سیاسی

صدور دوباره ویزای انگلیس برای ایرانیان

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین حسین جابری انصاری، صبح دوشنبه در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران رسانه‌های گروهی گفت: طبق آن چه که اعلام شده قرار است ادامه گفت‌وگوها در مورد بحران سوریه نیز در مونیخ برگزار شود و اگر چنین نشستی برگزار شود ایران علاوه بر شرکت در اجلاس امنیتی مونیخ در نشست مورد اشاره نیز شرکت خواهد داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان هم‌چنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که گفته شده سه نفر از صیادان بوشهری در آب‌های خلیج فارس توسط نظامیان کویتی دستگیر شده‌اند و آیا چنین خبری صحت دارد یا نه و واکنش ایران جهت پیگیری این موضوع چگونه خواهد بود؟ افزود: در مورد آن چه که اتفاق افتاده از سوی مقامات کویتی هنوز به شکل کتبی مسأله‌ای به ایران اعلام نشده است اما به شکل شفاهی نکاتی بیان شده است.

او با بیان این که بر اساس آن چه که ما دریافت کردیم گویی درگیری بین قایق‌ها و ماهیگیران ایرانی و کویتی صورت گرفته است، افزود: البته در آن منطقه اتباع دیگر کشورهای عربی نیز رفت و آمد می‌کنند ولی بر اساس آن چه که اعلام شده درگیری ایجاد شده و بخش‌های مربوطه در وزارت امور خارجه و سفارت ایران در کویت در حال پیگیری این موضوع هستند و ما موضوع این سه نفر را با اهتمام کامل تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این که هفته گذشته آقای ظریف سفری به لندن داشتند و علاوه بر شرکت در اجلاس کشورهای کمک کننده به سوریه با برخی از مقامات عالی‌رتبه انگلیس نیز دیدار و گفت‌وگو کردند؛ آیا با توجه به این گفت‌وگوها مشخص است که چه زمانی سطح روابط ایران و انگلیس به سطح سفیر ارتقاء پیدا می‌کند و آیا در این ارتباط در جریان این سفر تصمیمی گرفته شده است؟ گفت: سفر مورد اشاره آقای ظریف برای شرکت در اجلاس کشورهای کمک کننده به سوریه انجام شده و آقای وزیر امور خارجه در کنار شرکت در این اجلاس مجموعه رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی را با مقامات انگلیسی انجام دادند و دولت انگلیس آمادگی خود را برای آغاز صدور روادید در سفارت این کشور در تهران تا سه هفته آینده اعلام کرده است.

جابری انصاری هم‌چنین ادامه داد: در ارتباط با مسائل منطقه و دوجانبه نیز گفت‌وگوهای خوبی بین ایران و انگلیس در جریان این سفر انجام شد.

وی همچنین تصریح کرد: در مورد آینده سطح روابط دو کشور ایران و انگلیس بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و تصمیمات ملی که در جهات ذی‌ربط اتخاذ می‌شود باید تصمیم‌گیری شود و تا این لحظه هیچ‌گونه تصمیمی در مورد موضوع اشاره شده اتخاذ نشده است.

 

به گزارش ایسنا،‌ جابرانصاری در ابتدای سخنان خود در ادامه نشست مطبوعاتی هفتگی خود با تبریک فرا رسیدن ایام دهه فجر و پیروزی سالگرد انقلاب اسلامی، گفت: شعار اصلی انقلاب، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود و امروز این میراث ارزشمند در زمینه‌های مختلف مورد توجه مردم و مسئولان کشور است.

 

وی با گرامیداشت یاد امام خمینی (ره) و همه شهدای بزرگ انقلاب اسلامی، گفت: از خداوند می‌خواهیم که همگی ما را در مسیر ادامه آرمان‌ها و راه شهدا و امام (ره) قرار دهد تا بتوانیم آرمان‌های بزرگ تاریخی ملت ایران را پیگیری و محقق کنیم.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد سفر اخیر علی اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری به روسیه و دیدار وی با مقامات این کشور، گفت: بین ایران و روسیه روابط مستحکم و همه‌جانبه‌ای در زمینه‌های مختلف وجود دارد و رفت و آمد میان مقامات دو کشور در سطح عالی وجود دارد و این روابط در دوره‌های زمانی مختلف ادامه پیدا خواهد کرد.

 

انصاری تصریح کرد: سفر دکتر ولایتی به روسیه بر اساس دعوت موسسه تحقیقات و بین‌الملل استراتژیک روسیه انجام شده است. البته آقای ولایتی در قالب این سفر دیدارهایی نیز در سطح عالی با مقامات روسیه انجام دادند و رایزنی‌هایی در مورد روابط دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بین مقامات دو کشور صورت گرفت.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: مسیر روابط ایران و روسیه در جنبه‌های مختلف رو به پیشرفت است و بر اساس توافق صورت گرفته بین مقامات دو کشور گسترش این روابط ادامه دارد.

 

خبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد سیاست دستگاه دیپلماسی کشور در پیگیری امور پناهندگان ایرانی به خصوص در دوران پسابرجام پرسید که وی پاسخ داد: پیگیری امور اتباع جمهوری اسلامی ایران در سراسر جهان از وظایف ذاتی وزارت امور خارجه است و یکی از وظایف مهم تمام نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور پیگیری وضعیت اتباع ایرانی در خارج از کشور و انجام اقدامات لازم برای حل و فصل مشکلات آنها است.

 

وی ادامه داد: در ذیل این عنوان کلی مسائل انسانی پناه‌جویانی که به هر دلیل به نقاط مختلف دنیا سفر کرده‌اند و درخواست پناهندگی و یا پناه‌جویی داشته‌اند مورد توجه است و همانطور که اشاره شد پیگیری این امور از جمله وظایف ذاتی وزارت امور خارجه و مورد اهتمام است.

 

جابری انصاری ادامه داد: اهتمام وزارت امور خارجه بر این بوده که زمینه بازگشت اتباعی که به هر دلیلی در معرض این موضوع قرار گرفته‌اند و خواستار بازگشت به ایران هستند را فراهم کند و این موضوع در مسیر پیگیری‌های وزارت امور خارجه در تعامل با نهادها و کشورهای مختلف است و ما همواره تلاش کرده‌ایم حداکثر تسهیلات انسانی ممکن را در مورد اینگونه افراد فراهم کنیم.

 

خبرنگاری خطاب به جابری انصاری گفت که به تازگی نوار صوتی از صحبت‌های یکی از مقامات حماس منتشر شده که در آنجا این مقام اعلام کرده که حماس از سال ۲۰۰۹ تاکنون از ایران کمکی دریافت نکرده است؛ آیا ایران این موضوع و اظهارات را تأیید می‌کند و آیا برنامه‌ای برای دعوت از مقامات حماس جهت سفر به تهران در دستور کار دارد یا نه؟ که وی در پاسخ گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حمایت از مردم مظلوم فلسطین و مقاومت ملت فلسطین را مورد توجه داشته است و اقداماتی در این چارچوب انجام داده است.

 

وی گفت: روابط با جنبش‌هایی که مورد حمایت مردم فلسطینی هستند مورد توجه ایران بوده و روابط با جنبش حماس نیز در این قالب کلی بوده است.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: ما قصد ورود به جزئیات و حرف‌هایی که برخی افراد در زمان‌های مختلف ممکن است مطرح کنند نداریم و سیاست ایران به عنوان کشوری که خود را در موضع خیرخواهی و برادری نسبت به امت اسلامی می‌بیند توجه به موضوع فلسطین و حقوق مردم این منطقه بوده است. ما مسأله فلسطین را مسأله مهم امت اسلامی می‌دانیم و از لحظه پیروزی انقلاب اسلامی از مبارزات مشروع مردم فلسطین حمایت کرده‌ایم.

 

این دیپلمات ارشد ایرانی بار دیگر تأکید کرد: ما قصد ورود به مجادلات کلامی و اینگونه مسائل را نداریم و به سیاست واحد و اصولی خود که اشاره شد در این زمینه ادامه می‌دهیم.

 

خبرنگاری در ادامه با اشاره به سخنان یکی از نمایندگان مجلس درباره حضور دو جاسوس در میان بازرسان آژانس که به ایران آمده بودند، نظر و موضع وزارت امور خارجه در این ارتباط را پرسید؟ که وی پاسخ داد: سوال جنابعالی و پاسخ مربوط به آن متوجه وزات اطلاعات است اما به طور کلی ما از ابتدای مسائل مربوط با موضوع هسته‌ای همواره از عدم استفاده از عناوین بین‌المللی برای انجام فعالیت‌های خاص از سوی برخی از کشورها حساسیت‌ داشته‌ایم و همواره در سال‌های گذشته این حساسیت را به دقت پیگیری و اعمال کرده‌ایم و در مواقعی که مسائلی بوده با نهادهای مربوطه بین‌المللی در این زمینه رایزنی و گفت‌وگو کرده‌ایم و اگر این مورد وجود داشته باشد از جهات تخصصی ذیربط یعنی سازمان انرژی اتمی و وزارت اطلاعات به طرق قانونی پیگیری می‌شود.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به درخواست این خبرنگار که از او خواست این موضوع را تکذیب یا تأیید کند، گفت: این موضوع را تأیید و تکذیب نمی‌کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا