مدیریت شهری

رشد سرانه فضای سبز در هشت سال گذشته برابر ۱۰۰ سال بوده است

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین علیرضا جاوید که به عنوان نماینده شهردار تهران در برنامه ثریا شبکه یک سیما حاضر شده بود، گفت: در حال حاضر سرانه فضای سبز به ازای هر نفر در تهران حدود ۱۴.۵ متر مربع است و امیدواریم ظرف دو سال آینده به استاندارد جهانی که حدود ۱۵ تا ۱۷ متر مربع به ازای هر فرد است، برسیم.

 

وی افزود: پس از تهیه طرح جامع اول در دهه ۴۰ که انصافا طرح خوب و قابل دفاعی بود، متاسفانه طرح جامع دوم موفق نبود و منجر به تهیه و اجرای طرح تفصیلی نشد. در حقیقت به دلیل عدم تهیه و اجرای طرح تفصیلی دو طرح جامع قبلی ابتر ماند و ناکارآمدی‌های بسیاری را سبب شد.

 

وی ادامه داد: خوشبختانه با تدبیر شورای شهر تهران و شهرداری و حمایت دولت طرح جامع جدید شهر تهران تهیه شد که با دو طرح قبلی تفاوت عمده‌ای داشت، به طوری که پس از تصویب و ابلاغ طرح جامع در سال ۱۳۸۶ به فاصله کوتاهی ظرف سه سال طرح تفصیلی مبتنی بر طرح جامع تهیه و در شورای عالی شهرسازی و معماری تصویب و از سال ۱۳۹۱ به مرحله اجرا رسید.

 

جاوید تاکید کرد: از سال ۱۳۸۶ شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران تمام برنامه‌های اجرایی در حوزه زیرساخت‌های خدماتی، ترافیک شهر و حتی فرهنگی و اجتماعی مبتنی بر طرح جامع برنامه‌ریزی شده است. رهنمودهای راهبردی مقام معظم رهبری در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه مدیریت شهری توسط مسوولان دریافت شده و تلاش می‌شود برنامه‌های اجرایی در مقیاس راهبردی و قابل اجرا با توجه به فرمایشات ایشان باشد.

 

وی ادامه داد: پس از فرمایشات ایشان در کلنگ‌زنی بوستان ولایت، ظرف ۷۰ روز بوستان ولایت در وسعت ۷۵ هکتار به بهره‌برداری رسید که از ابتدای تشکیل بلدیه تاکنون که بیش از ۱۱۰ سال می‌گذرد چنین چیزی سابقه نداشته است.

 

در طرح جامع تهران برای بوستان ولایت مرکز تجارت جهانی در نظر گرفته شده بود که با رهنمودهای رهبری و اصلاحاتی که در طرح تفصیلی صورت گرفت این نقطه به پهنه تبدیل شد و موضوع ساخت مرکز تجارت جهانی منتفی شد.

 

شهردار منطقه چهار تاکید کرد: بخشی از این بوستان قرار است براساس یک الگوی مناسب از شهر ایرانی- اسلامی ساخته شود.

 

وی درخصوص طرح‌های بهسازی و ساماندهی رود دره‌های تعریف شده در طرح جامع جدید شهر تهران نیز گفت: ظرف چند سال گذشته بوستان ولایت در ۸۰ هکتار، بوستان پلیس در ۵۰ هکتار، بوستان نهج‌البلاغه در ۵۰ هکتار و جوانمردان به بهره‌برداری شهر تهران محل تجمع زباله و انواع آلایندگی‌های اجتماعی و شهری بود و ناامنی‌های مختلفی را برای شهروندان داشت که با ابلاغ طرح جامع همگی این روددره‌ها ساماندهی شده است و بخشی از کار هم ادامه دارد؛ از جمله بوستان نهج‌البلاغه که با راه‌اندازی فازهای توسعه‌ای آن وسعت ۱۰۰ هکتاری پیدا می‌کند.

 
 
 
 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا