تدوین لایحه مدیریت شهری توسط دولت
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین علی نوذرپور پنجشنبه ۲۷ آذرماه در دومین روز از گردهمایی مدیران کل دفاتر فنی استانداریهای سراسر کشور در شیراز بیان کرد: ورود دولت به عرصه تدوین لایحه مدیریت شهری، اقدامی شجاعانه است.
وی در عینحال تصریح کرد: ورود دولت به عرصه تدوین چنین قانونهای جامعی جسارت بیشتری میطلبد.
نوذرپور گفت: لایحه مدیریت شهری در جلسات کمیسیون تخصصی مربوطه روند بررسی را طی میکند و تاکنون چهار جلسه تخصصی ویژه بررسی مفاد این لایحه در ارتباط با تهران و سایر کلانشهرها برگزار شده است.
معاون سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور همچنین گفت: زمان آن فرا رسیده که دولت در خصوص تشکیلات سنگین و بروکرات فعلی، تجدیدنظر جدی خود داشته باشد و اجازه دهیم که وظایف بخشهای محلی به مدیران محلی واگذار شود.
وی تصریح کرد: پس از تصویب و اجرایی شدن پنج برنامه توسعه، برای نخستین بار وزارت کشور موارد قانونی حوزه مدیریت شهری را در قالب این لایحه تدوین کرده است.
معاون سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ادامه داد: در لایحه مدیریت شهری آمده است که زمینهای شهری یک کالای محلی و ابزاری برای توسعه شهری محسوب میشود و نباید در اختیار دولت و وزارت راه و شهرسازی باشد، بلکه باید در اختیار شهرداریها قرار گیرد.
نوذرپور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کمیسیونهای پیش بینی شده در قانون شهرداریها مانند کمیسیون ماده ۱۰۰ برای رسیدگی به تخلفات نتوانستهاند وظایف قانونی خود در جلوگیری از تخلفات و نظم بخشی به ساخت و سازها به طور کامل عمل کنند.
وی اظهار کرد: در لایحه مدیریت شهری این نقیصه برطرف شده و مواردی از تخلفات ساخت و سازها که به جان مردم ارتباط دارد، جرم تلقی شده و برای متخلف شش ماه تا سه سال حبس در نظر گرفته شده است.
معاون سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در ادامه تدوین سند آسیب شناسی کلانشهرها را از جمله ماموریتهای کمیسیون جدید تشکیل شده در هیات دولت با دستور کار مسایل شهری عنوان و اضافه کرد: دفاتر فنی وزارت کشور و استانداریها در فرایند تدوین سند آسیب شناسی شهرسازی مشارکت و ورود کنند.
نوذرپور در این خصوص افزود: این سند آسیب شناسی در شش محور خدمات شهری و محیط زیست، حمل و نقل و ترافیک، بودجه، فرهنگی اجتماعی، ساختاری و مدیریتی و شهرسازی در دست تهیه است.
این مقام مسئول گفت: مأموریت تهیه این سند در پنج محور نخست به وزارت کشور سپرده شده بود که آماده شده و ماموریت محور ششم یعنی آسیب شناسی شهرسازی به وزارت راه و شهرسازی محول شده بود که تاکنون محقق نشده است.