شورای شهر

گزارش یکصدوهفتاد و هشتمین جلسه شورا

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران در جریان برگزاری یکصدو هفتاد وهشتمین جلسه شورا با تورق تاریخ ایام هفته پیش رو ضمن گرامی داشت هفته دولت ، سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر را تسلیت گفت و اظهار داشت: این عزیزان در بعد اظهر چنین روزی در سال ۶۰ با انفجار ساختمان نخست وزیری که به دست منافقین صورت گرفت به همراه گروهی از اعضای هیات دولت به شهادت رسیدند.


چمران در ادامه برای دولت آرزوی پیروزی های بزرگتر تحت رهبری های مقام معظم رهبری را خواستار شد و افزود: امیدواریم همه مردم ایران به بهای خون های پاکی که در مسیر آزادی انقلاب اسلامی ریخته اند بتوانند در سایه اسلام زندگی سالم و منطقی داشته باشند.

وی در ادامه سالروز شهادت سید محمد باقر حکیم و نیز سید قطب متفکر و نویسنده مصری را گرامی داشت.

رییس شورای اسلامی شهر تهران همچنین نهم شهریور ماه را سالروز ربوده شدن رهبر مفقود شیعیان لبنان امام موسی صدر دانست و افزود: او که به دعوت معمر قذافی به لیبی رفته بود به همراه دوتن از یارانش ربوده شد و تاکنون نیز از سرنوشتشان اثر و نشانه ای نیست. 

وی افزود: امام موسی صدر یک ایرانی بود و سرنوشتش برای ما مهم است.

رییس شورای اسلامی شهر تهران همچنین سالروز تولد دبیر کل حزب اله لبنان را تبریک گفت.

 

 

راه اندازی کنسرسیوم مراکز تحقیقات شهری و شبکه های شهری

بابک نگاهداری رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران که جهت ارائه گزارش از برنامه ها و پروژه های مطالعاتی مرکز در یکصدو هفتاد هشتمین جلسه شورا حاضر شده بود با اشاره به اینکه طی دوسال تصدی اش در مرکز سطح پروژه های مطالعات شهری ۲ برابر شده است گفت: در سال ۹۴ حدود ۲۴۵ پروژه مطالعاتی و تحقیقاتی در مرکز در حال انجام است که از این تعداد ۱۸ پروژه به اتمام رسیده ، ۱۱۹ پروژه در مراحل انجام پژوهش است، ۸۱ پروژه در مرحله فراخوان و ۲۷ پروژه هم طرح موضوع شده و در مرحله قبل از فراخوان قرار دارد.


وی در ادامه افزود: این مرکز همزمان با دبیرخانه شورای نظارت بر گسترش شهر تهران در سال ۱۳۵۲ شکل گرفت. که چشم انداز مرکز نیز بر پشتیبانی علمی از اقدامات شهرداری و مصوبات شورا متمرکز است.

نگاهداری رویکرد دانش بنیان در مجموعه مدیریت شهری ، کسب جایگاه مرجعیت علمی و راهبردی را برای سایر شهرهای کشور از دیگر افق های چشم انداز مرکز بر شمرد.

وی توسعه تعاملات با دانشگاهها و قطب های علمی و فن آوری مطالعات مدیریت شهری را از رویکردهای اصلی مرکز دانست و افزود: تکمیل زنجیره علم و فناوری در حوزه های گوناگون مدیریت شهری و شبکه سازی ظرفیت های علمی و پتانسیل های موجود در حوزه های تحقیقات شهری نیز بخشی از رویکردهای این مرکز هستند.

رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران از راه اندازی کنسرسیوم مراکز تحقیقات شهری و شبکه های شهری خبر داد و افزود: در این راستا بانک جامع اطلاعات پژوهش های کشور شکل گرفته است تا از کارهای پژوهشی دیگر در این حوزه بهره مند شویم.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه بین المللی نیز اقداماتی در راستای بسط و گسترش دیپلماسی شهری و شهر جهانی صورت گرفته است.

بابک نگاهداری در بخش دیگر گزارش خود به پیشرفت کمی پروژه های مطالعاتی مرکز اشاره کرد و افزود: از سال ۹۲ تا کنون در همه حوزه های مدیریت شهری توسعه کمی پژوهشی را داشته ایم. بر همین اساس در سال ۹۲، ۱۲۳ پروژه در دست مطالعه بوده که این رقم در سال ۹۳ به ۱۶۱ پروژه و در سال ۹۴ به ۲۴۵ پروژه افزایش داشته است. همچنین ۲۲ مطالعه و پژوهش نیز در خصوص مطالعات طرح جامع شهر تهران بوده است.

وی افزود: در حوزه انتشارات نیز از چاپ ۵۳ عنوان کتاب در سال ۹۲ به ۸۳ عنوان در سال ۹۳ و ۱۳۰ عنوان کتاب در سال ۹۴ رسیده ایم.

نگاهداری بروکراسی پژوهشی و کاربست پژوهشی را از معضلات و عدم توفیقات مرکز در برخی طرح ها دانست و افزود: حدود ۸۰ درصد طرحهای مطالعاتی در مرحله کاربست که اجرایی شدن کار است قرار دارند.

وی در پایان سخنان خود اعلام آمادگی کرد که مرکز حاضر است برای اعضای شورای شهر برند پژوهشی ویژه اعضا شورا ایجاد کند تا اعضا شورا بتوانند طرحها و مطالعات شهری مرتبط به حوزه های تخصصی خود را دراین مرکز دنبال کنند.

 

 

شهرداری باید از جایگزینی نمایشگاه شهر آفتاب به جای نمایشگاه بین المللی کنونی مطمئن شود 

در جریان بررسی دستور دوم جلسه یکصدو هفتاد و هشتم شورای اسلامی شهر تهران که موضوع بررسی اعتراض فرمانداری تهران به متن مصوبه "اساسنامه شرکت نمایشگاههای بین المللی شهر آفتاب " اختصاص داشت گفت: این نمایشگاه قرار بود جایگزین نمایشگاه بین المللی تهران شود و شهرداری تهران باید از این جایگزینی مطمئن شود.

وی با تاکید بر اینکه دلیل ایجاد نمایشگاه شهر آفتاب ساماندهی به وضع کنونی بود، اظهار داشت: در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، با وجود سرمایه گذاری انجام شده، نمایشگاه تبدیل به نمایشگاههایی همچون لوازم و تحریر و گل و گیاه می شود. 

محمد مهدی تندگویان نیز درجریان بررسی اعتراض فرمانداری در خصوص نحوه برگزاری نمایشگاهها ، گفت: برای تاسیس نمایشگاهها قانونی مبنی بر نیاز به مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود ندارد و تنها برای برگزاری نمایشگاههای خاص بین المللی که ممکن است موجب تداخل در جدول برگزاری نمایشگاهها شود و برای ایجاد هماهنگی باید اقدام به دریافت مجوز کند.

مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران درپاسخ به اعتراض فرمانداری مبنی بر دریافت موافقت دستگاه ذی ربط (وزارت صنعت معدن تجارت ) پیشنهاد داد تا در پاسخ به بند مورد تذکر تصریح شود که مجوز اولیه برای ایجاد نمایشگاه دریافت شده و برگزاری نمایشگاه نیاز به دریافت مجوز ندارد این در حالی است که این نمایشگاه آمادگی همکاری و هماهنگی را داشته و از این موضوع استقبال نیز می کند.

پس از خواندن تمامی متن پاسخ نامه که توسط علیرضا دبیر، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه انجام شد و اعمال اصلاحات توسط اعضای شورای شهر این پاسخ نامه برای ارائه به فرمانداری به تصویب رسید. 

 

 

از ضرورت ایجاد مرکز پژوهش های شورا تا ایجاد نظام یکپارچه مطالعاتی در شهر 

مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران پس از استماع گزارش نگاهداری در یکصدو هفتاد وهشتمین جلسه شورا اظهار داشت: افزایش کمی تعداد پروژه ها در مرکز مد نظر نیست. آنچه اهمیت دارد کیفیت این طرح ها و قابلیت اجرایی و کاربردی شدن آنهاست.

وی پیشنهاد داد تا رییس مرکز مطالعات شهرداری تهران نشست هایی را با اعضا شورا و کمیسیون های شورا داشته باشد تا از نقطه نظرات اعضا مطلع شود.

رضا تقی پور: باید همه تصمیمات اساسی و کیفی در مدیریت شهری بر اساس مطالع باشد.

وی افزود: همانطور که نام مرکز نشان میدهد فعالیت های اصلی بر اساس مطالعات و تحقیقات است بنابراین بحث کارفرما و سفارش دهنده مهم است.

تقی پور پیشنهاد داد تا نظام یکپارچه ای برای برقراری ارتباط با سایر مراکز تحقیقاتی کشور ایجاد شود.

مجتبی شاکری رییس کمیته فرهنگی شورا با اشاره به اینکه از کاربست طرحهای مرکز که در حوزه برنامه های شورا فعالیت می کند راضی نیست افزود: به نظر من انتظارات اعضا شورا را این مرکز نمی تواند بر آورده کند به همین دلیل است که ایجاد مرکز پژوهش های شورا احساس می شود.

وی در ادامه افزود: گسترده بودن ماموریت های مرکز موجب شده تا بخش عمده ای از کاربست ها قابلیت اجرا نداشته باشند. از سوی دیگر تا چه میزان بر ترجمه های که در این مرکز صورت میگیرد نظارت وجود دارد در کدام نظر سنجی از مدیران مشخص شده است که چند درصد کتابهای این مرکز مطالعه شده است؟ 

غلامرضا انصاری عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز خاطر نشان کرد: بحث پژوهش مطالعات کاربردی یکی از اساسی ترین زیر ساخت های توسعه است کمتر کشور توسعه یافته ای را می توانید پیدا کنید که بدون توجه به تحقیقات به توسعه رسیده باشد. 

وی تاکید کرد: مرکز مطالعات شهرداری تهرن باید تمرکز فعالیتش بر تصمیمات کاربردی و میدانی مورد نیاز مدیریت شهرداری باشد.

انصاری نیز خواستار تشکیل مرکز پژوهشی مستقل و راهبردی برای شورا شد.

محمد حقانی رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز وجود تحقیقات موازی با مرکز مطالعات در مورد پروژه های شهری از سوی سایر مناطق ، شرکتها و سازمان های مستقل شهرداری را مشکلات عمده و هدر رفت بودجه شهر دانست و افزود: متاسفانه در بسیاری از سازمانها ، شرکت ها و حتی مناطق طرح های مطالعاتی مشابه آنچه در مرکز مطالعات در حال انجام است در دست تهیه است که با ایجاد بانک مطالعات یکپارچه از بسیاری دوباره کاری ها جلوگیری می شود.

وی افزود: اگر نمی توانیم مدیریت یکپارچه مطالعات داشته باشیم حداقل نظارت یکپارچه که می توانیم داشته باشیم.

اقبال شاکری رییس کمیته عمران شورا نیز افزود: مرکز مطالعات باید نگاه آسیب شناسانه داشته باشد تا به صورت کاربردی راه حل ها را ارائه دهد.

وی در ادامه گفت: اولویت بندی در کارها می تواند به مطالعات این مرکز کمک کند. از جمله این اولویت ها می تواند مطالعاتی در حوزه درآمد های پایدار شهری، فرایند تهیه مطالعات توجیهی زیست محیطی ، پدافند غیر عامل، مدیریت بحران که بحث روز است، باشد. 

احمد دنیامالی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز در این خصوص بر تمرکز فعالیت های مرکز بر آینده نگری شهر تهران تاکید کرد و افزود: علی رغم اینکه اکثر دوستان بر این عقیده هستند که کارهای مرکز کیفی تر و زیاد تر شده است که البته این طور هم است اما باید به این نکته توجه داشت که مسائل زیادی در شهر تهران و جود دارد که می تواند پایه مباحث تحقیقاتی باشد اما آنچه اهمیت دارد توجه و نگاه مرکز به مسائل عمیق تر است.

وی افزود: باید مطالعات استراتژیک در این بخش برای تهران آینده باشد.

احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا نیز افزود: این مرکز تعاریفی دارد که بر اساس آنها عمل می کند بنابراین مرکز مطالعاتی شورا نیست. شورا می تواند از فعالیت های این مرکز بهره مند باشد.

وی گفت: در حال حاضر آنچه در این مرکز باید مورد بازبینی قرار گیرد ساماندهی واحد اطلاعات است. که گاهی اوقات اطلاعات و آمار ارائه شده توسط این مرکز با آمار مناطق و یا سایر مراکز وابسته به شهرداری تهران بسیار متفاوت است.

مسجد جامعی در ادامه به چگونگی اجرای برخی مصوبات شورا که قرار بوده طرحهای مطالعاتی روی آنها صورت گیرد اشاره کرد و گفت: در سدهای شورا برنامه های اولویت داری داریم که قرار بوده کارهای تحقیقاتی و مطالعایت روی آنها قرار گیرد اما کماکان از سرنوشت آنها بی اطلاع هستیم.

وی پیشنهاد داد تا مسئولان مرکز از سرنوشت این اسناد گزارشی را به شورا ارائه دهند.

محسن سرخو رییس کمیته حمل و نقل شورا نیز با اشاره به اینکه عملکرد مرکز از جایگاه یک مرکز مطالعاتی و علمی بسیار خوب است افزود: اما وقتی نوع نگاه به این مرکز از نقطه نظر یک مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی در حوزه شهری و الزام اجرای تکالیف برنامه ۵ ساله که ابلاغ شده است باشد باید بگویم که عملکرد این مرکز کاربردی نیست.

وی با طرح سوالی گفت: سوال من این است اگر مرکز تعطیل شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ کدام یک از فعالیت های شهر مختل می شود؟ 

محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با شاره به اینکه در آستانه انتخابات ریاست شورا قرار داریم گفت: من از ریاست آینده می خواهم این قل را بدهد که اولین کارش ایجاد مرکز مطالعات شورای شهر تهران باشد.

وی افزود: مجموعه مطالعات باید منتج به عملیات اجرایی شود اگر چنین اتفاقی رخ ندهد سرانجامی جز ارائه طرحها و کتابخانه ای شدن آنها وجود ندارد.

سالاری تاکید کرد:در انتخاب طرحهای مطالعاتی باید به نحوه نیاز سنجی ، اولویت بندی پروژه ها و سازماندهی آنها توجه شود.

اسمعیل دوستی نایب رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز افزود: نگاه مرکز باید تغییر کند.

وی افزود: در کنار کارهای علمی و دانشگاهی استفاده از تجربیات سایر مسئولان شهری که روزگاری برای این شهر زحمت کشیده اند نیز می تواند در پیشبرد اهداف مطالعاتی کمک حال باشد.

وی همچنین استفاده از تجربیات سایر شهرهای جهان را از دیگرد راه کارهای بهره مندی از مطالعات کاربردی برشمرد و پیشنهاد داد تا سفر های مطالعاتی در برنامه مدیریت شهر یقرار گیرد.

دوستی همچنین ارائه راه کارهایی برای احیاء درآمد های پایدار شهری را از دیگر اولویت های طرحهای مطالعاتی دانست و افزود: برای کسب عوارضی همچون پسماند و عوارض نوسازی با همفکری مجلس شورای اسلامی باید راهکارهایی را تدوین کنیم.

ولی اله شجاع پوریان عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز در این خصوص خاطر نشان کرد: متاسفانه طرح های تحقیقاتی دچر آفت شده است. بسیاری از این مطالعات با سرقت های علمی همراه است به هعیمن دلیل است که ما نمی تواینم از بسیاری از این تحقیقات استفاده کنیم چراکه به آمارشان به روز نیست.

عباس جدیدی معاون نظارت شورا نیز تاکید کرد: اولویت مند ترین هدف مرکز باید اجرایی شدن مطالعات باشد که متاسفانه به دلیل نظارت نداشتن بر اجرا ما نمی دانیم که با چه چالش ها و موانعی روبه رو هستیم که آنها را در قالب طرح های پژوهشی بتوانیم در شهر اجرا کنیم.

وی همچنین به تضاد میان تفکر پژوهش از نگاه شورا و پژوهش از نگاه شهرداری اشاره کرد و افزود: بسیاری از ایراداتی که به کار مرکز وارد است به دلیل وجود همین نگاه هاست. 

جدیدی تاکید کرد: باید تفکر شورا و شهرداری در این مرکز به هم نزدیک شود. در این صورت است که مطالعات بر اساس نیاز شهر صورت خواهد گرفت و کاربست آن ها نیز جنبه اجرای پیدا خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا