شورای شهر

توسعه فناوری‌های نوین در مدیریت شهری

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین الهه راستگو رئیس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران با اشاره به اهمیت بهره گیری از فناوری‌های نوین در ارائه خدمات به شهروندان و اداره شهر گفت: در کشورهایی که به تمرکز بر الگوی‌های مناسبی برای توسعه شهری پرداخته‌اند بسیاری از مشکلات شهری با استفاده از تکنولوژی های برتر حل شده است و بنابراین توجه ویژه‌ای به امر خلق و توسعه تکنولوژی دارند و در سطوح مختلف مدیریت شهری برای آن برنامه ریزی می‌کنند.

وی با تاکید بر در پیش گرفتن روش‌های پژوهشی مناسب برای دستیابی به توانایی ساخت و بهره گیری از فناوری‌های جدید در عرصه مدیریت شهری گفت تصریح کرد: در کلانشهرهایی مانند تهران نیاز به پژوهش‌های برنامه محور متناسب با کمبودها و مشکلات داریم تا بتوانیم با تکیه بر نتایج آن به توسعه زیرساختی فناوری‌های نوین بپردازیم، که شاید در این راستا نیاز به تاسیس رصد خانه شهری داریم.

راستگو افزود: موضوع رصدخانه‌های شهری از جمله مباحث مدیریت شهری است که بیشتر شهرهای پیشرفته دنیا از دیرباز به آن توجه ویژه داشته‌اند. آمارهایی که از منابع رسمی به دست آورده‌ایم نشان می‌دهد که در ۶۰ کشور دنیا و ۲۰۰ شهر مطرح دنیا رصدخانه شهری تاسیس کرده‌اند. با چنین اقدامی اطلاعات شهری جمع آوری، پردازش و پایش شده و تبدیل به اطلاعاتی مکان محور می شود.

وی دستاورد توسعه فناوری‌های نوین در مدیریت شهری را مبنایی برای توسعه پایدار شهری دانست و گفت: فناوری‌های نوین می‌تواند در ارتقاء سطح کیفی مواردی چون شبکه دسترسی، تکنولوژی جدید در ساخت معابر و تجهیزات شهری شبکه دسترسی، مصالح و شیوه‌های نوین ساخت و یا ترمیم روسازی معابر، تکنولوژی جدید در ساخت پل سواره و عابر پیاده، تونل، پارکینگ، سیستم‌های نوین جمع آوری زباله و بسیاری موارد دیگر در عرصه ارائه خدمات مناسب به شهروندان موثر باشد؛ که این نه تنها موجب رضایت شهروندان خواهد بود بلکه مدیریت شهری را به سوی شهروند مداری و ایجاد کارشناسانه زیرساخت‌های توسعه شهری مبتنی بر تحقیق و پژوهش‌های کارشناسی با استفاده از تکنولوژی روز سوق می‌دهد.

عضو هئیت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران همچنین با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد در همراهی با مدیریت شهری جهت ایجاد شهری نوین افزود: سازمانهای مردم نهاد در واقع متشکل از افرادی صاحب تخصص و تجربه در عرصه‌های مختلف هستند که می‌توانند به ایجاد زمینه‌ای برای ارائه خدمات نوین به شهروندان در تعامل با مدیریت شهری اقدامات موثری انجام دهند و نکته مهم در این است که بهره گیری از پتانسیل سمن‌ها برای ارتقاء سطح کیفی اداره شهر نه تنها موجب ترغیب مردم به مشارکت در عرصه فعالیت اجتماعی می‌شود بلکه هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

وی اظهار داشت: از سویی دیگر مشارکت مردم در توسعه پایدار شهر موجب می‌شود تا هر گونه حرکتی متناسب با خواست و دغدغه مردم صورت گیرد و توجه به این مهم از هرج و مرج شهری می‌کاهد. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا