پیکر «پرویز مؤیدعهد» بدرقه شد
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین این معمار امروز (یکشنبه، ۱۱ بهمنماه) روی دوش دوستدارانش، از مقابل شبستان مصلای تهران که یکی از آثار طراحیشده توسط او است، به سمت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی در شهرری بدرقه است.
مؤیدعهد هشتم بهمنماه ۱۳۹۴ در سن ۸۶ سالگی در تهران درگذشت.
او در صحن دارالرحمهی حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک سپرده خواهد شد.
عطاءالله امیدوار از جمله چهرههای شناختهشدهی حاضر در این مراسم بود.
دکتر مؤیدعهد، اول اسفند سال ۱۳۰۸ در تهران متولد شد. او از کودکی استعداد و مهارت خاصی در نقاشی و طراحی داشت. تحصیلات عالیه را در فرانسه و در رشته معماری و شهرسازی گذراند. در سال ۱۳۳۶ با مدرک دکتری از دانشگاه سوربن پاریس به زادگاهش بازگشت و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران شد. همان زمانی که در دانشگاههای مختلف تهران تدریس میکرد، در دنیای معماری شناختهشده و سرشناس بود. از دانشکده سلطنتی انگلستان، به او نشان درجه اول معماری داده بودند.
او صاحب مدال لورآی از دانشگاه بوزار فرانسه بود که در آن زمان، بزرگترین و مهمترین مدال معماری جهان بهشمار میرفت. در ایتالیا و فرانسه، صاحبان بزرگترین و کهنترین تمدن معماری جهان در عهد روم باستان، مدرسه و کلیسا و شهرکهایی است که به طراحی این معمار چیرهدست ساخته شدهاند؛ اما او خود را متعلق به ایران میدانست و آرزو داشت در ایران اثری ماندگار و تاریخی از خود بهجای بگذارد.
این چهرهی ماندگار حوزهی معماری، طرح اولیهی خود را برای مصلای تهران در سال ۱۳۶۵ ارائه داد که مورد تأیید واقع شد و تا سال ۱۳۷۲ بی هیچ چشمداشتی، هفت سال عمرش را برای تکمیل جزییات طرح مصروف داشت. نتیجه زحمات او، طرحی بود که تقریبا تمام خطوط ناظم معماری اسلامی و ایرانی در آن رعایت شده بود، باشکوه، زیبا و بدیع و آنچه را نظام از این اثر توقع داشت برآورده کرد.
در سال ۱۳۸۰ به پاس زحمات و تلاش خالصانه دکتر مؤیدعهد، نشان چهرههای ماندگار از طرف رییسجمهوری اسلامی ایران به او اهدا شد.