اجتماعی و فرهنگی

تخلفات برخی فروشگاه‌های تهران در اعطای سبد امنیت غذایی به مددجویان

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  تبارک سبحانی در نشستی خبری ضمن اعلام اینکه امسال جشن نیکوکاری به علت تقارن با ایام فاطمیه با شعار «اکرام فاطمی و شور نیکوکاری» برگزار می‌شود، گفت: بیش از ۳۲۳۰ پایگاه پیش‌بینی شده است که آماده جمع‌آوری کمک‌های مردمی هستند. ۵۰۰ پایگاه در مساجد، ۵۰۰ پایگاه در میادین، ترمینال‌ها و نقاط پرجمعیت شهر، ۲۰۰۰ پایگاه در مدارس، ۲۰۰ پایگاه در مراکز بسیج و ۳۰ پایگاه در مراکز نیکوکاری مستقر هستند.

وی افزود: هفته احسان و نیکوکاری از ۹ اسفندماه آغاز شده و تا ۱۵ این ماه ادامه دارد. در روز ۱۳ اسفندماه جشن عاطفه‌ها در مدارس و روز ۱۴ اسفندماه در میادین و مراکز عمومی و در روز ۱۵ اسفندماه در مصلای نماز جمعه برگزار می‌شود. اگر هموطنان قادر به حضور در پایگاه‌ها نباشند می‌توانند از طریق سامانه پرداخت و ارتباط ۷۳۷۵، کمک‌ها و نذورات خود را پرداخت کنند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران با بیان اینکه سال گذشته ۵ میلیارد و ۷۱۳ میلیون تومان از محل جشن عاطفه‌ها جمع‌آوری شد، گفت: از این رقم دو میلیارد تومان به صورت نقد و کالایی و ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در مدارس جمع‌آوری شد که از طریق آموزش و پرورش میان دانش‌آموزان نیازمند توزیع گردید.

سبحانی در ادامه به اعلام آمار ۱۰ ماهه اول امسال پرداخت و گفت: مردم فهیم تهران طی ۱۰ ماهه اول امسال ۷۵ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان به صورت مستقیم به کمیته امداد کمک کرده‌اند که از این رقم ۳۲ میلیارد تومان مربوط به صدقات، ۱۱ میلیارد تومان مربوط به زکات بوده و ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از طرح اکرام و ۱۲ میلیارد تومان از طرح محسنین جمع‌آوری شد.

وی افزود: نسبت به سال گذشته آمار دانش‌آموزان تحت پوشش این نهاد ۱۴ هزار و ۹۳۳ نفر رشد داشت و البته این آمار نشان‌دهنده آن است که آمار خانواده‌های موردی افزایش پیدا کرده است. همچنین در حال حاض ۳۱۷۶ دانشجو داریم که ۱۹۶۹ نفر دختر و ۱۲۰۷ نفر پسر هستند. از مجموع این رقم ۱۸۹۱ نفر دانشجویان بومی تهران و ۱۲۸۵ نفر دانشجویان غیربومی تهران هستند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران با بیان اینکه تا امروز ۲۱۸۳ نفر از محل کمک به نیکوکاران و برخی سازمان‌ها برای نخستین بار به زیارت مشهدمقدس اعزام شده‌اند، گفت: این افراد یا تاکنون به مشهد نرفته بودند یا حدود ۴۰ سال از آخرین مرتبه‌ای که به زیارت رفته بودند می‌گذشت.

سبحانی ادامه داد: طی ۱۰ ماهه اول امسال، ۷۹۹۸ نفر در گروه‌های مختلف از ما مشاوره گرفته‌اند.

وی ضمن اعلام این خبر که در مجموع ۶۵ هزار و ۹۳ خانوار تحت پوشش کمیته امداد تهران قرار دارند، گفت: از این تعداد ۵۵ هزار خانوار مستمری‌بگیر هستند و ۱۰ هزار خانوار خدمات موردی دریافت می‌کنند. ۴۹ هزار و ۱۱۵ خانوار زن سرپرست هستند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران افزود: تاکنون به ۹۷۶ دختر کمک جهیزیه و به بیش از ۴۰۰ داماد هدیه ازدواج اعطا شده و ۷۳ ازدواج مجدد داشتیم که کمک‌هایی به این زنان نیز اعطا شده است.

سبحانی با بیان اینکه ۱۰ هزار و ۱۷۶ از مددجویان کمیته امداد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که سرانه آنها را می‌پردازیم، گفت: ۹۱۷۶ یتیم زیر ۱۸ سال داریم که ۶۰ هزار و ۷۲۱ نیکوکار در قالب طرح اکرام از آنها حمایت می‌کنند. سرانه ماهانه‌ای که هر حامی می‌پردازد، حدود ۲۶ هزار و ۷۷۳ تومان است. در طرح محسنین نیز که حامیان خانواده‌ها را تحت پوشش قرار می‌دهند، ۹۹۰۶ خانوار تحت پوشش داریم که ۵۱ هزار و ۵۰۱ نیکوکار از آنها حمایت می‌کنند و این سرانه برای هر خانواده حدود ۱۴۳ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی در ادامه با بیان اینکه ۹۵ هزار و ۵۰۱ نفر از خانواده امداد بیمه شده این نهاد هستند، گفت: طی ۱۰ ماهه اول امسال نزدیک به ۸ میلیارد تومان در بخش درمان هزینه کرده‌ایم. البته هنوز بدهی داریم که مبلغ آن به حدود ۴ میلیارد تومان می‌رسد. البته دولت وعده داده تا پایان هفته جاری، این مبلغ را به ما تخفیف بدهد تا بتوانیم مطالبات طرف قرارداد را بپردازیم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران به اعلام جزییات اعطای وام به مستمری‌بگیران این نهاد پرداخت و گفت: امسال وام‌های خودکفایی و کارگشایی که مبلغ آن از ۸۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است، به نیازمندان اعطا شد و طی ۱۰ ماهه اول امسال، مبلغ ۱۸ میلیارد و ۱۳۷ میلیون تومان وام کارگشایی به ۱۳ هزار و ۵۵۱ نفر پرداخت کردیم که ۷۹۱۵ نفر از دریافت‌کنندگان این وام غیر مددجو و ۵۰۵ هزار و ۴۳۶ نفر مددجو بودند. کارمزد این وام ۲ درصد است.

سبحانی افزود: وام خودکفایی که از صندوق اشتغال پرداخت می‌شود و به مستمری‌بگیران امداد اختصاص دارد نیز، برای ۱۴۵۵ نفر اختصاص یافت و بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان هزینه در برداشت. مبلغ وام اشتغال و خودکفایی از ۲ میلیون تومان تا ۳۰ میلیون تومان است.

وی با بیان اینکه به ۲۱۵۳ نفر نیز تسهیلات بانکی اعطا شد، گفت: مجموع تسهیلات بانکی در نظر گرفته شده، ۲۳ میلیارد و ۸۹۲ میلیون تومان بود که به طور میانگین به هر نفر تا ۱۰ میلیون تومان وام تعلق گرفت. همچنین برای ۲۲۷۰ نفر از طریق کاریابی شغل ایجاد کردیم و در مجموع می‌توان گفت ۵۹۰۲ نفر از طریق کاریابی و پرداخت وام صاحب شغل شده‌اند. برای ۷۸۱۰ نفر نیز با صرف هزینه‌ای معادل ۵۰۰ میلیون تومان دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای برگزار شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران در ادامه با بیان اینکه وکلای نیکوکار در سطح شهر تهران بدون دریافت پول به مددجویان ما خدمت ارائه می‌کنند، گفت: طی ۱۰ ماهه اول امسال ۸۸۰۸ نفر خدمات و مشاوره‌های حقوقی دریافت کرده‌اند. در حوزه مسکن نیز باید گفت خدمات ما نسبت به سال‌های گذشته افت کرده است و امسال موفق شدیم هزینه خرید مسکن را برای ۱۳۲ نفر تامین کنیم. سال گذشته این رقم بیش از ۴۰۰ مورد بود.

سبحانی افزود: برای تامین مسکن به هر مستمری‌بگیر حدود ۷ تا ۱۰ میلیون تومان بلاعوض پرداخت می‌کنیم. در مجموع کمیته امداد در سال جاری در این بخش ۹۰۰ میلیون تومان هزینه کرده و مردم نیز ۵ میلیارد و ۸۴ میلیون تومان به نیازمندان کمک کرده‌اند. در بخش تعمیرات به ۲۴۹ نفر کمک‌های جزیی کمتر از یک میلیون تومان دریافت کرده‌اند و ۷۱۸ نفر برای تعمیرات کلی منزل خود مبالغی بیش از یک میلیون تومان دریافت کرده‌اند. در مجموع یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان در بخش تعمیرات مسکن صرف شده است.

وی با بیان اینکه فروشگاه نوروزی کمیته امداد از اول بهمن‌ماه اقدام به عرضه محصولات خود با ۲۵ تا ۳۰ درصد تخفیف کرده و با استقبال خوب مددجویان روبه‌رو شده است، گفت: بیش از ۹۰ درصد افراد تحت پوشش بن‌های نوروزی امداد را دریافت کرده‌اند و این فروشگاه تا پایان فروردین‌ماه به غیر از ایام تعطیل باز است تا مردم بتوانند مایحتاج خود را تامین کنند. مبلغ این بن‌ها از ۴۰ هزار تومان آغاز می‌شود و سقف آن ۱۵۰ هزار تومان است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران درباره پرداخت عیدی مستمری‌بگیران کمیته امداد نیز گفت: دکتر نوبخت معاون رییس جمهور قول داده است که وجوه موردنیاز برای پرداخت عیدی مستمری و عیدی مددجویان را تامین کند. اما در مجموع کسری بودجه کمیته امداد تهران نسبت به شهرستان‌های دیگر کمتر است زیرا عمده بودجه ما از محل کمک‌های مردمی تامین می‌شود.

سبحانی درباره پرداخت سبد امنیت غذایی به مستمری‌بگیران تحت پوشش کمیته امداد نیز گفت: این سبد کالایی به همه مستمری‌بگیران امداد پرداخت می‌شود اما متاسفانه تخلفات جزئی در فروشگاه‌های تهران رخ داده بود که آن را پیگیری کردیم و اصلاح شد. به عنوان مثال برخی فروشگاه‌ها به جای ۹ کیلوگرم برای یک خانواده ۳ تا ۴ نفره، ۳ کیلوگرم مرغ بیشتر به فرد مراجعه کننده نمی‌دادند که این تخلف با نظارت بازرسان رفع شد. در حال حاضر همه مستمری‌بگیران کمیته امداد سبد امنیت غذایی دریافت می‌کنند البته قرار است وزارت تعاون افراد بیشتری را شناسایی کند که اگر هزینه‌های مربوط به این امر پرداخت شود، توانایی شناسایی خواهیم داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا