شورای شهر

هیچ صندوقی در چهارمین دوره انتخابات ابطال نشده است

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمد سالاری در نشست خبری خود با اشاره به فرایند برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌های محلات شهر تهران اظهار داشت: چهارمین دوره انتخابات بعد از چند سال تأخیر سرانجام در ۲۲ اسفندماه سال گذشته و پس از تمهیدات در سطح شورا و سایر نهادها و سازمانها برگزار شد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ۳ دوره از برگزاری انتخابات شورایاری‌های شهر تهران می‌گذشت اما تمام فرایند برگزاری انتخابات در دوره‌های گذشته اعم از امور اجرایی و نظارت توسط ستاد هماهنگی  شورایاری‌ها برگزار می‌شد و با توجه به ارتقاء نهاد جایگاه شورایاری‌ها، حساسیت برگزاری انتخابات در چهارمین دوره نسبت به دوره‌های گذشته افزایش یافت.

سالاری بیان داشت: با توجه به حساسیت بالا جهت برگزاری انتخاباتی سالم، دقیق و باشکوه، ساز و کارهای قانونی برای برگزاری انتخابات اتخاذ شد تا هیچگونه شائبه‌ای در فرایند برگزاری انتخابات نیفتد.

رئیس هیأت نظارت بر چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌های محلات شهر تهران بیان داشت: در همین زمینه نیاز بود سایر سازمانها بجز شورای شهر نیز در برگزاری انتخابات شورایاری‌ها همکاری داشته باشند و در ابتدای امر تعاملی با نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت.

سالاری با تاکید بر اینکه شورای شهر تهران بنا داشت انتخاباتی قانونی را برگزار کند، گفت: به همین منظور جلسات متعددی در سطح شهرستانهای ری، شمیرانات و وزارت کشور برگزار شد.

وی با اشاره به همکاری و تعامل دولت یازدهم جهت برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌ها گفت: موضوع انتخاباتت در سطح دولت برای نخستین‌بار در تاریخ شوراها مطرح شد و دولت تدبیر و امید نیز رسماً به تمامی دستگاه‌های مربوطه دستور داد همکاری همه جانبه‌ای را در حمایت از برگزاری انتخابات از اعضای شورای شهر داشته باشند.

رئیس هیأت نظارت بر چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌های محلات شهر تهران ادامه داد: به دنبال تصمیم دولت تدبیر و امید و دستور شخص رئیس جمهور به نهادهای زیرمجموعه جهت همکاری در برگزاری انتخابات، جلسات متعددی فی مابین دستگاه‌ها و نهادها برگزار شد و در نهایت شیوه نامه مشترکی منطبق بر فرایند انتخابات تهیه شد.

سالاری تاکید کرد: پس از تهیه شیوه نامه و آئین نامه انتخابات شورایاری‌ها در دوره چهارم، جلسات متعددی فی‌مابین وزارت کشور، استانداری،؛ فرمانداری‌ها و شورای شهر برگزار شد و در نهایت کمیته‌ای به منظور تهیه ساز و کار انتخابات تشکیل شد.

رئیس هیأت نظارت بر چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌های محلات شهر تهران ادامه داد: پس از تهیه شیوه‌نامه و آئین‌نامه برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌ها، این آئین نامه در سطح شورا مطرح و مورد موافقت اکثریت اعضا قرار گرفت و در نهایت جهت تصویب به فرمانداری ارسال شد که پس از ارسال مجدد از سوی فرمانداری به شورا، اصلاحاتی در آئین‌نامه و شیوه‌نامه انتخابات صورت گرفت.

وی گفت: یکی از مهمترین موضوعات در برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌ها، ایجاد جایگاه مستقل از ارکان انتخابات و ایجاد هیات نظارت بر انتخابات بود که در همین زمینه ۹ نفر از اعضای شورای شهر تهران به عنوان اعضای هیأت نظارت انتخابات شورایاری‌ها معرفی شدند.

وی ادامه داد: پس از تشکیل هیأت نظارت، اقدامات لازم از سوی این مجموعه در زمانی کوتاه و کمتر از ۴۵ روز صورت گرفت و علاوه بر تشکیل هیات نظارت مرکزی، هیات نظارت مرکزی در محلات نیز راه‌اندازی شد.

سالاری خاطرنشان کرد: با توجه به برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌‌ها کمتر از ۱۸۰۰ صندوق برای انتخابات در نظر گرفته شد که در نهایت نیز ۴۸۰۰ نفر از افراد در محلات به‌ عنوان هیات نظارت انتخاب شدند.

رئیس هیأت نظارت بر چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌های محلات شهر تهران گفت: در فرایند برگزاری انتخابات حداقل ۲ و حداکثر ۴ نفر از افراد انتخاب شده به عنوان ناظر در پای صندوق‌های رای انتخاب شدند که با مقایسه این انتخابات با دوره‌های گذشته می‌توان این دوره را یکی از بهترین انتخابات معرفی کرد.

وی گفت: پس از برگزاری چهارمین دوره انتخابات، گزارشات جمع‌آوری شده از سوی بازرسین و هیأتهای نظارت و فرمانداری‌ها جلسات متعددی برای بررسی شکایات مطرح شد و در نهایت کلیات انتخابات از نظر هیأت اجرایی و نظارت مورد قبول قرار گرفت.

سالاری ادامه داد: با توجه به اینکه تعدادی از کاندیداها و شهروندان نیز شکایاتی را مطرح کرده بودند در گام نخست شکایات در هیات اجرایی و نظارت بررسی شد که به همین منظور کمیته مشترکی با حضور ریاست شورای شهر، مسئول هیأت اجرایی و فرمانداری مربوطه و بنده ایجاد شد و این کمیته ماموریت یافت تا شکایات مطرح شده از سوی کاندیداها را بررسی کند.

سالاری افزود: طبق جلسات متوالی در روزهای پایانی سال ۹۳، ۹۰ درصد از شکایات بررسی و نهایتاً مختومه اعلام شد و حدود ۱۰ درصد از شکایات نیز که مربوط به ۸۰ محله تهران بود پس از تعطیلات نوروز و از ۱۵ فروردین مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بررسی شکایات از سوی کمیته اشاره شده به صورت دقیق و همه جانبه بوده است، گفت: در بررسی شکایات، مستندات، فیلم‌ها مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته و در نهایت در ۲۱ فروردین‌ماه سال جاری کمیته مربوطه تصمیم گرفت تا ۵۶ صندوق را در سطح ۲۱ محله تهران مورد بازشماری قرار دهد.

سالاری ادامه داد: بازشماری از صندوق‌های اشاره شده از بعد از ظهر ۲۲ فروردین‌ماه آغاز شد و تا بامداد امروز صبح ادامه داشت.

رئیس هیأت نظارت بر چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌های محلات شهر تهران گفت: در فرایند بازشماری آرا ، ۲۵۰ نفر از رای‌های کاندیداها مورد بازشماری قرار گرفت و تنها ۴ درصد از آراء در این محلات تغییر و جابجایی پیدا کردند که در مقایسه با سایر انتخابات، چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌ها یکی از سالم‌ترین انتخابات رسمی کشور محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: براساس نظر کمیته مشترک دو محله مورد اختلاف رأی مورد بازشماری قرار گرفت و در نهایت هیچگونه تغییری در جایگاه افراد انتخاب شده ایجاد نشد.

سالاری ادامه داد: براساس شمارش‌های صورت گرفته از صندوق‌ها، هیچ صندوقی در هیچ محله‌ای ابطال نشده است و این در حالی است که در هنگام برگزاری انتخابات شاهد تخلفاتی همچون خرید رای و … بودیم.

وی ادامه داد: از ۱۳۸۰۰ نفری که در چهارمین دوره انتخابات شرکت کردند تنها ۳ نفر از این افراد رایشان باطل شده است.

وی افزود: ۱۳۸۱۵ نفر در چهارمین دوره انتخابات کد رای گیری و ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۶۵۴ نفر در ابتدا از سوی هیات اجرایی رد صلاحیت شدند که در نهایت ۷۰۰ نفر از این افراد به دلیل نداشتن سابقه سکونت مجدداً مورد بررسی قرار گرفتند و توانستند در انتخابات شرکت کنند.

وی گفت: در چهارمین دوره انتخابات ۹۵۰ نفر رد صلاحیت شدند که تعدادی از رد صلاحیت افراد ناشی از سوء شهرت و عدم احراز و ارائه مدارک لازم بود.

سالاری گفت: در چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌ها ۵۴۲ هزار و ۹۹۳ نفر از شهروندان تهرانی رای دادند که این تعداد در سومین دوره انتخابات شورایاری‌ها حدود ۴۱۸ هزار و ۲۷۳ نفر بودند.

وی همچنین در خصوص جنسیت منتخبین چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌ها گفت: ۸۷ درصد از منتخبین مرد و حدود ۱۳ درصد خانم هستند ضمن اینکه مقاطع تحصیلی افراد مختلط بوده به طوریکه ۱.۵۷ درصد از منتخبین دارای تحصیلات حوزوی، ۲.۶ درصد تحصیلات دکتری، ۹.۴ درصد تحصیلات فوق لیسانس و ارشد، ۳۵.۱۹ درصد لیسانس و ۲۲.۷۶ درصد دیپلم و ۱۲.۳۹ درصد زیر دیپلم هستند.

رئیس هیأت نظارت بر چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌های محلات شهر تهران در پایان گفت: نتایج چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌ها و اسامی برگزیده بعد از ظهر امروز بر روی سایت ستاد هماهنگی شورایاری‌ها منتشر خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا