
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت: بودجه سال ۹۹ بیمه سلامت حدود ۹ درصد افزایش دارد
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: بودجه سال ۹۹ در مجلس تغییری نکرده و با حدود ۹ درصد افزایش نسبت به سال ۹۸ تصویب شده، اما با این حال حدود ۵ هزار میلیارد تومان کسری خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار آی هینا، طاهر موهبتی در بیست و ششمین نشست هم اندیشی با حضور خبرنگاران افزود: در سال ۹۷ و ۹۸ مدیریت منابع را تا حدی انجام دادیم که دیگر تقریبا جایی برای این کار وجود ندارد.
وی درباره مطالبات داروسازان از سازمان بیمه سلامت بیان کرد: داروسازان مطالباتی از سازمان بیمه سلامت دارند. هرچند مطالبات داروسازان تا آبان ۹۸ پرداخت شده، اما حدود ۲.۵ ماه بدهی از سال ۹۷ به داروسازان باقی مانده است.
موهبتی گفت: ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از بودجه کشور مطالبه داریم و در واقع حدود ۴۰ درصد بودجه امسال را هنوز دریافت نکردیم. البته قرار بر این بود که بدهی نداشته باشیم، اما به این شرط که صد در صد بودجه تخصیص پیدا کند و این در حالی بود که حدود ۳۲ درصد بودجه سازمان بیمه سلامت در سال گذشته تخصیص پیدا نکرد و دقیقا به همین میزان بدهی داریم. به دلیل اصلاحاتی که انجام شد، توانستیم به این نقطه برسیم که اگر اعتبارات ما در سال ۹۷ کامل تخصیص پیدا میکرد، بدهی ایجاد نمیشد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: به هر حال محدودیتهایی وجود دارد و باید این محدودیتها را درک کرد. داروسازان در دو سال قبل حدود ۱۰ تا ۱۱ ماه بدهی داشتند، اما شرایط اقتصادی به این شکل نبود. به هر حال ۹۵ درصد از بودجه سازمان بیمه سلامت، دولتی است و دولت در حال حاضر محدودیتهایی دارد. از طرفی باید خدمات و تلاشهای ارائه دهندگان خدمت را قدر بدانیم.
وی درباره طرح استحقاق سنجی و پایگاه برخط اطلاعات بیمه شدگان کشور اظهار کرد: پایگاه برخط اطلاعات بیمه شدگان کشور به رفع همپوشانی و شفافیت هزینهها بسیار کمک میکند. نزدیک به ۱۹ تا ۲۰ دستگاه اجرایی داریم که بیمه درمانی مستقلی دارند. از طرفی چند سازمان بیمه گر مقتدر مثل سازمان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح داریم. در برنامه ششم توسعه این الزام انجام شد که همه اطلاعات پایگاههای بیمه درمانی در یک پایگاه برخط اطلاعات بیمه شدگان درمان کشور در سازمان بیمه سلامت متمرکز شود. زمانی که سازمان بیمه سلامت در وزارت رفاه قرار داشت، این پیشنهاد انجام شد که اطلاعات در سازمان بیمه سلامت گردآوری شود. همه مکلف هستند که اطلاعات را در این پایگاه برخط داده جمع آوری کنند. در حال حاضر اطلاعات شخصی بیمه شدگان در این پایگاه برخط ثبت شده و به مرور این اطلاعات تکمیل میشود.
رییس هیات مدیره سازمان بیمه سلامت ادامه داد: اعلام آمادگی کردیم که همه ارائه دهندگان خدمت میتوانند در ۳ ماهه اول سال ۹۹ به سامانه استحقاق سنجی متصل شوند. با این اقدامات میتوان کاربرد فیزیکی دفترچه کاغذی را حذف کرد. همان طور که کاربرد دسته چک بانکی تقریبا به صفر رسیده، کاربرد دفترچه کاغذی بیمه نیز به حداقل میرسد. حالا اگر ارائه دهنده خدمت از سامانه استحقاق سنجی استفاده کند، مشوقهایی خواهد داشت.