کاهش ۴۰ درصدی موشهای پایتختنشین
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین رضا قدیمی با بیان این که در مبارزه با جانوران مضر شهری و کاهش جمعیت آنها باید غذا، پناهگاه و آب را از دسترسشان خارج کنیم، افزود: شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهربرای استفاده از سموم باید ملاحظات زیستشهری را رعایت کند البته این منافاتی با این موضوع ندارد که باید سرشاخهها رابزنیم.
وی با اشاره به این که طراحی مناسب معابر باید به شکلی باشد که شهروندان نتوانند باقی مانده غذا را داخل جوی آب بریزند، گفت: تخلیه پسماندهای غذایی توسط اصناف زبالهساز در داخل جویهای آب از عواملی هستند که غذا را در دسترس موشها قرار میدهند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع ومشاغل شهر با اشاره به این که فضای زیر مخزن زباله از مراکز تجمع موش هاست، ادامه داد: هنوز شهروندانی وجود دارند که در کیسه زباله را گره نمی زنند و باعث ریختن زباله می شود.
قدیمی تصریح کرد: فضای زیر مخزنها به خصوص در اطراف اغذیه فروشیها، میوهفروشیها مناطقی آلوده به موشها هستند و ما نمیتوانیم تمام تهران را آلوده به سموم کنیم.
وی از کاهش ۴۰ درصدی جمعیت موشها نسبت سال گذشته خبر داد و افزود: امسال نتایج خوبی گرفتیم و کاهش چشمگیری نزدیک به ۴۰ درصد در جمعیت موشها داشتیم و این در حالی است که در سال ۹۳ تنها ۲۵۰ گرم ماده موثره سم برای دفع جانوارن موذی مصرف کردیم و آن میزان نیز از سمومی با استاندارد اروپایی بود که در چرخه غذایی تاثیر نمیگذارد.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع ومشاغل شهر درباره انتقاداتی مبنی بر این که تخمین جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزاری موشهای پایتخت نزدیک به واقعیت نیست، افزود: برآورد جمعیت موشها را شرکت ساماندهی انجام نداده است و این کار با کمک مراکز علمی در هزار نقطه عملیاتی و در بازه زمانی نزدیک به ۹ ماه برآورد و تخمین جمعیت شده است.
وی با اشاره به رقمهای غیر واقعی که در مورد جمعیت موشهای پایتخت داده میشود، گفت: طبق نتایج به دست آمده و بنا به اظهارات دانشمندان و موسسات علمی و تحقیقاتی، حتی در بدترین شرایط و در لایههای زیرین تعداد موشها ۸۲۵ هزار میشود.
قدیمی با بیان این که هرجا که اصناف زبالهساز فعال تر باشند، جمعیت موش بیشتر است، افزود: پراکنش موش در تمام مناطق تهران تقریبا یکسان است و در هر خیابانی که اغذیه فروشی و میوهفروشی وجود داشته باشد موشهابیشتر است.
وی در ادامه تصریح کرد: نمیتوانیم موشها را از شهر محو کنیم، چراکه عضوی از اکوسیستم هستند و ریشهکن کردن آن برابر با افزایش جمعیت سوسک و بر هم ریختن اکوسیستم شهری میشود.