راهپیمایی داشته باشند که با هماهنگی دفتر سازمان حج و زیارت در استان خراسان رضوی هماهنگیها برای این راهپیمایان نیز در حال انجام است.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین به اقدامات انجام شده در مراسم اربعین امسال اشاره کرد و گفت: در مرز شلمچه ۳۵هزار اقامت شب، در مرز چذابه ۲۵هزار اقامت و در مرز مهران نیز ۳۵هزار اقامت شب در نظر گرفته بودیم که اگر زائران با مشکلی مواجه شدند و گره ترافیکی ایجاد شد بتوانند در آنجا استراحت کنند.
اوحدی افزود: تا امروز امکانات اقامتی راهیان نور و هلالاحمر به صورت کامل در اختیار زائران قرار گرفته است و با قاطعیت و صادقانه اعلام میکنم تا این لحظه یک قطره آب و یک لقمه قضا در مرزها کم نداشتیم و زائران با عزت به کشور بازگشتند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه درمان چادرهای هلالاحمر و وزارت بهداشت دایر بود و هوافضای سپاه نیز سه درمانگاه بسیار استاندارد با امکانات خوب را برای زائران ایجاد کردند.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: دولت ایران تمام تلاش خود را کرد تا برای خروج زائران از کشور هیچ نقطه ایستگاهی در مرزها وجود نداشته باشد و به همین دلیل تمام عوارض حذف شده بود و بیمه و خدمات درمانی نیز به صورت رایگان به مردم ارائه میشد.
اوحدی ادامه داد: نکته مهم دیگر افزایش ظرفیت گذرنامهها در مبادی خروجی کشور بود که میتوان گفت: این مبادی در اربعین امسال ۵ برابر شده بودند. در مرز مهران ۵۰ گیت گذرنامه طراحی شده بود در مرز چذابه نیز سال گذشته تنها ۴ گیت داشت که امسال به ۱۸ گیت افزایش پیدا کرده است.
اوحدی گفت: ۲۵ آمبولانس هلالاحمر در هر ۵ کیلومتر در مسیر نجف تا کربلا مستقر شده بودند و زائران را تحت پوشش درمانی رایگان قرار میدادند.
وی ادامه داد: ۳۰موکب توسط سازمان حج و ۳۰ موکب دیگر توسط شهرداریها، ستاد بازسازی عتبات عالیات و هیأتهای مذهبی در مسیر کربلا تا نجف ایجاد شده بود.
وی با بیان اینکه بحث ویزا یکی از گلوگاههای جدی ما در ایام اربعین حسینی است، ادامه داد: یک نرمافزار در ۲هزار دفتر خدمات زیارتی سازمان حج و زیارت نصب شد روزانه ۴۵هزار ویزا از کنسولگری عراق اخذ میکردیم که دولت عراق به یکباره اعلام کرد در مرزها ویزای یک دلاری میدهد و اعلام این موضوع مانند فراخوانی برای مردم ایران بود.
اوحدی تصریح کرد: پس از اعلام این خبر مردم به سمت مرزها روانه شدند و در همان شب بحران جدیای را در مرز شلمچه داشتیم چرا که تمهیدات دولت عراق در حد این میزان از زائران نبود و از سوی دیگر ظرفیت مرزهای ما روزانه ۲۵ هزار نفر است اما روزهایی را داشتیم که بیش از ۱۵ برابر ظرفیت مرزها از مرز خارج میشدند.
وی گفت: از یک و نیم میلیون زائر اربعین حسینی ۱۰۰هزار نفر اتباع کشورهای دیگر بودند که از مرز کشور ما خارج شدند و برای بازگشت این افراد یک گیت مخصوص در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: اگر ستاد دائمی اربعین تشکیل نمیشود در مرزها با مشکلی جدیای مواجه میشدیم. به عنوان مثال امسال در چذابه ۱۸۰ سرویس بهداشتی داشتیم و در مهران نیز ۲۲۰ سرویس بهداشتی برای رفاه حال زائران در نظر گرفته شده بود.
اوحدی گفت: برای برگشت زائران از نقطه صفر مرزی امکانات حمل و نقل رایگان قرار دادیم تا مردم را به شهر بستان یا میدان مقاومت شهر خرمشهر منتقل کنند و متأسفانه ۴۰هزار خودرویی که در شهر ۱۵هزار نفری مهران پارک شده بود گره ترافیکی را در مرز مهران به وجود آورد که با همکاری سپاه یک جاده فرعی به خارج از مهران کشیده شد تا اتوبوسها بتوانند تردد کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه تا این لحظه ۱۴هزار اتوبوس مسیر، زائران را از مرزها منتقل کردهاند، گفت: قطعاً مشکلاتی نیز در این مسیر وجود داشته است اما خدماتی که انجام شد بسیار بیشتر از کاستیها بود. به عنوان مثال در مقطعی متأسفانه بلیت هواپیما تا سه برابر گرانتر شد و همچنین برخی از اتوبوسها نیز ممکن بود در مرز قیمتهایی بالاتر از قیمتهای در نظر گرفته شده را از زائران دریافت میکردند که البته نظارت بر این موضوع برعهده سازمان حمل و نقل و راهداری است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: امیدوار هستیم برای سال آینده بتوانیم با آسیبشناسی اربعین امسال نقاط ضعف را برطرف کرده و اقدامات خوبی را برای زائران انجام دهیم.
اوحدی ادامه داد: حماسه اربعین حسینی امسال پاسخ سنگینی به داعش بود و سیلی محکمی به یاوهگوییهای داعش در طول ماههای گذشته زده شد و مردم نشان دادند همیشه پای اعتقادات خود میایستند.