ثروتمندان در کدام محله تهران قدیم سکونت داشتند؟
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید در قدیم محله ثروتمندان در کدام نقطه از مناطق ۲۲ گانه امروزی تهران به شمار می رفت.
عودلاجان، چاله میدان، بازار و سنگلج به عنوان چهار منطقه عیان نشین تهران قدیم قید بوده است و بعدها محلههای ارک و دولت به آن چهار محله اضافه شدند و وجه تمایز ایندو محله جدید، آن بود که اربابان قدرت و زورمداران روزگار در این دو محله در میان باغهای وسیع زندگی میکردند و هرگز تراکم جمعیت محلههایی چون سنگلج، چالمیدان و بازار را نداشتند. در این محلهها، از کوچههای تنگ، باریک و دراز خبری نبود و سکنیگزینی افراد سرشناسی همچون میرزا یوسف مستوفیالممالک و تصرفاراضی وسیع در قسمت شمالی تهران آن روزگار محلههایی چون بهجتآباد، یوسفآباد و حسنآباد شکل گرفتند.
گفته می شود که رضاشاه دراین محله بزرگ شده بود و اصرار داشت که برای از بین بردن سوابق خود، محل را تخریب کند. سابقه تاریخی سنگلج به سال۱۲۵۰ ه. ق، است که برای استفاده منطقه مسکونی طراحی شد و ساخت آن بر عهده محمد تقی خان بوده است.
سنگلج در عصر خود یکی از بزرگترین و آبادترین و پرجمعیتترین محلات تهران بود که تکیههای آن شهرت بسیاری داشت. تکیه مشهور قورخانه کهنه از جمله آنها است. از تکیههای سنگلج چندین گذرگاه و خیابان انشعاب پیدا می کرد که خیابان شاهپور (وحدت اسلامی)؛ واقع در غرب سنگلج، یکی از آنها است. گذرهای معروف آن نیز گذر تقی خان در شمال و گذر شریف الدوله در ضلع جنوبی است که به در خونگاه می رسید.
دو گذر معروف این محله گذر تقیخان و گذر شریفالدوله بود که به درخونگاه منتهی میشد. چندین حمام بزرگ با خزینهها و چال حوضهای عظیم در سنگلج وجود داشت.