شورای شهر

در جلسه دویست و نوزدهم شورا چه گذشت؟

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین در جریان بررسی یک فوریت لایحه پیشنهاد و معرفی شش نفر از کارکنان شهرداری به عنوان قائم مقام ذیحساب در واحدهای تابعه شهرداری تهران بر لزوم نظام نامه یکپارچه برای انتخاب ذیحسابان در شهرداری تاکید شد.

شهر تهران در جریان بررسی یک فوریت لایحه پیشنهاد و معرفی شش نفر از کارکنان شهرداری به عنوان قائم مقام ذیحساب در واحدهای تابعه شهرداری تهران؛ علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا از عدم حضور ذیحساب در شرکت های همشهری؛ شهروند و ارتباطات شهر در شهرداری تهران خبر داد.


وی با اعلام این خبر گفت:‌ پیش از این با همکاری کمیسیون نظارت ۱۲ معیار برای انتخاب ذیحساب در نظر گرفته شده و در حال حاضر بر اساس همان معیارها ذیحسابان انتخاب می شود. البته این معیارها هنوز کامل نیست و ما به یک نظام نامه یکپارچه نیاز داریم تا وحدت رویه وجود داشته باشد.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در ادامه اظهار داشت: ما برای اولین بار حدود سه هفته قبل از ذیحسابان سازمان ها و شرکت ها دعوت کردیم و خواستیم نظام نامه ای تدوین کنند. چرا که ما ذیحسابی را به طور سخت گیرانه دنبال می کنیم.

وی تاکید کرد: ذیحسابان کارمند شهرداری هستند و قانون هم به ما اجازه نمی دهد شرایط دیگری داشته باشند اما ما باید به مستقل شدن ذیحسابان کمک کنیم.

سرخو به عنوان مخالف یک فوریت این لایحه تصریح کرد: تا کنون حدود۲۰۰ ـ ۳۰۰ ذیحساب و قائم مقام ذیحساب را در شورا مصوب کرده ایم علی رقم اینکه باید ضابطه انتخاب ذیحسابان را در شورا مصوب می کردیم. از طرف دیگر ضرورت تغییر ذیحسابان شرکتها و سازمان ها چیست؟ 

انصاری با تاکید بر اینکه تعیین ضوابط و آیین نامه انتخاب ذیحسابان ضروری است اظهار داشت: اینکار تعیین ذیحسابان را تسهیل می کند.

سروری نیز گفت: روند انتخاب ذیحسابان روند صحیحی نیست. ما طرحی را در دست بررسی داریم و این طرح زمینه ها را می تواند برای انتخاب نمایندگان تسهیل کند و اگر این لایحه به صورت عادی بررسی شود در این فرصت طرح ما آماده می شود.

تقی پور در دفاع از یک فوریت لایحه عنوان کرد: کسانی که با یک فوریت مخالفت می کنند مسلما با تعیین ذیحساب مخالف نیستند. هیچ شرکت یا سازمانی نباید بدون ذیحساب بماند و دوستان می توانند پیشنهادات خودشان را برای انتخاب ذیحساب بدهند و در کمیسیون این پیشنهادات بررسی می شود.

دبیر نیز توضیح داد: در شورای چهارم حداکثر ۷۰ ذیحساب در شورا بررسی شده است. این تغییرات به دلیل مصوبه ای است که ما در شورای چهارم گذرانده ایم و بر اساس آن ذیحسابان باید کارمند رسمی شهرداری باشند. در حالی که پیش از این هیچ کدام از شرکت ها و سازمان ها ذیحساب کارمند رسمی با تخصص مالی نداشتند. 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: علت تغییرات زیاد ذیحسابان در نظر گرفتن معیارهای جدید در شورای چهارم است. البته ما علت تعویض را از شهرداری سوال می کنیم. برای تغییر ذیحساب یا باید سه سال از زمان حضور ذیحساب گذشته باشد و یا دلیل موجه دیگری مثل تفاوت با معیارهای تعیین شده توسط شورا وجود داشته باشد. 

امانی نیز درباره ذیحسابان معرفی شده توضیح داد: افراد معرفی شده کارمندان رسمی شهرداری هستند که جایگزین ذیحسابان قراردادی می شود. بعد از مناطق در سازمان ها و شرکت ها بر اساس مصوبه شورا ذیحساب رسمی مستقر خواهد شد و این کار در راستای اجرای مصوبه شورای اسلامی شهر تهران است.

 

شهروند برای همیشه در شهرداری ماند 

 

بعد از بررسی طرح اصلاح بند یکم قسمت (ب) مصوبه ساماندهی سازمان ها و شرکت های وابسته به شهرداری تهران؛ شرکت شهروند برای همیشه در شهرداری تهران ماندگار شد.

 علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی این طرح اظهار داشت: چون در سالهای گذشته شهروند مورد تایید شورا نبوده نتوانستیم ذیحساب برای این شرکت تعیین کنیم. اما با پیشنهاد کمیسیون سلامت و خدمات شهری مصوب شد که این شرکت در مجموعه شهرداری باقی بماند.


وی تصریح کرد: در سالهای اخیر متقاضیان شهروند به دنبال زمین و سرمایه های فروشگاه های این شرکت بودند و برند شهروند قطعا با واگذاری این شرکت از بین می رفت بر این اساس شورا تصمیم گرفت تحت شرایطی شهروند زیرنظر شهرداری اداره شود.

علیرضا دبیر با اشاره به این شرایط بیان داشت: این شرکت موظف است فروشگاه ها را به گونه ای گسترش دهد که هزینه جدیدی به شهرداری تهران تحمیل نکند. از سوی دیگر شهروند باید از ایجاد هر گونه موسسه و شرکت جدید جلوگیری کند.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: مدیران این شرکت موظف هستند در توسعه فروشگاه جدید مناطق و محلات کم برخوردار در اولویت قرار دهند و برای تعیین محل احداث فروشگاه محل میادین میوه و تره بار را در نظر گیرند.

در ادامه سرخو اظهار کرد: در برنامه پنج ساله کنترل مدیریت حمل و نقل و ترافیک را در دستور کار قرار داده ایم. پیشنهاد می کنم فروشگاه های شهروند را موظف کنیم بستر خرید مکانیزه را در سراسر شهر فراهم کند و فضاهای مجازی از فروشگاه تعریف کند.

وی اضافه کرد: پیشنهاد می کنم بند دیگری هم اضافه کنیم که شهرداری حداکثر تا پایان سال جاری یا در طول سه ماه گزارش عملکرد این ماده واحده را به شورا ارائه کند. 

ساعی نیز گفت: در حال حاضر خرید مجازی سه و نیم درصد فروش این شرکت است که البته امیدوارم این آمار بهتر شود. 
وی افزود: دوستان در شهروند فضاهای لازم برای منطقه را پیدا می کنند و بعضی مواقع آن را در اختیار شهروند قرار نمی دهند. من از مناطق می خواهم همکاری کنند روی این نقاط مطالعه شده است و با صرف زمان و هزینه مکان یابی کرده اند.

تندگویان با تاکید بر اینکه واسطه های کالا در شهروند بیداد می کنند گفت: میزان درآمد واقعی این شرکت مشخص نیست. شهروند باید امکان درآمدزایی واقعی اش را مشخص کند و بعد با درآمد فعلی اش مقایسه کنیم و ببینیم چقدر با آن فاصله داریم.

حکیمی پور نیز بیان داشت: واگذاری شهروند به صلاح شهر نیست. قانون هم مشخص کرده که شهرداری و شورا می تواند در امر تعادل در بازار نقش داشته باشد و در اینجا نباید چندان موضوع انتفاع را در نظر بگیریم. 

دبیر با اشاره به پیشنهاد سرخو عنوان کرد: قرار نیست همه بندهای برنامه ۵ ساله را در اینجا تکرار کنیم. کمیسیون مربوطه در برنامه ۵ ساله مفاد زیادی را در این باره درج کرده اند و نیازی نیست همه این مفاد را دوباره در اینجا تکرار کنیم.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: شهروند یک بنگاه اقتصادی است و باید در درآمدهای پایدار به مدیریت شهری کمک کند. این شرکت به رفاه اجتماعی کمک می کند و با این مصوبه امنیت شغلی کارکنان این شرکت نیز تامین خواهد شد.

وی با اشاره به ضرورت ارائه اساسنامه شهروند به شورا اضافه کرد: ضروری است اساسنامه شرکت شهروند ظرف سه ماه برای بررسی به شورا ارائه شود. البته شهروند بر اساس متراژ و پرسنلی که دارد سود نمی دهد ولی دیدگاه باید در شهرداری و شورا اصلاح شود. 

 

سرخو: پیشرفت ساخت و ساز در بافت های فرسوده یک درصد در سال است / اجرای مسکن اجتماعی راه حلی برای احیاء بافت های فرسوده 

رییس کمیته حمل و نقل شورا با اشاره به اهمیت موضوع احیاء بافت های فرسوده و عدم اجرای برنامه های تشویقی متناسب با این پهنه ها اظهار داشت: با پیشرفت یک درصدی در بافت های فرسوده صد سال طول می کشد تا این پهنه ها نوسازی شوند.

محسن سرخو رییس کمیته حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در جریان دویست و نوزدهمین جلسه شورا با اشاره به روز ایمنی در برابر زلزله که به دلیل رخداد زلزله بم نام گذاری شده است بر لزوم توجه به بازسازی و احیاء بافت های فرسوده شهر تهران تاکید کرد و افزود: با وجودی که دو نیم سال از عمر دوره چهارم شورا می گذرد هنوز قدم مهمی در مورد بافت های فرسوده تهران برداشته نشده است.

 
وی در ادامه به برنامه دوم ۵ساله شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: در این برنامه قرار بر این است تا معابر بافت های فرسوده ریزدانه نفوذناپذیر از سوی شهرداری باز شود تا مردم تشویق به ساخت و ساز شوند متاسفانه این مهم اتفاق نیافتاده و تنها در این بافت ها ساخت و ساز سالی حدود یک درصد اتفاق می افتد. احتساب چنین سرعتی صد سال طول می کشد تا بافت های فرسوده احیاء شوند.

رییس کمیته حمل و نقل شورا در بخش دیگر اظهارتش افزود: پیشنهادی به شهرداری تهران برای اجرای طرح مسکن اجتماعی ارائه شده است که مورد موافقت شهردار نیز قرار گرفته است.
 

وی در تشریح این پیشنهاد گفت: در این طرح به شهرداری تهران پیشنهاد شده است تا در قبال بدهی هایی که به سازمان تامین اجتماعی دارد تملکات شهرداری در بافت های فرسوده در اختیار سازمان قرار گیرد تا ضمن تامین مسکن بازنشستگان، مستمری بگیران و کارگران سازمان تامین اجتماعی در بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری نیز گام هایی برداشته شود چراکه در این پهنه ها زیرساخت ها وجود دارد.


مرتضی طلایی که ریاست جلسه شورا را برعهده داشت ضمن استقبال از این طرح اظهار داشت: بهتر است این پیشنهاد به عنوان تبصره ایی در برنامه بودجه سال ۹۵ شهرداری دیده شود.

 

 

طلایی: اظهار نظر اخیر مسئولان محیط زیست بیشتر جنبه شوخی دارد 

نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به اظهارات اخیر مسئولان محیط زیست که ساخت و سازهای بی رویه را علت الودگی هوا دانسته اند ، گفت : این حرف بیشتر جنبه شوخی دارد تا اینکه بخواهیم به عنوان یک عامل الودگی از آن یاد کنیم .

مرتضی طلایی نائب رئیس شورای شهر تهران که امروز در غیاب چمران ریاست جلسه را برعهده داشت ، به سخنان اخیر رئیس سازمان محیط زیست کشور اشاره کرد و گفت : بهتر است به جای اینکه بخواهیم دیگران را در این شرایط اسفبار که نه تنها تهران بلکه سایر کلانشهرها نیز با آن دست به گریبان هستند ، محکوم کنیم به دنبال اجرای راه حل منطقی و ضربتی باشیم . 

 
وی با اشاره به اینکه سایر کلانشهرها نیز این شرایط بد آلودگی هوا را دارند، اظهارداشت : این نوع فرافکنی ها یک نوع حرکت و فرار رو به جلو برای عدم پاسخ گویی است .

نائب رئیس شورای شهر تهران افزود : کسی که یک روزی در همین شورا دولت قبل را متهم به عدم انجام وظایف خود در برخورد با آلودگی هوا می کرد ، اکنون که در مسند مسئولیت حفاظت ازمحیط زیست هستند انتظار نمی رود که اینگونه اظهار نظر کنند . 

طلایی افزود: البته ما نیز معتقدیم که آلودگی هوای تهران و سایر کلانشهرهای ما ناشی از اعمال سیاستهای غلط و عدم اجرای وظایف قانونی دولتها در ادوار گذشته بوده است، اما در هر صورت باید همه دست به دست هم بدهیم و هرکاری که برای رفع الودگی هوا نیاز است انجام دهیم .

طلایی همچنین در سخنان خود به تاریخ نگاری ایام هفته پرداخت و اظهار داشت: ۷ دیماه سالروز درگذشت استاد سید علی اکبر پرورش یکی از یاران صدیق انقلاب و امام است که آن را گرامی می داریم .

وی همچنین افزود : امروز سالروز تشکیل نهضت سواد اموزی به فرمان امام خمینی و نیز اقامه نخستین نماز جمعه تاریخ اسلام توسط پیامبر مهربانی است که این ایام را نیز گرامی می داریم . 
وی همچنین میلاد پیامبر اسلام و روز اخلاق و مهرورزی و نیز میلاد امام جعفر صادق را به همه مسلمانان و شهروندان تهران تبریک گفت . 

طلایی در ادامه به واقعه تاریخی ۹ دی سال ۱۳۸۸ اشاره کرد و گفت : ۹ دی روز راهپیمایی عظیم مردم در محکومیت به هتک حرمت عاشورای حسینی و روز بصیرت و میثاق با امت و امام است که یاد و خاطره آن را گرامی می داریم .

طلایی در ادامه فرازهایی از سخنان مقام معظم رهبری در خصوص حماسه تاریخی ۹ دی را قرائت کرد . 

 

سروری: موج بی برنامگی و انفعال در مجریان و مسوولین ذی ربط با آلودگی هوا/ تشکیل کارگروه دعا با مدیریت بادو باران برای رفع آلودگی هوا از سوی مسوولین منفعل / جدیدی: ورود خودرو ها و موتورسیکلت های بدون معاینه فنی ممنوع شود، این صراحت قانون است 

 

 

دوتن از اعضای شورای اسلامی شهر تهران که پست های نظارتی شورا را نیز برعهده دارند در مورد انفعالی عمل کردن مسوولین ذی ربط در رفع آلودگی هوا و نیز عدم رعایت قانون در این خصوص تذکر دادند.

پرویز سروری رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا در جریان دویستو نوزدهمین جلسه شورا با اشاره به استمرار آلودگی هوای پایتخت اظهار داشت: باید بگوییم که آلودگی هوای تهران هر سال بدتر از پارسال.

 


سروری با بیان این مقدمه به بی برنامگی و انفعال در مجریان رفع آلودگی هوای کشور اشاره داشت و افزود: موج بی برنامگی و انفعال در مجریان و مسوولین ذی ربط به خوبی قابل مشاهده است. 

وی یادآور شد: مسئله آلودگی هوا به عنوان یک بحران غیر قابل حل در تهران مطرح است این در حالی است که دولت سهم خودش را به شهرداری در حمایت از حمل و نقل عمومی پرداخت نکرده است و به سهم ۸۰ درصدی خودروهای شخصی در آلودگی هوا بی توجه است.

آلودگی هوا با تصمیمات استانی قابل حل نیست بلکه نیازمند تصمیمات پر هزینه و ضروری هستیم.

رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا در ادامه خاطر نشان کرد: احساس من این است که مسئولین به این نتیجه رسیده اند که کار گروههای دعا تشکیل دهند و با مدیریت باد و باران مسئله آلودگی هوا را حل کنند.

وی در ادامه خطاب به مسوولان تصمیم گیر و تصمیم ساز در این زمینه گفت: مسوول ادامه وضعیت آلودگی هوا و مرگ خاموش شهروندان چه کسی است؟ باید پاسخگو باشد؟

پرویز سروری با این بیان که تا کی باید بی برنامه و منفعل عمل کرد از شورای شهر تهران خواست تا قاطعانه به این موضوع ورود پیدا کند و تا به نتیجه رسیدن در این مسئله پیگیر حل آلودگی هوا باشد.

ابوالفضل قناعتی نیز در این بین با اعلام اینکه جزیره ای عمل کردن کار به جایی نمیرساند پیشنهاد داد در خصوص تعیین یک تصمیم گیر قاطع در خصوص رفع آلودگی هوا از مقام معظم رهبری در این زمینه کسب تکلیف شود.

عباس جدیدی معاون نظارت شورا نیز با اشاره به اینکه قانون ورود به این موضوع و سهم هر بخش را مشخص کرده است اظهار داشت: آنچه که مردم را از پای در می آورد ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون است که حاصل احتراق موتورهای کاربراتوری است.

وی افزود: در مورد هزینه تعویض خودرو ها و تسهیلاتی که در این بخش باید در نظر گرفته شود نیز قانون به صراحت اشاره هایی دارد.

جدیدی خاطر نشان کرد: والا رسیدگی به موضوع الودگی هوا سخت و پیچیده نیست. ممنوعیت تردد خودروهای بدون معاینه فنی صراحت قانونی دارد که باید اجرایی شود. بنابراین سه گزینه ممنوعیت تردد خودرو ها و موتورسیکلت های کاربراتوری و نیز اجرای قانون راههایی است که به کاهش آلودگی هوا کمک می کند.

 

بهای خدمات بازدید از پارک ژوراسیک در تهران 

 

در جریان بررسی لایحه ای از سوی شهرداری تهران بهای خدمات در پارک ژوراسیک تهران از سوی اعضای شورای اسلامی شهر تهران تعیین و به تصویب رسید.

رضا تقی پور سخنگوی شورا و عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا در جریان بررسی تعیین بهای خدمات پارک ژوراسیک در تهران اظهار داشت: در لایحه پیشنهادی شهرداری تهران مبلغ ۵ هزارو هشتصد تومان برای هزینه ورودی به پارک در نظر گرفته شده بود که در جمع بندی نظرات سایر کمیسیون ها رقم ۵ هزار تومان برای هزینه ورودی به پارک و هزینه هزار تومان برای نرخ پارکینگ تا سه ساعت اول و به تناسب افزایش زمان پارک، مبلغ ۵۰۰ تومان به ازاء هر ساعت در نظر گرفته شده است. 

 


علی رضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه نیز یاداور شد تا پیش از این شهرداری تهران برای دریافت نرخ ورودیه به پارک مصوبه ای از شورا نداشته است.

وی تاکیید کرد: نرخ های مصوب تا زمانی که شورا مصوبه دیگری در این خصوص نداشته باشد وجاهت قانونی دارد.

در نهایت نرخ های اعلامی از سوی کمیسیون برنامه و بودجه به تصویب رسید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا