شورای شهر

گزارش جلسه یکصدوبیستم شورا

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در سخنان پیش از دستور خود در یکصد و بیستمین جلسه که  یک شنبه چهاردهم دی ماه سال ۹۳ برگزار شد با تبریک میلاد مسعود خاتم الانبیا- پیامبر مهر، محبت و مهربانی و آغاز هفته وحدت گفت: هفته وحدت با هدف اتحاد بین مسلمانان به مانند صدر اسلام که موجب وحدت و اتفاق میان مسلمانان شده بود؛ نامگذاری شده است.

 

وی ادامه داد: متأسفانه امروز شاهد تشدد و اختلافات فراوان هستیم وعده ای با عنوان اسلام (همچون داعش) بدترین ضربه ها را به جامعه اسلامی وارد می کنند تا موجب انشقاق بزرگ بین مسلمین شوند و برنامه دشمنان را پیاده کنند.

 

چمران افزود: امیدواریم این اتحاد و همدلی به مانند اتفاقی که در زمان پیامبر(ص) وجود داشت موجب اتفاق بین مسلمانان شده و پایه های کشورهای اسلامی را مستحکم کند.

 

وی با اشاره به نامگذاری این هفته پس از انقلاب شکوهمند اسلامی و همزمان با میلاد پیامبر اسلام(ص) گفت: در این هفته برنامه هایی همچون برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان جهان اسلام برنامه ریزی شده است که قابل تقدیر بوده و امیدواریم که همه بتوانند از برنامه های این هفته استفاده کنند.

 

وی در ادامه به پیام تاریخی امام به گورباچف اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از مباحث تاریخی کشور است. شاهد بودیم که پس از این پیام در کوتاه مدت سیستم های کومونیستی بر چیده شد.

 

مجتبی شاکری، عضو شورای اسلامی شهر تهران با گرامی داشت هفته وحدت اشاره ایی به همرزمی برادران اهل سنت و شیعه در کنار یکدیگر در دوران دفاع مقدس کرد و افزود: این اتحاد و همدلی در میان ما ایرانیان بوده و هست نمونه آنرا در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم برای نمونه در استان گلستان بیش از ۵۰۰ شهید اهل سنت و در کردستان نیز بیش از ۷۰ روحانی سنی شهید تقدیم انقلاب شده است.

 

تقدیر اعضای شورای شهر از تخریب طبقه فوقانی پاساژ علاءدین

 

برخی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران از عملکرد شهرداری در اجرای رأی ماده ۱۰۰ قانون شهرداری درخصوص پاساژ علائدین تقدیر کردند.

احمد حکیمی­پور، عضو شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای یکصدو بیستمین جلسه شورا  به موضوع اجرای حکم ماده ۱۰۰ توسط شهرداری در تخریب و برطرف کردن خلاف ها در پاساژ علاءالدین اشاره کرد و گفت: این قاطعیت خوب است و متخلفین بدانند که چوب قانون وجود دارد.

وی اظهار داشت: برخی تخلفات در شهر وجود دارد و با انجام اینگونه کارها سوداگران سرجای خودشان بنشینند.

 

مجتبی شاکری، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این خصوص گفت: انجام این کار نشان می دهد که شعار همکاری میان شورای شهر و شهرداری در جلوگیری از قانون شکنی در حال شکل گیری است و می تواند کار مشترکی بین این دو باشد.

وی اظهار داشت: این اقدام سبب شد که انرژی شورا و شهرداری در ورود به صحنه ای برخرود با تخلفات مضاعف شود.

 

ابوالفضل قناعتی با تشکر از اجرای رأی ماده ۱۰۰ با اشاره به مراجعه مغازه داران به شورای شهر تاکید کرد: من از شهردار می خواهم اگر چنین اتفاقی رخ داد دیگر شهردار منطقه و شهردار ناحیه در هیچ کجای شهرداری به کارگیری نشود.

 

پرویز سروری اقدام صورت گرفته را بسیار مفید ارزیابی کرد و گفت: این اقدام نشان داد کسانی که ادعا می کنند با داشتن قدرت و ثروت، قانون نمی توانند جلویشان را بگیرد، اینگونه نیست.

وی اظهار داشت: وقوع این موضوع نقطه عطفی در کشور است که باید تلاش کرد این روند استمرار داشته و هیچ تخلف و متخلفی در حاشیه امنیت نیست.

وی با بیان اینکه متخلفین باید طعم اجرای قانون را بچشند گفت: شهردار اعلام کرده است که با متخلفین چه در داخل شهرداری و چه خارج از آن به شدت برخورد می کند و ما در شورای شهر از این موضوع تشکر می کنیم و امیدواریم سایر ساختمان ها که چنین شرایطی دارند از همین شیوه درخصوص آنها استفاده شود.

 

اسماعیل دوستی، نایب رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا که امضا کننده این رأی از جانب شورای شهر تهران در یکی از کمیسیون های ماده ۱۰۰ بود گفت: اگر جدیت شهردار تهران در این خصوص نبود این اتفاق رخ نمی داد.

وی تصریح کرد: من پیش از امضا این رأی از شهردار خواستار پیگیری اجرای این رأی شدم و وی قول پیگیری آن را دادند و موضوع را حتی با حضور در دیوان عدالت اداری پیگیری کرد و این اتفاق مبارک در شهر رخ داد.

 

مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، بیان اینکه شهرداری در اجرای این رأی در برخی جاها تنها مانده بود گفت: بازخورد مردم در اجرای این رأی توسط شهرداری بسیار خوب بوده و مردم از اینکه قانون اجرا شده است و زور و تزویر نتوانسته است جلوی اجرای قانونی را بگیرد خوشحال بودند و این موضوع ارزشمند است.

 

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران که به پینشهاد اعضا به تشریح این موضوع پرداخت گفت: برخی اوقات تخلفات به حدی می رسد که ایمنی و آسایش شهروندان را به خطر می اندازد و پاساژ علائدین یکی از این موارد بود.

وی با اشاره به تعداد افرادی که روزانه در پاساژ علائدین حضور دارند گفت: این حجم تردد کاملاً متفاوت از یک مرکز تولیدی با ۲۰ کارگر است.

شهردار تهران تاکید کرد: قانون همه جا قانون است اما شرایط سبب می شود که برخی جاها در اولویت قرار گیرد. زمانی این اولویت بندی ها حساسیت بیشتری پیدا می کند که صاحبان و مالکان نسبت به اجرای قانون بدقولی می کنند و می خواهند قانون اجرا نشود.

وی تصریح کرد: به این پاساژ از سال ها قبل چندین بار فرصت داده شده بود که موضوع ایمنی و پارکینگ ها را تأمین کنند.

قالیباف با اشاره به اینکه شخصاً ۱۵ ماه است این موضوع را دنبال می کند اعلام کرد:

مبارزه با مفاسد چه در درون شهرداری و چه در خارج شهرداری به شدت پیگیری می شود و این موضوع از ۲ سال پیش در درون شهرداری آغاز شده است.

وی در ادامه به موضوع اجرای حکم ماده ۱۰۰ اشاره کرد و گفت: شهرداری به دنبال ایجاد مشکل برای شهروندان نیست و به همین دلیل در جایی که قابلیت احیا حکم بوده و تذکرات داده شده باشد در صورت عدم تکمیل اجرای حکم را پیگیری می کند.

وی با تاکید بر اینکه شرایط پاساژ علاءالدین خاص بود گفت: در اجرای این حکم شهرداری با دقت عمل کرد تا ظلمی در حق مردم اتفاق نیافتد.

شهردار تهران  با بیان اینکه صاحب این پاساژ هیچ سند مغازه ای را به نام کسی نکرده بود تصریح کرد: در طبقه هفتم این برج ۹۰ مغازه وجود داشت که پس از صحبت کردن با تک تک مغازه داران با رعایت ادب و احترام و متقاعد کردن آنان در اقدامی مشکل برای حفظ اموال این مغازه داران آنها انتقال داده شدند.

قالیباف اعلام کرد: برای اجرای رأی ۳۰ مغازه در طبقه هفتم تخریب و طبقه ۳ نیز به صورت کامل تخریب و تبدیل به انبار تجاری شد.

وی اظهار داشت: پس از آتش سوزی که در واحد تجاری در تهران رخ داده توقع از شهرداری این است که در موضوع ایمنی اغماضی نکند و به همین اساس موضوع ایمنی در شهر تهران به هیچ عنوان قابل اغماض و گذشت نیست.

وی با تاکید بر اینکه قانون باید توام با اخلاق و ادب، حرمت و کرامت اجرا شود اظهار داشت: این اقدام می تواند موجب پیشگیری شده به نحوی که به متخلفین متذکر شود که مدیریت شهری از تخلفات نمی گذرد.

قالیباف با صراحت اعلام کرد: شهرداری برخورد با تخلفات را محکم ادامه می­دهد و اقدامات را با همراهی شورای شهر پیش می برد.

 

مدیریت شهری جدیت لازم در برخورد با تخلفات را دارد

رضا تقی پور، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران پس از جلسه یکصد و بیستم شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران حاضر شد و به تشریح موضوعات مطرح شده در جلسه روز چهاردهم دی ماه سال ۹۳ شورای اسلامی شهر تهران پرداخت.

تقی پور در ابتدا این جلسه  با تبریک هفته وحدت به تلاش های دشمنان برای تفرقه و دامن زدن به اختلاف غیر واقعی اشاره کرد و گفت: هفته وحدت از ابتکارات امام راحل(ره) بود تا سبب یکپارچگی در جهان اسلام شود.

وی اظهار داشت: اگر چه امروز شاهد برخی مشکلات که ناشی از تلاش­های دشمنان اسلام است هستیم ولی پایان کار روشن است و همه امت اسلامی در زیر پرچم امام زمان(عج) خواهد بود.

تقی پور در ادامه از حضور شهردار تهران در جلسه شورای شهر خبر داد و گفت: موضوع پاساژ علاءالدین نخستین موضوع مورد بحث امروزی شورای اسلامی شهر تهران بود که در همین خصوص از شهردار خواسته شد تا گزارشی را به شورای شهر ارائه کند.

وی با اشاره به تخلفات ساختمانی در طبقه ۷ و تغییر کاربری غیر مجاز در منطقه ۳ گفت: موضوعات این پاساژ در کمیسیون های "عمران و حمل و نقل "و "شهرسازی و معماری " شورای اسلامی شهر تهران پیگیری می شد که در نهایت در دو مرحله در کمیسیون ماده صد رأی به قلع و قمع آن صادر شد.

وی با اشاره به برخی فشارهای بیرونی برای جلوگیری از اجرای این حکم ادامه داد: در نهایت با جدیت مدیران شهرداری، حمایت اعضای شورای شهر و حمایت فضای عمومی جامعه این اتفاق رخ داد.

سخنگوی شورا با بیان اینکه اکثریت قاطع شهروندان خواستار این هستند که تخلفات از ابتدا اصلاً به وجود نیایند گفت: با اطلاع رسانی که انجام شده علی رغم اینکه این موضوع در غیر ساعات کاری انجام شد تمامی ساکنین حضور داشتند که با شهرداری با رعایت اخلاق و تکریم و قاطعیت با آنان صحبت کرده و در نهایت با آرامش این اتفاق صورت گرفت.

وی با بیان اینکه شورای شهر تهران نیز پیگیر این است که حقوق افراد ضایع نشود، تاکید کرد: ضامن واگذاری این واحدها باید پاسخگوی افراد باشد.

وی اتفاق رخ داده را تجربه ای موفق دانست و گفت: پیامی که این کار در بر دارد این است که مدیریت شهری چه شورای شهر تهران و چه مدیریت ارشد شهرداری تهران با جدیت و قاطعیت تصمیم به برخورد با تخلفات را دارند.

تقی پور با اشاره به اینکه باتوجه به حجم ساخت و سازها در شهر تهران ،وجود حجم زیادی از تخلفات طبیعی است ، گفت :برای رسیدگی به تخلفاتی که مناطق شهرداری اعلام می کنند کمیسیون ماده ۱۰۰ با ده شعبه متشکل، با نظرات مختلف از مراجع ذیصلاح و همچنین یک نفر از اعضای شورای شهر در هر کدام از آنها به صورت روزانه و هفتگی موضوعات را بررسی می کنند.

وی اظهار داشت: برخی تخلفات جزئی است که با جریمه موضوع آنها برطرف می شد این در حالی است که برخی تخلفات به منافع عمومی شهر ضرر می زند که حکم ماده صد درخصوص آنها قلع و قمع بنا است که این پاساژ نیز در همین قالب بود.

وی در پاسخ به خبرنگاری درخصوص وجود برخی شبهات اظهار داشت: کمیسیون ماده ۱۰۰ متشکل از ۷ نفر از مراجع مختلف است که به طور معمول این هفت نفر در دادگاه اولیه با اعضا تجدیدنظر متفاوت می باشند و این موضوع وجود دارد که رأی اولیه و رإی تجدید نظر هر دو به قلع و قمع بوده است.

این عضو شورا همچنین با بیان اینکه مراحل پیگیری موضوع هنوز به مرحله تشخیص متخلفان در شورای شهر نرسیده است، گفت: برای برخورد با متخلفان در شهرداری آئین نامه ای وجود دارد که شهرداری براساس آن عمل می کند و تلاش شورا در این است که در کارهای اجرایی وارد نشود.

تقی پور وقوع مشکلاتی از این دست را ناشی از وجود مسیرهای موازی دانست و گفت: یکپارچگی اطلاعات یکی از ابزارهای دقیق نظارت است و برخی افراد آگاه گاهی اقدام به سوء استفاده از این عدم یکپارچگی می کنند.

وی با اشاره به سیستم بانکداری و تأثیر یکپارچه سازی اطلاعات در مدیریت موضوعات مختلف آن گفت: شهرداری نیز برای تحقق این موضوع در قانون پنج ساله دوم با مبنا قراردادن سیستم GIS و طرح تفصیلی سعی به یکپارچه سازی اطلاعات کرده و برهمین اساس اطلاعات به صورت بر خط بر روی نقشه اعمال می شود.

وی اظهار داشت: با توجه به عدم وجود طرح تفصیلی و قوانین یکپارچه در سال ۹۱ مشکلاتی از این دست رخ می داد و احتمال خطا وجود داشت.

تقی پور در ادامه این جلسه به موضوع اول دستور جلسه شورای اسلامی شهر تهران درخصوص اصلاح موادی از مصوبه تشکیل انجمن های شورایاری شورای اسلامی شهر تهران مصوبه چهارم آبانمان سال ۷۸ اشاره کرد و گفت: با توجه به طولانی شدن این دوره شورایاری ها که سبب زیر سوال رفتن استحکام و قوت آنها شده بود موضوع برگزاری انتخابات شورایاری ها از ابتدای دوره چهارم شورای شهر تهران در دستور کار قرار گرفت.

وی به توافق صورت گرفته در این خصوص ما بین شورای شهر و وزارت کشور با حضور شورای حل اختلاف اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه آئین نامه شورایاری ها نیاز به بازنگری داشت بر همین اساس مرتضی طلائی رئیس ستاد شورایاری ها طرحی را آماده کرد که برخی از موارد اصلاح شود.

وی موضوعات مورد بحث در این جلسه را مربوط به شرایط عضویت و شرایط داوطلبان دانست و اعلام کرد: در این جلسه موضوع لزوم اسکان و یا کسب حداقل ۲ سال در محله، حضور اقلیت های دینی به رسمیت شناخته شده برابر شرایط مشخص شده در قانون ،نداشتن محکومیت کیفری و یا سابقه صلب عضویت از شورایاری و داشتن مدرک حداقل فوق دیپلم برای داوطلبین جدید و سایر مدارک برای اعضای سابق شورایاری ها و داشتن حداقل ۲۵ سال سن برای داوطلبین بدون احتساب حداکثر سن از جمله مصوبات شورای شهر در این خصوص بود.

تقی پور تاکید کرد: این موضوعات براساس طرحی دو فوریتی اصلاح شد و سایر پیشنهادات نیز می تواند در آینده در قالب طرحی دو فوریتی به صحن شورا برای تصمیم گیری ارائه شود.

وی همچنین به موضوع نظارت مالی در شورایاری ها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه شورایاری ها زیر مجموعه شورای شهر به حساب می آیند نظارت به آنها نیاز به قانون و مصوبه ندارد و معاونت مالی شورا باید براین موضوع نظارت داشته باشد.

وی اظهار داشت: می توان نظارت بیشتری را به شورایاری ها همچون قرار دادن ذی حساب ،اعمال کرد با این وجود این موضوع داخلی است و به آئین نامه های داخلی شورا مرتبط است.

تقی پور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص زمان برگزاری انتخاب اعلام کرد: براساس طرح ریزی اولیه زمان در نظر گرفته شده برای برگزاری این انتخابات بهمن ماه سال جاری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا