ریزگردهای اهواز روی میز وزارت بهداشت
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین دکتر خسرو صادقنیت با بیان اینکه بحث پایش و کنترل آلودگی هوا طبق قانون بر عهده سازمان حفاظت از محیط زیست گذاشته شده است، گفت: بر اساس قانون، وزارت بهداشت متولی پیگیری اثرات آلودگی هوا بر سلامت مردم و ارایه هشدارها در این زمینه است. اما بحث پایش و کنترل آلودگی هوا بر عهده سازمان محیط زیست قرار گرفته است. بنابراین اقدامات پیشگیرانه و یا کنترلی که باید در زمینه آلودگی هوا در شهرهای مختلف انجام شود باید با مدیریت و نظارت سازمان محیط زیست و همکاری ارگانهای مرتبط باشد.
صادقنیت با تاکید بر لزوم همکاری جمعی در کنترل مسئله آلودگی هوا اظهار کرد: ما به عنوان متولی سلامت جامعه در وزارت بهداشت پیگیر اطلاعرسانی مناسب در زمینه آلودگی هوا برای مردم بوده و راهکارهایی را که سبب کاهش آسیبها و به حداقل رساندن عوارض ناشی از آلودگی هوا در مواقع تشدید آلودگی هوا میشود را اعلام میکنیم. این نقشی است که وزارت بهداشت باید ایفا کند بنابراین تا جایی که امکانات اجازه دهد، این اقدامات را انجام میدهیم.
وی در همین مورد ادامه داد: البته مسئله آلودگی هوا نیازمند یک همکاری جمعی است؛ از شهرداریها گرفته تا وزارت صنایع، وزارت نفت و حتی سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری در آن دخیل هستند. در مورد جنگل و مراتع نیز باید گفت گاهی بروز خشکسالیها و از بین رفتن جنگلها و مراتع میتواند آلودگی هوا را تشدید کند.
مدیرکل دفتر سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید مجدد بر اینکه متولی اصلی کنترل آلودگی هوا سازمان محیط زیست بوده و این کنترل نیازمند یک همکاری جمعی است، تصریح کرد: وزارت بهداشت بیشتر وظیفه اطلاع رسانی در زمینه کاهش آسیبها و تبعات و عوارض ناشی از آلودگی هوا در زمانی که آلودگی هوا زیاد است را بر عهده دارد.
صادقنیت همچنین در پاسخ به اینکه میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در کشور چقدر است گفت: میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در شهرهای مختلف و در مواقع مختلف متفاوت است و نمیتوان میزان کلی را برای همه موارد اعلام کرد. بنابراین میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی در شهرهای مختلف و در شرایط مختلف آلودگی متغیر است.
وی در پایان از بررسیهای وزارت بهداشت درمورد علت بروز ریزگردهای اهواز خبر داد و گفت: این پدیده در دست بررسی وزارت بهداشت است.