شورای شهر

گزارش جلسه یکصد و هشتادم شورا

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در سخنان پیش از دستور جلسه یکصدوهشتادم شورای اسلامی شهر تهران که امروز یکشنبه ۱۵ شهریور ماه سال ۹۴ برگزار شد، گفت : در تاریخ ۱۵ شهریور سال ۱۳۶۱ با انفجار خودرویی که توسط عوامل رژیم سفاک صدام رخ داد؛ دهها تن از مردم مظلوم ایران به شهادت رسیدند. 


وی با گرامی داشتن یاد و خاطره این شهدا تصریح کرد : این اتفاق در محدوده خیابان امام خمینی و ساختمان مخابرات به وقوع پیوست؛ در این زمان دکتر عباس شیبانی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بود که مسئولیت بازسازی خیابان ناصرخسرو بر عهده ایشان قرار داده شد و توانست با توان بالا این مسئولیت را به انجام برساند که عملکرد وی قابل تقدیر است. 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به سالگرد شهادت آیت الله قدوسی دادستان کل کشور و سرتیپ وحید دستجردی رئیس شهربانی پس از انقلاب اشاره کرد و با گرامی داشت یاد این شهدای والامقام تصریح کرد : آیت الله قدوسی از مبارزین انقلاب اسلامی بود که مدیریت مدرسه ای در قم را پیش از انقلاب برعهده داشت و از ابتدای انقلاب مسئولیت دادستان کل کشور را پذیرفت که در جریان انفجاری به شهادت رسید. 

چمران در بخش دیگری از سخنانش به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت : این بیانات سرنوشت ساز و پراهمیت بود و جای دارد که ما در مدیریت شهری از این بیانات ایده گرفته و بر اساس آن عمل کنیم. 
وی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: ما به عنوان نمایندگان مردم در شورای شهر تهران از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهیم که کار علمی خوبی بر روی این موضوع انجام داده تا بتوانند بدین وسیله منافع مردم ، کشور و جهان اسلام را تامین شود.

 

نام گذاری مکانی در تهران به نام آیلان کودک غرق شده کرد سوری

احمد مسجد جامعی در سخنان پیش از دستور جلسه یکصد و هشتادم شورای اسلامی شهر تهران با تسلیت به دلیل کشته شدن کودک کرد سوری گفت : کشته شدن این کودک که قربانی خشونت های فرقه ای نشان دهنده گونه ای از مظلومیت انسانیت و انسان در دوره معاصر است .

وی با بیان اینکه برای نشان دادن مظلومیت در سینما از کودکان استفاده می شود اظهارداشت : اتفاقی که برای این کودک سه ساله و برادر ۵ ساله اش رخ داد اتفاقی تلخ بود و ما در همراهی از این کودک مقابل ایدئولوژی های مذهبی خود ساخته می توانیم نقطه ای را در شهر به نام این کودک کرد کوبانی به نام آیلان نامگذاری کنیم . 

انصاری : شورای شهر تهران در مقابل اتفاق رخ داده برای کودک کوبانی موضع گیری کند 

غلامرضا انصاری ، عضو شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای این جلسه به اتفاق رخ داده برای کودک کرد سوری در سواحل ترکیه، اظهار داشت: این اتفاقی تکان دهنده بود که در یک سمت آن اسلام منفعت جو و داعش جنایتکار و در طرف دیگر آن افرادی که شعار حقوق بشر را می دهند ولی کمترین ارزشی برای آن قائل نیستند قرار دارند . 

وی خواستار شد تا شورای شهر تهران با موضع گیری در این خصوص بتواند پیام مظلومیت این کودک را به جهانیان منتقل کند.

 

 

سالاری: سرنوشت رود دره فرحزاد و کن یک دغدغه عمومی است

 محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران پیش از ارائه گزارش کمیسیون در خصوص مشکلات محلات کن و فرحزاد اظهار داشت: متاسفانه خروجی گزارش هایی که در صحن شورا ارئه می شود نامعلوم است.

وی از هیات رییسه جدید شورای شهر تهران خواست تا با توجه به نظرات موافق و مخالف و اصلاحی که در خلال گزارش های ارائه شده در صحن شورا اعلام می شود خروجی و جمع بندی این گزارش ها به کمیسیون های تخصصی ارجاع شود تا بهره برداری لازم از این گزارش ها صورت گیرد.

سالاری در ادامه با اشاره به پیگیری تکالیف موضعی که کمیسیون شهرسازی و معماری شورا بر عهده دارد اظهار داشت: یکی از چالش های موضعی که کمیسیون به آن ورود پیدا کرده است بحث رود دره فرحزاد و کن بوده که به یک دغدغه عمومی تبدیل شده است. 

وی در خصوص رود دره فرحزاد اظهار داشت: اعضای شورا چندین بازدید میدانی و جلساتی هم با معتمدین محل داشته اند که در نهایت به مجموعه ای از مشکلات از جمله: ضرورت بافت فرسوده در محل که به کمیسیون های رفع خطر ارجاع شده است و نیز تعیین تکلیف تجاری ها و نحوه اجرای کمیسیون ماده ۱۰۰ بود که با همکاری بسیار خوب و اثر گذار معاونت شهرسازی شهرداری اقداماتی در این خصوص در محل در حال انجام است.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در ادامه به فعالیت هایی که در خصوص کن صورت گرفته است اشاره کرد و افزود: در ارتباط با این محل نیز مصوبات خوبی را در شورای عالی معماری و شهرسازی و کمیسیون ماده ۵ در خصوص تملک و تبدیل این محل به پارک عمومی و پهنه G داشته ایم که به تناسب آن مشاور در حال بررسی راه کارهای برای اجرای مصوبات قانونی است.

سالاری خاطر نشان کرد در ابتدا تملک باغات توسط شهرداری تهران مطرح بود که بیش از ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و در فرایند مشارکتی بینابینی به عبارتی نصف تملک و نصف مشارکت نیز حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعبتار لازم دارد. با توجه به حجم بالای اعتبار مورد نیاز مشاور طرح در حال بررسی گزینه های دیگر است که ضمن حفظ باغات حق و حقوق مالکان نیز لحاظ شود.

دوستی تاکید کرد: برای سرنوشت کن با عجله تصمیم گیری نشود
در ادامه جلسه و پس از سخنان تخصصی مشاور طرح اسمعیل دوستی نایب رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با طرح این سوال که آیا شهرداری تهران توان تملک و تبدیل این حجم از اراضی را به فضای سبز دارد؟ اظهار داشت: در طرح موضعی و موضوعی کن باید با واقعیت ها روبرو شوم و آنها را در محاسبات و طرح ریزی ها لحاظ کنیم. نمی توانیم بگوییم چند هکتار از اراضی قابلیت تبدیل به فضای سبز را دارد. به ساخت و سازهای نیمه کاره و دارای پروانه و نیز پروانه های صادر شده باید توجه کنیم.

دوستی در بخش دیگر اظهاراتش به اهمیت توجه به تکمیل پروژه رود دره فرحزاد و اسلام آباد در منطقه ۲ اشاره کرد و افزود: جادارد در مورد تصمیم انقلابی و بزرگ شورای سوم و شهردار شهر و نیز شهرداران سابق و فعلی مناطق درگیر در این طرحها تقدیر و تشکر شود. 

وی خاطر نشان کرد: اگر هم و غم مدیریت شهری تکمیل این پروژه ها تا پایان برنامه ۵ساله دوم شهر باشد کاری توام با باقیات صالحات خواهد بود.

دوستی تاکید کرد: پیشنهاد می کنم برای سرنوشت کن با عجله تصمیم گیری نشود.

تندگویان پیشنهاد داد: ایجاد صندوق احیاء باغات کن 
محمد مهدی تندگویان عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز پیشنهاد ایجاد صندوق احیاء باغات کن را مطرح کرد و افزود: برای احیاء باغات کن علاوه بر ایجاد صندوق تامین اعتبارات باید به سمت استفاده از ایده های نو و مشارکت بخش خصوصی جهت بهره برداری از باغات کن گام برداریم. 

وی افزود: تصاحب باغات کن با اعتبارات شهرداری غیر ممکن و غیر اصولی است. در صورتی که با ایجاد صندوق احیاء باغات هم از توان مالی بخش خصوصی می توانیم استفاده کنیم و هم مشارکت بانکها را با بهره برداری بلند مدت جلب خواهیم کرد. 

محسن پیر هادی عضو هیات ریسه شورا نیز بر لزوم توجه به حقوق مالکانه ریز املاک ریز دانه ای که خارج از بافت باغات و فضای سبز در محله کن وجود دارد تاکید کرد و افزود: مردم این املاک تعلقات خاطری به املاکشان دارد بنابراین جا دارد تا شهرداری تهران خارج از اجرای طرحهای مادی در محله کن بر تعلقات مردم توجه ویژه داشته باشد.

وی همچنین از مشاور طرح خواست تا در فرصت هایی که در محله پیش بینی می کند اولویت مالکین را در نظر داشته باشد.

پیر هادی در بخش دیگر سخنانش اظهار داشت: تصمیم گیری پلاک به پلاک املاک و باغات در این محل بسیار تاثیر گذار تر از اجرای یک طرح کلی خواهد بود.

محسن سرخو رییس کمیته حمل و نقل شورا نیز با اشاره ساخت و سازهایی که در اطراف و ارتفاعات شمالی و غربی دره فرحزار صورت می گیرد افزود: شهرداری تهران باید تکلیف این محله را هرچه سریعتر روشن کند چراکه ساخت وساز های پنهانی در حال انجام است به تعویق افتادن اجرای طرح های مصوب در این نطقه عواقب جبران ناپذیری را رقم خواهد زد.

رحمت اله حافظی رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری نیز بر خط قرمز هایی که کمیسیون برای این مناطق کشیده است اشاره کرد و افزود: کمیسیون تاکید دارد که در خصوص فرحزاد و کن کلیه مصوبات شورای شهر و شورای عالی معماری و شهرسازی رعایت شود.

هرگونه مجوز برای تغییر کاربری و تفکیک اراضی خارج از دستورات شورایعالی معماری و شهرسازی غیر قانونی است و نیز احداث هر گونه معبر راه و ساختمان ممنوع است.

محمد حقانی رییس کمیته محیط زیست شورا نیز افزود: قرار بر این بود که باغات و سایر پهنه های G با توجه به ضوابط تعریف شده در این باغات ساخته شود.

وی با طرح این سوال که آیا بعد از فرمایشات رهبری اولویت با محیط زیست نیست؟ افزود: اگر یک خیابان و معبری در کن از سوی شهرداری و یا هر پروژه مشارکتی دیگری ساخته شود این باغات از بین خواهد رفت.

حقانی با اشاره به پروژه های بزرگی که در سطح شهر با تملک اراضی مردم ساخته شده است اشاره کرد و افزود: هنوز در برخی پروژه ها برای بارگذاری و احقاق حق مالکین با مشکل مواجه هستیم.

علی رضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز با اشاره به سیل کن و ضرورت لایروبی مسیر رودخانه اظهار داشت: شهرداری منطقه ۲۲ در حال اجرای لایروبی بخشی از رودخانه کن است و کار با سرعت خوبی در حال انجام است با توجه به نزدیک شدن به فصل بارندگی ضرورت دارد که اعتبارات لایروبی مسیر که باید توسط شهرداری تامین شود اختصاص پیدا کند.

 

 

احیاء منزل شهید تندگویان 

 احمد مسجد جامعی پیش از بررسی دستورات یکصد و هشتادمین جلسه شورا با اشاره به اینکه هفته دولت تمام شده اما ذکر نکته ای در خصوص وزرای شهید در دولت خالی از لطف نخواهد بود اظهار داشت: وزرای از دولت در طول هشت سال دفاع مقدس به درجه شهادت نایل شدند از جمله شهید چمران و شهید تندگویان.

در جهت حفظ یاد و نام این عزیزان شهرداری تهران مبادرت به احیاء بناهای بر جامانده از این عزیزان از جمله حفظ و بازسازی منزل پدری شهید چمران کرده است. بر هیمن اساس جا درد در مورد خانه پدری شهید تندگویان هم چنین اقدامی صورت گیرد.

وی افزود : این منزل مدت زیادی است که رها شده و حتی بخشی از دیوار آن تخریب شده است این در حالی است که احیای این خانه نیاز به هزینه زیادی ندارد. 

وی با اشاره به بازدید خود از خیابان و محله خانی آباد از محمد مهدی تندگویان عضو شورای اسلامی شهر تهران خواستار رسیدگی به مشکلات این محله شد. 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه علاوه بر منزل شهید تندگویان منزل مرحوم تختی و نخستین موسسه مربوط به زنان در این محله و خیابان واقع شده است، تصریح کرد : در طول سالیان گذشته تعدادی از مشاغل مزاحم از این خیابان منتقل شده اند و در نتیجه رفت و آمدها به این مکان کم شده است که باعث افزایش آسیب های اجتماعی در این مکان شده است که مستلزم برنامه ریزی در این خصوص است. 

محمد مهدی تندگویان ، عضو شورای شهر تهران نیز در همین خصوص گفت: با توجه به واگذاری ملک برای چنین پروژه ای بنابراین احیای آن هزینه زیادی برای شهرداری ندارد. 

وی با بیان اینکه کل زیربنای این ملک ۲۰۰ متر است، اظهار داشت: وزارت نفت تعهد کرده است که تمام هزینه نگهداری این منزل را به صورت مادام العمر پرداخت کند و تنها مکث ایجاد شده به خاطر تامین اعتبارات بازسازی ملک است که با همکاری منطقه ۱۲ شهرداری در حال پیگیری این موضوع هستیم . 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به عدم وجود استحکام در این بنا اعلام کرد : تمامی اجزای این منزل جدا شده و کدگزاری شده است تا بتوان آن را احیاء کرد.

 

 

یک فوریت لایحه " مجوز تامین اعتبار احداث و تجهیز بوستان جنگلی یاس" به تصویب رسید

علی رضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در جریان بررسی یک فوریت لایحه " مجوز تامین اعتبار احداث و تجهیز بوستان جنگلی یاس" اظهار داشت: شهرداری تهران بنا به دستور مقام معظم رهبری در اسفند سال گذشته بوستان جنگلی یاس را تحویل گرفت و از آنجاییکه بودجه سال ۹۴ تدوین شده بود و فرصت تامین اعتبار مورد نیاز برای تجهیز این مکان امکان پذیر نبود بنا بر توصیه کمیسیون مقرر شد شهرداری تهران در سال ۹۴ اعتبارات هزینه شده را در یک لایحه اصلاحیه بودجه و یا متمم بودجه به شورا ارائه دهد. یک فوریت مذکور نیز در جهت همین تصمیم است.

الهه راستگو عضو شورای اسلامی شهر تهران به عنوان مخالف یک فوریت اظهار داشت: درست است که این هزینه کرد ها برای این بوستان بوده است اما در لایحه مذکور ردیف های برداشت این اعتبارات و حتی میزان آن مشخص نیست بهتر است شهرداری جدول هزینه کرد ، بودجه های مد نظر و طرح توجیهی را مشخص کند از سوی دیگر ردیف قابل برداشت برای تامین اعتبارات نامشخص است.

رحمت اله حافظی رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا نیز در این خصوص اظهار داشت: در مکاتبه رسمی شهرداری به کلمه "بوستان یاس" اشاره شده است این در حالی است که برای نام گذاری این بوستان شورای شهر تصمیم بگیرد بنابر این نام گذاری بوستان مصوبه شورا ندارد.

دغدغه دیگری که باید به آن توجه شود نا مشخص بودن ردیف برداشت اعتبارات و هزینه کرد آنهاست این در حالی است که یکبار از این روش گزیده شده ایم. آن هم در حالی بود که مصوبه شورا تاکید بر هزینه کرد برای مترو داشت اما در محل دیگری هزینه شد.

حافظی همچنین تاکید کرد: چگونگی مالکیت این زمین باید مشخص شود اگر به شرط تملیک است هزینه کرد ها توجیه پذیر است در غیر این صورت چه ضرورتی دارد که در این محل این همه هرینه شود.

محمد باقر قالیباف شهردار تهران که در جلسه حضور داشت با تاکید بر اینکه تحویل و حضور شهرداری در این محل جز پروژه های غیر قابل پیش بینی بوده است اظهار داشت: سوابق کار روشن است و نشان میدهد که اگر شهرداری در همان ساعات و روزهای اولیه پس از دستور مقام معظم رهبری اقدامی انجام نمیداد الان یک متر از این بوستان در اختیار شهرداری و در نهایت بهره برداران اصلی آن که مردم هستند نبود.

وی خاطر نشان کرد تمام تعهدات مالی و احداثات در این بوستان که توسط مالکین قبلی انجام شده بود مشخص است و شهرداری تهران در قبال آنها تعهداتی دارد. 

شهردار تهران در خصوص سرنوشت مالکیت این بوستان نیز اطمینان خاطر داد که تمام اسناد مالکیت به شهرداری تهران داده خواهد شد.

وی همچنین یادآور شد تمامی هزینه کرد ها و اعتبارات مورد نیاز در قالب این لایحه به شورا ارائه خواهد شد.

قالیباف در ادامه افزود: آسیب پذیری این محل به شدت بالاست بنابراین تکمیل و تجهیز آن جز اولویت های شهردایر در سالهای پیش رو خواهد بد چراکه تکمیا ۀنجا دو سال زمان خواهد برد. 

در نهایت اعضا شورا یک فوریت لایحه مذکور را به تصویب رساندند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا