لاریجانی: جنجال پارچین تصنعی است/ توافق هستهای برای ایران تبعات مضر ندارد/ غربیها در منطقه ناشیگری میکنند
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (شنبه) طی سخنانی در مراسم تجلیل از خبرنگاران پارلمانی که به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار برگزار شد، با اشاره به موضوع مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵ اظهار داشت: ما پس از انقلاب با بحرانها و فراز و فرودهای زیادی روبرو بودیم که یک نمونه آن، قطعنامه ۵۹۸ پس از جنگ ۸ ساله بود.
وی با بیان اینکه در صحنه بینالمللی بیرحمیهای زیادی وجود دارد، گفت: همه میدانند که جنگ تحمیلی یک جنگ ناحقی بود که علیه ایران راه انداختند و امروز در مسئله هستهای نیز در چنین گذاری قرار داریم و قرار است پس از ۱۲ سال چالش، وارد صحنه دیگری شویم.
وی با تاکید بر اینکه امروز در مسئله هستهای در شرایط جدیدی بسر می بریم، خاطرنشان کرد: آنچه مهم است این است که باید بدانیم مسیر ۱۲ سال گذشته با دقت طی شد و اینکه در ایران در این مقطع، مذاکرات را جدیتر دنبال کرد، نشات گرفته از یک نگاه تاکتیکی نبود بلکه این موضوع در جلسات مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت اما در ۲ سال اخیر، مذاکرات جنس جدیدی داشت.
رئیس مجلس ادامه داد: همه جوانب مذاکرات بحث و بررسی شد و چیزی نبود که یک نفر درباره آن تصمیمگیری کند و یا با یک پیشنهاد سطحی دنبال شود. این راهی بود که نظام آن را انتخاب کرد.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش، مذاکرات هستهای را جزو سختترین موضوعات در طول تاریخ انقلاب اسلامی دانست و افزود: آنچه که از این مذاکرات روی کاغذ دیده می شود، تنها یک وجه است.
وی توافق هستهای را آغاز یک دوره جدید عنوان کرد و اظهار داشت: حتی اگر این توافق در ایران به تصویب برسد، باید بدانیم با مسیر پرمسئلهای مواجه هستیم.
لاریجانی ادامه داد: همان موجودات موزی که ۱۲ سال برای ایران چالش ایجاد کردند، در مقابل این سند هم رفتار موذیانه خواهند داشت.
رئیس مجلس به جنجال آفرینی غرب درخصوص پارچین به عنوان یک نمونه اشاره کرد و گفت: این یک جنجال تصنعی است تا روی صحنه بینالمللی تاثیر بگذارند. اینکه رفت و آمد در پارچین وجود دارد و بخواهند آن را به داخل پادگان بسط دهند و المشنگه به پا کنند و سر و صدا راه بیندازند، چیزی در حد یک داستان است.
وی ادامه داد: تردیدی درباره ناراحتی رژیم صهیونیستی از نتیجه مذاکرات نیست. آنها و ولخرجی میکنند تا برای توافق هستهای مشکل ایجاد شود.
لاریجانی تصریح کرد: «برجام» شروعی برای مراحل دیگر است و حتما این شروع با مسائل و مشکلاتی روبرو خواهد بود.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه باید سند برجام را خوب فهمیده و سپس در تبیین آن، با صداقت عمل کنیم، گفت: در این سند یک داد و ستد رخ داده و این تیزهوشی در تبیین سند توافق هستهای بود که ما خطوط قرمز را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: در مجموع، ۲ مسئله برای ما مهم بود، یکی اینکه تحریمهای اقتصادی لغو شوند و دیگر اینکه غنیسازی در ایران وجود داشته باشد.
لاریجانی افزود: از نظر ما که در جریان این مذاکرات بودیم، این اولین بار است که غرب پذیرفته ایران غنیسازی محدود داشته باشد. از نظر ما توافق هستهای برای ایران تبعات مضری ندارد و توانستیم در این توافق غنیسازی را در ایران تثبیت کنیم که یک گام بسیار مهم است.
رئیس مجلس بر همین اساس متذکر شد: کشورهایی که میگفتند در توافق هستهای پیچ و مهرههای سانتریفیوژهای ایران را باز میکنیم، نتوانستند و ما توانستیم غنیسازی را در ایران تثبیت کنیم پس باید قدر کاری را که کردیم بدانیم. در همین سند آمده بعد از مدت زمانی، به سمت صنعتیشدن در غنیسازی پیش خواهیم رفت.
وی افزود: تحریمهای اقتصادی طبق توافق هستهای برداشته میشوند که البته این تحریمها در یک جاهایی «لغو» و در جاهایی دیگر «متوقف» خواهند شد. حال سوال این است که آیا لغو تحریمها واقعا محقق میشود یا نه؟
رئیس مجلس گفت: باید بسترها را برای ایجاد آن فراهم کنیم و برای آینده مسیرهای اقتصادی به وجود آوریم تا شرایط کشور بهتر شود. به نظر میرسد سیستم اجرایی کشور باید چابکتر شود و یک پوستاندازی در سیستم اجرایی به وجود آید.
لاریجانی خاطرنشان کرد: تاکنون بودجه عمرانی کشور تکان جدی نخورده است چون پولی وجود ندارد به همین دلیل تحرکی در تولید کشور رخ نمیدهد. باید کارهای عمرانی انجام شود، علاقمندی زیادی وجود دارد که مجلس به استخدامهای جدید ورود کند اما باید دید آیا این موضوع به نفع کشور است؟
وی با بیان اینکه شاید در طول سالهای پس از انقلاب هیچگاه مسائل منطقه تا این حد داغ و پرتنش نبود، تصریح کرد: الان گرفتار یک ناشیگری توسط غرب در منطقه هستیم. همین امروز که مسائل سوریه را میبینیم نشانگر یک تیزهوشی درجهت حل مسئله سوریه نیست.
رئیس مجلس یادآور شد: غرب میگوید با داعش درگیر است به همین دلیل ائتلافی را علیه آنها به راه انداخته است اما از طرفی میبینیم با پروازهایشان، دیگران را بجای داعش میکوبند.
لاریجانی گفت: به عنوان مثال شنیدهام در ۳۰۰ پرواز ائتلاف غرب علیه داعش تنها ۳ پرواز مواضع داعش را بمباران کردند و مابقی پروازها مناطق کردنشین سوریه را مورد هدف قرار دادند. پس این چه ائتلافی است؟
وی ادامه داد: اگر فکر میکنند میتوانند سوریه را با یک ناشیگری به لیبی جدید تبدیل کنند، ممکن نیست چون اولا سوریه از نیروی نظامی قوی برخوردار است و دوما اینکه تبدیل سوریه به لیبی به نفع خودشان هم نخواهد بود.
رئیس مجلس با بیان اینکه آنها به بهانه حمایت از یک رئیسجمهور ورشکسته، در یمن جنگ به راه انداختند و کشتار کردند، افزود: آنها با این اقدامات، با دست خود جریانات تروریستی را به منطقه سوق میدهند.
وی با بیان اینکه در هرکجا غرب ناشیگری کرد، جریان تروریستی خلق شد، اظهار داشت: این اتفاق هم در افغانستان و هم در عراق رخ داد و این مسیر امروز در یمن هم شکل گرفته است.
لاریجانی تصریح کرد: غرب با دست خودش گروههای تروریستی را به وجود میآورد و گرفتاری برای منطقه ایجاد میکند، امروز شرایط منطقه بسیار حساس است و به دقت نظر نیاز دارد.