اجتماعی و فرهنگی

درخواست شهرداری تهران برای تبیین جایگاه ویژه برای مدیریت شهری در برنامه ششم

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین ناصر امانی صبح امروز در اولین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری با بیان اینکه در دوره نوین مدیریت شهری که از نیمه دوم سال ۸۴ در کشورمان آغاز شد، رویکردها، اهداف و راهبردهای اداره شهرها خصوصا در کلانشهر تهران که منشاء دوره نوین بوده است، با گذشته متفاوت شد، گفت:‌ در واقع ساختن شهری برای شهروندان در سه بستر سکونت و آرامش، کار و فعالیت و تفریح و سلامت از طرفی و توجه به مشارکت شهروندان در اداره امور شهر از سوی دیگر باعث شد تا شهرداری‌ها از سازمانی خدماتی به نهاد اجتماعی تبدیل شوند.

 

وی با اشاره به رویکرد جدید مدیریت نوین شهری، گفت: خوشبختانه این رویکرد به دلیل جذابیت و توفیقات چشمگیر در تهران به سرعت به همه کلان‌شهرها و حتی شهرهای کوچک تسری یافته و امروزه در همه شهرهای ایران نشانه‌های این نگاه جدید به مقوله مدیریت شهری قابل رویت است.

 

وی با بیان اینکه مدیریت شهری در کشور با مشکلات و چالش‌های قابل توجهی دست و پنجه نرم می‌کند، گفت: چشم‌انداز و برنامه واحد و جامعی در سطح ملی برای مدیران شهری که جنبه راهبری و هدایت داشته باشد وجود ندارد و با شکل‌گیری شوراهای اسلامی شهرها در نیمه دوم دهه ۷۰ نوید تفکیک کار ملی و محلی و شکل‌گیری مدیریت واحد شهری داده شد. اما در برنامه‌های سوم تا پنجم توسعه علیرغم پیش‌بینی احکام خوب برای آغاز این روند عملا اتفاقی در این زمینه رخ نداد . ما اینک در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه امیدوار هستیم تا جایگاه مناسبی برای مدیریت شهری در نظر گرفته شود.

 

وی افزود: اولین کنفرانس برنامه‌ریزی و توسعه مدیریت شهری با هدف تولید دانش و انتقال تجارب موفق داخلی و خارجی در حوزه برنامه‌ریزی و مدیریت شهری برگزار شده است و امیدواریم بتوانیم جایگاه و نقش مدیریت و برنامه‌ریزی شهری در نظام حکمرانی کشور و همچنین جایگاه نقش و کارکرد سیاستگذاری و مدیریت شهری در توسعه پایدار را به دست بیاوریم.

 

امانی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی و نقش مدیریت شهری یکی دیگر از محورهای اصلی این کنفرانس است، گفت: نقش فناوری اطلاعات و نوآوری‌های علمی در مدیریت شهری نیز در این کنفرانس مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به برگزاری ۹ نشست تخصصی، عناوین این نشست را بررسی تجربه برنامه‌ریزی شهرها در شهرهای مختلف دنیا، توسعه اجتماعی و برنامه‌ریزی شهری، برنامه‌ریزی شهری و عدالت قضایی، اقتصاد مقاومتی و پیوند آن با اقتصاد شهری، آینده شهر، برنامه‌ریزی شهری و حمل و نقل عمومی، آمار و اطلاعات ارزیابی عملکرد و بهبود روش‌ها در مدیریت بیان کرد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس بتواند گامی مهمی در تحقق اهداف مدیریت شهری بردارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا