هشدار نسبت به مصرف لبنیات فلهای
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین مسلم بیات گفت: در جریان بازرسیهای کارشناسان استاندارد در سال ۱۳۹۳، انواع فرآوردههای لبنی غیراستاندارد شامل ۳۵ هزار و ۸۸۰ عدد بستنی، ۹۲۰۰ بطری دوغ، ۱۵ هزار و ۱۵۰ عدد خامه و ماست، ۵۳۰۰ عدد پنیر، هزار بسته شیر و ۱۸۰۰ کیلوگرم کره در واحدهای تولید و عرضه در استان تهران شناسایی و توقیف شد.
وی ضمن تاکید بر مصرف لبنیات کارخانهای و دارای نشان استاندارد، نسبت به مصرف لبنیات باز و فلهای، همزمان با شروع فصل گرما هشدار داد.
نکات بهداشتی در مصرف و نگهداری لبنیات
بیات توصیه کرد: هنگام خرید به تاریخ تولید و انقضا دقت شود.
طبق اعلام اداره کل استاندارد استان تهران، مدیرکل این اداره در خصوص مصرف انواع لبنیات نکاتی را متذکر شد و افزود: از مصرف پنیر تازه (پنیر تازه زمانی قابل مصرف است که به مدت دوماه در آب نمک و داخل یخچال باقی بماند تا عاری از آلودگیهای میکروبی شود) پرهیز شود. همچنین از تهیه بستنیهای سنتی از شیر پاستوریزه و استفاده از هرگونه رنگ مصنوعی در بستنی پرهیز شود.
وی توصیه کرد که کشک مایع قبل از مصرف به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه جوشانده شود و علائم کپکزدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد. همچنین از مصرف خامه و کره غیرپاستوریزه خودداری شود و کره بستهبندی شده پاستوریزه فقط یک هفته در یخچال نگهداری شود و برای نگهداری بیش از یک هفته از فریزر استفاده شود.
براساس این گزارش، در حملونقل محصولات لبنی از کارخانه به بازار باید از وسائل نقلیه یخچالدار استفاده شود. همچنین در فروشگاه نیز باید تا زمان فروش در یخچال نگهداری شود، به ویژه در مورد شیر و دوغ از نوع بستهبندی نایلونی که امکان فساد در آن بالاست.