اجتماعی و فرهنگی

واردات گوشت گوزن و گاو از روسیه

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاینمهدی خلج اظهار کرد: گوشت قرمز مورد نیاز از کشورهایی مانند برزیل و استرالیا تامین می شود و اخیرا تقاضاهایی از کشورهای اروپای شرقی مانند لیتوانی برای صادرات گوشت قرمز به ایران داشته ایم که در حال بررسی است.

وی افزود: بر اساس ارزیابی های میدانی صورت گرفته، دام در لیتوانی کاملا وابسته به طبیعت است و کشتارگاه های مجهزی در این کشور وجود دارد که تقاضای واردات ناچیز از این کشور در حال بررسی است.

رییس سازمان دامپزشکی ادامه داد: روسیه نیز متقاضی صادرات گوشت گوزن و گاو به ایران است که بر اساس بررسی‌ها و ارزیابی‌های صورت گرفته یکی از کشتارگاه های این کشور مورد تایید کارشناسان سازمان دامپزشکی قرار گرفته است. همچنین مقدار ناچیزی دام زنده از پاکستان به ایران وارد می شود که کشور خوبی است.

وی اعلام کرد: تا کنون کشورهای دیگری مانند دانمارک و فرانسه نیز متقاضی صادرات گوشت قرمز به ایران بوده‌اند که در صورت لزوم، بررسی خواهد شد.

صادرات ۹۰۰ هزار راس گوسفند در سال جاری

خلج با بیان اینکه طی سال جاری بیش از ۹۰۰ هزار راس دام سبک صادر شده است، گفت: از کشورهایی مانند ارمنستان و استرالیا لاشه گوسفند وارد می شود و برای گوشت گاومیش نیز تقاضا از هندوستان وجود دارد که در حال بررسی است.

وی همچنین در خصوص چگونگی و شرایط واردات گوشت قرمز از نظر بهداشتی اظهار کرد: کمیته واردات گوشت قرمز از سوی وزارت جهاد کشاورزی و از طریق مصوبه ستاد تنظیم بازار تعیین و اعلام می شود اما پس از اعلام کمیت مورد نیاز برای واردات گوشت قرمز در یکسال متقاضیان درخواست خود برای واردات از هر کشوری که می خواهند را به سازمان دامپزشکی اعلام می کنند و در این میان برخی از کشورها که ضوابط‌ بهداشتی‌شان با ضوابط اعلام شده از سوی سازمان دامپزشکی ایران مطابقت داشته باشد، مورد تایید قرار خواهد گرفت و اگر اینگونه نباشد، اجازه واردات داده نمی شود.

رییس سازمان دامپزشکی اضافه کرد: در مرحله بعدی ساختار دامپزشکی و بهداشت دامی آن کشور مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد که بر این اساس کشور متقاضی باید دارای ساختار شناخته شده و سالمی باشد. بیماری های کشور خود را به سازمان جهانی بهداشت دام گزارش کند و اگر از این مسائل توانستیم نتیجه مطلوبی بگیریم پس از درخواست از سوی واردکنندگان به داخل آن کشور می رویم مجدادا ساختار دامپزشکی، سیستم بهداشتی و آزمایشگاهی، نظام مراقبت، مراکز پرورش و دیگر زیرساخت‌های دامپزشکی آن کشور مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

خلج با بیان اینکه تطبیق مطالعات کتابخانه ای و میدانی یکی از مراحل واردات گوشت قرمز از هر کشوری است، گفت: برای واردات گوشت قرمز دو معیار دیگر نیز باید در این مرحله مورد بررسی و تایید قرار گیرد؛ به گونه ای که در این مرحله بهداشت دام و همه بیماری هایی که از منظر بهداشت دام و انسان مهم هستند فهرست شده و به کشور مبدأ اعلام می شود تا گوشت قرمز تولید شده از دامی باشد که از نظر این بیماری ها مشکلی نداشته باشد. همچنین گوشت مورد نیاز اعلام شده باید در کشتارگاه هایی استحصال شود که کد بهداشتی صادرات (EC) دارند و کارشناس اعزامی سازمان دامپزشکی آن را نظارت و تایید کند.

وی افزود: بایستی بر خود دام زنده، مراحل پیشین و پسین کشتار دام، استخوان گیری، قطعه بندی، بسته بندی و حمل و نقل آن نیز نظارت کامل وجود داشته باشد و گوشت در سازمان دامپزشکی کشور مبدأ مورد تایید قرار گیرد و شرایط بهداشتی و ویژگی‌های میکروبی اعلام شده از سوی ایران در آن لحاظ شده باشد.

رییس سازمان دامپزشکی گفت: در مراحل نهایی گوشت وارداتی در مبادی ورودی کشور مورد آزمایش و تایید قرار می‌گیرد و در صورت انطباق داشتن نمونه برداری و مطلوب بودن نتایج آزمایشات براساس شرایط اعلام شده، اجازه ورود به کشور داده می شود.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا