پوشش بیمه تأمین اجتماعی نخبگان و استعدادهای برتر کشور
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمد حسن زدا با بیان این مطلب، افزود: آن گروه از نخبگان و استعدادهای برتر که مشمول طرحهای حمایتی بنیاد ملی نخبگان قرار داشته و به عنوان پژوهشگر (بدون احراز رابطه مزد بگیری) شاغل محسوب شده و از سوی واحدهای تابعه بنیاد ملی نخبگان در استان معرفی و تحت پوشش مقررات حمایتی خاص قرار نداشته باشند، مشمول این موافقتنامه قرار می گیرند.
وی اظهار کرد: متقاضیان پس از معرفی از سوی بنیاد ملی نخبگان باید شخصا "حسب ضوابط مقرر در قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد" نسبت به ارایه درخواست و انعقاد قرار داد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد اقدام کنند.
وی گفت: با پیشنهاد بنیاد ملی نخبگان، در مرکز هر استان یک شعبه تأمین اجتماعی به عنوان شعبه عامل معرفی می شود تا به صورت متمرکز امور مربوط به بیمه نخبگان و استعدادهای برتر در واحد اجرائی ذیربط انجام و مورد پیگیری قرار گیرد.
زدا افزود: حق بیمه هر یک از مشمولین بیمه نخبگان و استعدادهای برتر به طور جداگانه محاسبه و به صورت تجمیعی در قالب لیست منضم به یک برگ پرداخت صادر و طی یک نامه به نماینده آن بنیاد در استان تحویل می شود تا نسبت به واریز حق بیمه به حساب سازمان اقدام کند.
وی گفت: مشمولین این موافقتنامه حسب مورد با توجه به درخواست، میزان سابقه پرداخت حق بیمه قبلی و نتیجه معاینات پزشکی بدو قرارداد، از حمایت های موضوع ماده ۳ قانون تأمین اجتماعی شامل ازکارافتادگی، بازنشستگی و فوت بهره مند خواهند شد.
وی اظهار کرد: چنانچه هر یک از معرفی شدگان با توجه به اعلام بنیاد ملی نخبگان از شمول طرحهای حمایتی این بنیاد خارج شوند، در صورت عدم انقطاع در پرداخت حق بیمه می توانند پس از پایان دوره پیش پرداخت حق بیمه، شخصا بیمه خود را طبق مقررات مربوطه ادامه دهند.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در هر سال تعیین میشود.
وی گفت: نخبگان و استعدادهای برتر در صورتی که به هر نحو مشمول قانون تأمین اجتماعی و یا سایر نظامهای بیمه و بازنشستگی قرار داشته باشند از شمول این توافقنامه خارج خواهند بود.