ورزشی

بلاتکلیفی انتخابات۱+۵ فدراسیون/عمر سرپرستان وزارت ورزش طولانی باد

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین طبق اساسنامه فدراسیون‎های ورزشی، سرپرستانی که از سوی وزارت ورزش و جوانان در راس فدراسیون‎‏ها قرار می‎گیرند موظفند ظرف مدت ۶ ماه شرایط برگزاری مجمع انتخاباتی آن فدراسیون را فراهم و زمینه انتخاباتی دموکراتیک را مهیا کنند.

این در حالی است که چند فدراسیون در ورزش ایران با سرپرست اداره می‌شوند و هنوز زمانی برای برگزاری مجمع انتخاباتی آنها از سوی وزارت ورزش و جوانان تعیین و اعلام نشده است. این شرایط اگر تا پایان دوره ۶ ماهه سرپرستی آنها ادامه داشته باشد منجر به "غیرقانونی" شدن مدیریت آنها خواهد شد.

اگرچه وزارت ورزش و جوانان برای دور زدن قانونی که خودش روی آن تاکید دارد، راه حل خودش را دارد. مثل اینکه برای فدراسیون پزشکی ورزشی پس از پایان دوره ۶ ماهه سرپرست معرفی شده، سرپرست دیگری منصوب کرد تا مدیریت این فدراسیون به صورت قانونی کارش را دنبال کند بدون اینکه مجمعی در کار باشد.

این اقدامی است که بعید نیست در مورد تنیس روی میز و گلف هم انجام شود چرا که حدود یک ماه به پایان دوره کاری سرپرست‎های معرفی شده برای آنها باقی مانده و هنوز تاریخی به عنوان زمان برگزاری مجامع انتخاباتی آنها اعلام نشده است. 

وقتی در مورد مجمع انتخاباتی این فدراسیون‌ها که ثبت‏‌نام کاندیداهای آنها ماه‎ها پیش انجام شد، ابهامات زیادی وجود دارد، طبیعی است فدراسیونی مانند دوومیدانی و شطرنج که هنوز مهلت ثبت‎نام از کاندیداهای آن هم تعیین نشده خیلی درگیر مجمع انتخاباتی و مشخص کردن زمان برگزاری آن نشود.

همه اینها درحالی است که همه این فدراسیون‌ها شرایطی خاص در ورزش ایران دارند، یا در دوره رکود هستند و نیازمند سروسامان گرفتن، یا روی غلتک موفقیت افتاده‌اند و نیازمند ثبات مدیریتی برای حفظ این شرایط یا مامور به ارتباط با همه هستند و نیازمند مدیری برای نظارت بر این ارتباط و یا نمی‎خواهند وارد هیاهو و جنجال های ورزشی شوند و از این رو مدیری می‎خواهند غیرموقتی.

پزشکی ورزشی؛ دور زدن قانون با دو  حکم
 فدراسیون پزشکی ورزشی که جزو بی حاشیه‎ترین و البته به روزترین فدراسیون‎های طی سه چهار سال گذشته بود، حدود یک سالی است که با سرپرست اداره می‎شود. لطفعلی پورکاظمی رئیس این فدراسیون بود که ۲۸ شهریورماه سال گذشته دوره چهارساله مدیریتش در این فدراسیون تمام شد. البته پیش از آن طی مهلتی تعیین شده ثبت‌نام از کاندیداهای این فدراسیون انجام شد اما وزارت ورزش و جوانان به جای تعیین زمان برگزاری مجمع انتخاباتی، اقدام به تغییر مدیریتی در این فدراسیون کرد.

مسئولان وزارت ورزش البته تا پایان بازی‌های آسیایی اینچئون و شاید به خاطر تاثیری که عملکرد فدراسیون پزشکی ورزشی در سلامت کاروان اعزامی به این بازی‌ها داشت، کاری به مدیریت این فدراسیون نداشتند اما بلافاصله پس از اتمام بازی‌ها دست به کار شدند و مدیریت فدراسیون پزشکی ورزشی را به سرپرستی علیرضا اسدی دادند. مدیریت اسدی در فدراسیون پزشکی ورزشی از سوم آبان ماه آغاز شد. 

پس از معرفی اسدی به عنوان سرپرست فدراسیون پزشکی ورزشی، مقرر شد انتخابات این فدراسیون در مدت زمان قانونی برگزار شود اما این انتخابات تا آنجا به تاخیر افتاد که اسدی اسفندماه سال گذشته به عنوان دبیرکل راهی فدراسیون فوتبال شد و بعد از آن هم در آستانه پایان دوره ۶ ماهه سرپرستی خود قرار گرفت اما وزارت ورزش بازهم به جای تعیین زمان برای برگزاری مجمع انتخابی اقدام به تغییر مدیریتی کرد و سرپرست دیگری را برای این فدراسیون منصوب کرد.

اینبار محمد تقی‌خانی سرپرست فدراسیون پزشکی ورزشی شد. تقی‌خانی از فروردین‌‎‏ماه تا به امروز به عنوان سرپرست در این فدراسیون حضور دارد. اینگونه فدراسیون پزشکی ورزشی که نقش تاثیرگذاری در سلامت و دوپینگ ورزشکاران همه رشته‎های مختلف دارد و از چند ماه پیش بدون رئیس اداره می‌شود، همچنان با بلاتکلیفی مدیریتی مواجه است و هنوز هم خبری از انتخابات این فدراسیون مرتبط با دیگر فدراسیون‌ها نیست.

البته در رابطه با فدراسیون پزشکی ورزشی حرف و حدیث هایی زیادی در رابطه با تغییر کلی ساختار مطرح شده و اینکه همین تغییرات باعث تعویق انتخابات شده است اما موضوع اینجاست که مسئولان وزارت ورزش حتی در این زمینه هم هیچ شفاف‌سازی انجام نداده‎اند تا حداقل تکلیف را برای خیلی‎ها و به خصوص کاندیدها روشن کنند. 

تنیس روی میز؛ دوری از تنش به قیمت بلاتکلیفی مدیریتی
سوم اسفندماه سال گذشته پایان دوره ریاست چهارساله محمدزارع پور در فدراسیون تنیس روی میز بود. دقیقا در همان روز با حکم وزیر ورزش مدیریت این فدراسیون وی گرفته شد و به احمد سعادتمند داده شد. در حالیکه سه ماه پیش از آن (آذرماه سال گذشته) ثبت‎نام از کاندیداهای مجمع اتخاباتی فدراسیون تنیس روی میز انجام شده بود و انتظار می‎رفت زمانی برای برگزاری مجمع اعلام شود نه سرپرست!

البته هنوز حدود یک ماه به پایان دوره سرپرستی سعادتمند در فدراسیون تنیس روی میز باقی مانده اما طی این مدت در مورد تعیین زمان برگزاری مجمع انتخاباتی این فدراسیون هیچ اقدام و اعلامی نشده است در حالیکه طبق حکم گودرزی که برای همه سرپرستان یکسان است، سرپرست این فدراسیون باید مقدمات برگزاری انتخابات را فراهم می‎کرد. 

در این زمینه سعادتمند بارها اعلام کرده که هنوز تاییدیه صلاحیت برخی کاندیداها اعلام نشده! این در حالی است که هفت ماه از ثبت‏نام کاندیدهای تنیس روی میز می گذرد و قاعدتا باید طی این مدت نتیجه استعلام ها اعلام می‎شد.

در هر صورت نامشخص بودن زمان برگزای انتخابات تنیس روی میز شایعاتی مانند تعیین مهلتی جدید برای‌ثبت نام از کاندیداها یا حمایت از یک کاندیدای خاص در قالب مهندسی کردن انتخابات را موجب شده  است اگرچه طی دوره سرپرستی سعادتمند خبری از تنش ها و درگیری‎ها دوره ریاست قبلی تنیس روی میز نیست اما آنچه مسلم است وجود سرپرت در این رشته یعنی بلاتکلیفی مدیریتی تنیس روی میز در حالیکه تنیس روی میز یک رشته المپیکی به حساب می‎آید و ورزشکاران این رشته این شانس را دارند که برای المپیک برزیل همچون المپیک لندن صاحب سهمیه شوند. 

گلف؛ حرکت در امتداد مسیر نابودی با مدیریت بی‎ثبات
فدراسیون گلف هم یکی از چهار فدراسیونی است که با سرپرست اداره می‏شود. مهدی مبینی سرپرست فدراسیون گلف است که ۱۱ اسفندماه سال گذشته به این فدراسیون رفت تا طبق حکمی که وزیر ورزش و جوانان برایش صادر کرده بود،  ضمن انجام امور جاری فدراسیون، با هماهنگی معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‎‌ای نسبت به برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون اقدام کند اما با گذشت نزدیک به ۶ از مجمع انتخاباتی این فدراسیون و زمان برگزاری آن هم خبری نیست. 

این در حالی است که گلف طی چهار سال گذشته که توسط کیکاووس سعیدی اداره می‎شد، رکود بزرگی را تجربه کرد و حتی تا مرز نابودی هم پیش رفت. بر همین اصل انتظار می‏رفت برای جلوگیری از عقب‌گرد بیشتر این رشته هر چه زودتر تکلیف مدیریت آن با اعلام زمان مجمع انتخابتی و برگزاری آن، مشخص شود به خصوص اینکه ثبت‎نام از کاندیداهای فدراسیون گلف هم در دو سه ماه پایانی سال گذشته انجام شد و اتفاقا به جز سعیدی افرادی دیگری هم اقدام به ثبت‏نام کردند که هر یک شانس بالایی برای رسیدن به ریاست و سر و سامان دادن به اوضاع این رشته دارند مانند اژدر شهابی، علی رضایی، توفیق کابلی و علی رضایی پسر محسن رضایی!

به هر حال گلف در حالی به حرکت خود در امتداد سال‎های بی فروغ خود آنهم با مدیریت بی‌ثبات ادامه می‏دهد که  اگر سرمایه گذاری روی آن می‎تواند آینده درخشانی برایش ترسیم کند. این گام مهی است که باید توسط رئیس منتخب مجمع برداشته شود. 

دوومیدانی؛ زمزمه تغییرات به گوش نمی‎رسد
نتایج نسبتا ضعیف دوومیدانی در بازی‌های آسیایی اینچئون و انتقاداتی که نسبت به عملکرد افشین داوری به عنوان رئیس وارد شد، زمینه‌های تغییرات را در این فدراسیون فراهم کرد. در این رابطه البته افشین داوری بارها تاکید کرد که به هیچ وجه از ریاست دوومیدانی کناره‌گیری نمی‌کند اما در عین حال گفته می‌شد که وی طی صحبت با کارمندان فدراسیون متبوعش از کناره‌گیری قریب الوقوع خود خبر داده است. 

زمزمه‎های تغییرات در دوومیدانی از اسفندماه سال گذشته آغاز شد و در نهایت اردیبهشت‎ماه امسال با انتصاب سیدحسن طباطبایی به عنوان سرپرست به طور کل تمام شد به گونه‎ای که انگار قرار نیست مجمعی برگزار شود و مدیریت این رشته به ثبات برسد چون طی این مدت هیچ خبری از ثبت‌نام کاندیداها و تعیین مهلتی برای انجام آن به میان نیامده چه برسد به تعیین زمان مجمع انتخاباتی.

البته دوومیدانی کاران طی روزهای با کسب چهار سهمیه المپیک توسط  رضا قاسمی و حسن تفتیان در دوی ۱۰۰ متر، محمدحسین ابارقی در دوی ۲۰۰ متر و لیلا رجبی در پرتاب وزنه صاحب سهمیه المپیک شدند اما این موفقیت نباید دلیلی شود بر نادیده گرفته شدن بلاتکلیفی مدیریتی دوومیدانی و بهانه ای برای برگزار نشدن به موقع مجمع. 

شطرنج؛ کیش و مات بی ثبات
محمد جعفر کامبوزیا که سوم آذرماه سال گذشته با رای اعضای مجمع فدراسیون شطرنج برای سومین‌بار رئیس این فدراسیون شد، قبل از اینکه عمر ریاستش این دوره‌اش به یک سال برسد از سمت خود کناره‌گیری کرد و این رشته را درگیر رفت و آمدهای بی ثبات مدیریتی؛ کامبوزیا هفتم اردیبهشت‌ماه امسال استعفای خود را به وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد و گودرزی هم بلافاصله ضمن موافقت با آن، امیر حسینی را به عنوان سرپرست در فدراسیون شطرنج منصوب کرد. 

امیر حسینی برابر با وظایفی هم طبق حکم گودرزی به وی محول شده طی دو سه ماه گذشته به امور جاری فدراسیون رسیدگی کرده اما با گذشت نیمی از دوره ۶ ماهه سرپرستی اش، هنوز در مورد زمان مجمع انتخاباتی اقدام نشده است. 

جودو هم به بلاتکلیف ها اضافه شد
روز شنبه بود که محمدعلی رستگار رئیس فدراسیون جودو هم از سمت خود کناره گیری کرد. البته در مورد وی گفته شد که از سوی مسئولان ورزش به رستگار تاکید شده تا از سمتش کنار برود. حالا فدراسیون جودو هم به فدراسیون های بلاتکلیف اضافه شد و احتمالا طی روزهای آینده وزارت ورزش برای این فدراسیون هم سرپرستی دیگر را انتخاب و معرفی خواهد کرد.

دوماه است خبری از مجامع نیست
به گزارش مهر، وزارت ورزش و جوانان دز آغاز سال ۹۴ با ترافیک و انباشته شدن حجم مجامع انتخاباتی مواجه بود که البته برگزای مجمع فدراسیون‌هایی مانند بسکتبال، ورزش‌های همگانی، ورزش‌های کارگری و … تا حدی از شدت آن کاست. اما آخرین مجمع انتخاباتی حدود دو ماه پیش برگزار شد و از آن زمان هیچ انتخابات دیگری در سطخ فدراسیون‌ها برگزار نشده است و در حالیکه به نظر می‌رسد برای رسیدگی به اوضاع ورزش اولین گام موثر به ثبات رساندن مدیریت فدراسیون‎ها باید باشد. 

این شرایط متضمن موفقیت نیست
​به گزارش مهر، نباید صرفا المپیکی بود یا مدال آور تا مورد توجه قرار گرفت. همین که نام ورزش در میان باشد کافی است تا موثرترین گام برای رسیدگی به مشکلات برطرف شود به خصوص اینکه در آستانه رویدادهای مهمی به نام المپیک هم قرار داشته باشیم و پیش از آن میادین کسب سهمیه برای این رویداد.

بیشتر از یک سال به بازی‌های المپیک باقی نمانده و بلاتکلیفی مدیریتی که در این فدراسیون‌ها وجود دارد – اگرچه همه آنها المپیکی نیستند – قطعا خیلی به سود ورزش کشور نیست. به هر حال برنامه ریزی و سازماندهی تیم‌های ورزشی مستلزم وجود مدیریتی باثبات در راس فدراسیون‎ها است. اما که شرایط فعلی که بر مدیریت اغلب فدراسیون‌های حام است، متضمن چنین موفقیتی نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا