حل آسیب های اجتماعی قهرمان نمی خواهد!
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمد باقر قالیباف شهردار تهران در جریان ۲۱۱ جلسه شورای شهر تهران ضمن اشاره به فرارسیدن هفته بسیج و دلاور مردیهای بسیجیان اظهار داشت: بسیج بیشک در نظام مقدس جمهوری اسلامی ما تبلور دینی، مردمی و جامعه اسلامی است و در هر صحنهای که بسیج وارد شده است شاهد موفقیتهای بسیجیان بودهایم.
وی با اشاره به حضور بسیج در دوران دفاع مقدس خاطر نشان کرد: علاوه بر تأثیرگذاری بسیج در این دوران شاهد حضور بسیجیان در عرصه سازندگی، علم و دانش بودهایم و در واقع هر کجا فرهنگ بسیجی بر جامعه حاکم شده است بزرگترین موفقیتها نصیب ملت گردیده است.
قالیباف در ادامه با اشاره به طرح ارتقا کیفیت زندگی در مرکز تاریخی تهران واقع در منطقه ۱۲ شهرداری تهران (پروژه شهید هرندی) اظهار داشت: در ۵ جلسه توسط بنده و ۴ معاون گزارشی از وضعیت آسیب ها اجتماعی در منطقه ۱۲ و به ویژه منطقه هرندی ارائه شد و چالشهای این منطقه مطرح شد.
شهردار تهران تصریح کرد: برای برطرف کردن آسیبهای اجتماعی در منطقه هرندی نیاز به همکاری همراهی و تعامل سایر بخشها و دستگاهها داریم و بایستی روش درستی را همراه با ساختار مناسب جهت کاهش آسیبهای اجتماعی در محله اشاره شده اتخاذ کنیم.
قالیباف با اشاره به روحیه مشارکتی در ابعاد مختلف جهت کاهش آسیبهای اجتماعی در محله هرندی گفت: مشارکت مردم با مردم و دستگاههای دولتی، نحوه مدیریت و ساختار موضوع در حقیقت اولویتهای اجرای طرح اشاره شده خواهد بود.
وی افزود: موضوع رسیدگی به آسیبهای اجتماعی یک کار اجتماعی یا فرهنگی است و در واقع از جنس کالبدی و انتظامی صرف سلبی نیست.
شهردار تهران در ادامه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: هفتههای اخیر مقام معظم رهبری دو جلسه ۳ ساعتهای را با حضور وزرا و رؤسای سه قوه و سایر مسئولان مربوطه برگزار کردند و ایشان در این جلسات تأکید داشتند که از موضوع آسیبهای اجتماعی غفلت شده است.
قالیباف ادامه داد: خدا را شاکریم که شهرداری تهران طی ۱۰ سال گذشته به موضوعات آسیبهای اجتماعی پرداخته است و در واقع طی ۴ – ۵ سال گذشته این موارد به طور جدی تر در دستورکاری شهرداری قرار گرفته است.
وی با بیان این جمله که انکار کردن آسیبها موجب غفلت میشود گفت: طبیعی دادن آسیبها نیز یک گناه نابخشودی است و این در حالی است که آسیبها مرتباً در حال تغییر هستند و پیچیده تر از گذشته میشود.
شهردار تهران در ادامه جلسه با اشاره به طرح ارتقا کیفیت زندگی مرکز تاریخی تهران (پروژه شهید هرندی) گفت: ما از گذشته مدلی را برای این موضوع تجربه نکرده ایم و در واقع در طراحی طرح جدید از علم روز، دانش و تجربیات استفاده شده است و به همین دلیل در طول اجرای اینکار نیازمند به نقد و اصلاح هستیم.
قالیباف افزود: برای تدوین طرحی جامع و کارآمد تلاش شده است از نظر همه کارشناسان و مشاورین دهه ۷۰ و به خصوص دهه ۸۰ در شهرداری استفاده شود.
وی اظهار داشت: ریشه اصلی همه آسیبهای اجتماعی کجکاری نظام اداری و اجرایی است و در واقع وقتی آسیبی اتفاق میافتد ۳ بخش در این آسیب سهیم هستند که بخش اول مربوط به فرد آسیب دیده بخش دوم خانواده و بخش سوم حاکمیت است.
شهردار تهران بیان داشت: قطعا شهرداری تهران در برطرف کردن آسیبهای اجتماعی قادر نخواهد بود و هر یک از سازمانها ظرفیتهایی را دارند و اگر در چارچوب وظایفشان عمل کنند قطعا میتوان به موفقیتهای خوبی دست پیدا کرد.
وی گفت: در برخورد با آسیبهای اجتماعی نبایستی به صورت احساسی و هیجانی عمل کرد ضمن اینکه در خصوص انتشار آسیبهای اجتماعی نباید به صورت عیان و لجام گسیخته اقدام کرد.
قالیباف با تأکید بر اینکه حل مشکل آسیبهای اجتماعی قهرمان نمیخواهد برای رفع آسیبها بایستی خدمتگذار باشیم.
وی از آمادگی شهرداری تهران برای حل آسیبهای اجتماعی (محله هرندی) خبر داد و گفت: شهرداری تهران وارد میدان شده است و کارهای اجرایی را آغاز نموده است و این آمادگی در شهرداری وجود دارد که نظرات و پیشنهادات دستگاههای متولی را برای اجرای بهتر طرح دریافت کند.
شهردار تهران در پایان افزود: بر همین اساس قرار است ستاد یا دبیرخانهای در منطقه ۱۲ جهت هماهنگی و تحلیل، اصلاح و نقد طرح اشاره شده راهاندازی شود.