اجتماعی و فرهنگی

تجربیات پژوهشی در مناطق شهرداری تهران به اشتراک گذاشته می‌شود

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین بابک نگاهداری در نخستین همایش دستاوردها و تجارب پروژه‌های پژوهشی مناطق ۲۲ گانه تهران گفت: طی دو سال گذشته در مرکز مطالعات شهرداری تهران ۲۶ اقدام تحولی انجام شده است.

 

وی افزود: در دو سال اخیر مجموع کتاب‌های چاب شده به سه برابر، برگزاری نشست‌های تخصصی به دو برابر و امضای تفاهم نامه با دانشگاه‌های کشور به دو برابر افزایش یافته است. در حال حاضر ۲۵۴ پروژه در مرکز مطالعات در حال انجام است که مجموع این اقدامات نشان از پویایی و ارتقا سطح کمی و کیفی در مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران است.

 

وی در تشریح اقدامات تحولی مرکز مطالعات گفت: سعی شده چرخه علم و فناوری در حوزه فعالیت‌های شهری تکمیل شود. در این راستا ایده بازار تخصصی حوزه شهری تشکیل شد، حدود ۲۰۰۰ ایده در آن به ثبت رسید، ایده‌های منتخب مورد تقدیر قرار گرفتند و توسط شهرداری تهران خریداری شدند.

 

نگاهداری ادامه داد: حلقه دوم تکمیل چرخه علم و فناوری پژوهش است که در این راستا نیز برگزاری جشنواره جایزه تهران را در دستور کار قرار دادیم که آخرین دوره را با مشارکت هفت دانشگاه برگزار کردیم.

 

وی فناوری‌های شهری را سومین حلقه تکمیل چرخه علم و فناوری خواند و افزود: در این راستا دومین فن بازار فناوری‌های نوین با حضور ۲۴۰ شرکت و ۱۲ پارک علم و فناوری برگزار شد که در جریان آن، یکهزار و ۸۰۰ تفاهم نامه خرید محصول به امضا رسید.

 

رییس مرکز مطالعات شهرداری تهران، تجاری‌سازی را چهارمین حلقه چرخه علم و فناوری خواند و افزود: شرکت‌های دانش بنیان پس از ممیزی در پارک علم و فناوری شهر تهران مستقر خواهند شد. دومین فعالیت در این راستا نیز شبکه‌سازی حوزه مطالعات است که برای این منظور کنسرسیونی تحت عنوان کنسرسیون مطالعات شهری ایجاد خواهد شد که در حال حاضر با کمک دانشگاه‌های برتر کشور مشغول تدوین اساسنامه هستیم.

 

وی به ساماندهی پژوهش‌ها در شهرداری تهران اشاره کرد و ادامه داد: این ساماندهی در قالب سامانه پژوهش‌یار انجام شد و در حال حاضر نیز تمام مراکز شهرداری تهران از سال ۸۸ به بعد تمام پژوهش‌های خود را در سامانه بارگذاری می‌کنند تا از این طریق از موازی کاری‌ها جلو گیری شود.

 

در ادامه حمید قربانی دبیر نخستین همایش دستاوردها و تجارب پروژه‌های پژوهشی مناطق ۲۲ گانه در گفت‌وگو با خبرنگار شهری ایسنا، گفت: در این همایش هر یک از مناطق ۲۲ گانه شهر تهران یک پروژه پژوهشی خود را که به مرحله کاربست رسیده است، ارسال کرده‌اند.

 

وی افزود: البته تعداد پروژه‌ها بیش از ۱۰۰ پروژه بود، اما به دلیل محدودیت زمانی ۲۲ پروژه به همایش ارسال شده که از میان این تعداد ۱۰ پروژه برای ارائه انتخاب شد و شش پروژه نیز به عنوان پروژه برگزیده، معرفی خواهد شد.

 

قربانی با تاکید بر اینکه معرفی این پروژه‌ها می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر مناطق باشد و امکان تبادل تجربیات در جریان برگزاری این همایش فراهم می‌شود، گفت: فرهنگ‌سازی، بحث‌های تشویقی و درگیر کردن مناطق با مسائل پژوهشی از عمده اهداف این همایش به شمار می‌رود. با توجه به نگاه ویژه مجموعه شهرداری تهران به موضوع پژوهش سعی می‌کنیم پژوهش در حوزه مناطق را پررنگ کنیم.

 

وی اجرایی شدن را مهم‌ترین معیار داوری آثار خواند و افزود: اثرگذاری پروژه‌ها و هزینه مناسب آنها نیز از دیگر شاخص‌های داوری در نخستین دوره همایش دستاوردها و تجارب پروژه‌های پژوهشی مناطق ۲۲ گانه بوده است.

 

دبیر نخستین همایش دستاوردها و تجارب پروژه‌های پژوهشی مناطق ۲۲ گانه ابراز امیدواری کرد که هر ساله این همایش برگزار شود و به تدریج شاهد رشد کمی و کیفی پروژه‌های ارسالی به همایش باشیم.

 

به گزارش ایسنا، در این همایش پروژه‌های ارائه شده توسط شهرداری‌های مناطق ۶، ۸، ۱۴، ۱۹، ۲۱ و شرکت شهربان و حریم‌بان شهرداری تهران به عنوان پروژه‌های برگزیده معرفی شدند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا