سیاسی

مجالس هفتم تا نهم ناموفق بودند

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی برای گرم کردن تنور انتخابات اولین جلسه مناظره سیاسی را امروز (دوشنبه) با عنوان «رای به بیدارها» و با حضور جواد اطاعت و حجت الاسلام مصباحی مقدم در دانشکده مدیریت و حسابداری این دانشگاه برگزار کرد. مهمترین مطالب مطرح شده از سوی این دو صاحبنظر به شرح زیر است: 


** فرایند توسعه در ایران متاثر از حضور و انزوای مردم است
جواد اطاعت استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: متخصصان توسعه معتقدند دلایل توسعه نیافتگی ایران به این دلیل است که مردم، خوب وارد میدان می شوند ولی چون انتظاراتی بالا دارند که در کوتاه مدت محقق نمی شود، سرخورده و منزوی می شوند.
وی به سیر تاریخی این مساله از زمان مشروطیت پرداخت و گفت: در سال ۷۶ مردم به صحنه آمدند و به دولت اصلاح طلب رای دادند و فکر می کردند که مشکلات کشور به سرعت حل می شود و چون مشکلات را پابرجا می دیدند، صحنه را خالی کردند که این مساله در انتخابات شوراها نیز دیده می شد.
این نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی از امنیت به عنوان شرط اساسی توسعه کشور یاد کرد و گفت: انتخابات یک بازی جمعی است و باید به یک گروه رای دهیم ولی نباید انتظار داشته باشیم که همه مشکلات به سرعت حل شود.

** سیاست اتوبوسی و تغییرات فله ای صحیح نیست
مصباحی مقدم با اشاره به تغییراتی که در دولت ها ایجاد می شود، از تغییرات فله ای در وزارتخانه ها انتقاد کرد و گفت: من معتقدم تغییرات نباید در سطح پایین تر از معاون وزیر صورت گیرد، تا کشور از ثبات برخوردار باشد و لذا سیاست اتوبوسی صحیح نیست.
این کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری که معتقد است تضارب آراء باعث پیشرفت کشور است، افزود: در مدیریت کشور باید نخبگان به میدان بیایند و کشور را با تعامل اداره کنند.

** جای خالی احزاب در انتخابات
مصباحی مقدم خواستار تقویت تحزب در جامعه شد و گفت: احزاب می توانند برای مجلس کاندیدا معرفی کنند و با کادرسازی، به ارائه برنامه پرداخته و رقابتی را میان جریان های موجود در کشور ایجاد کنند.
وی با مقایسه عملکرد دوره های هفتم تا نهم مجلس شورای اسلامی گفت: عملکرد مجالس را باید با هم مقایسه کرد و از آنجا که وظیفه مجلس عبارت است از قانون گذاری و نظارت باید گفت عملکرد ۶۰ تا ۷۰ درصد نمایندگان ربطی به قانون گذاری و نظارت ندارد و بیشتر درباره مسائل مربوط به حوزه انتخابیه آنان و رسیدگی به مشکلات روزمره و اداری مردم حوزه انتخابیه است.
این استاد دانشگاه دغدغه و اشکال جدی نمایندگان مجلس شورای اسلامی را حل مشکلات حوزه انتخابیه آنان دانست و گفت: به همین دلیل ۶۰ تا ۷۰درصد نمایندگان در دوره بعدی رای نمی آورند؛ البته جریان حاکم بر مجلس همچنان جریان اصولگراست.
وی به نقاط قوت مجلس نیز اشاره کرد و گفت: در مجلس ششم چالشی با قوه قضائیه، صدا و سیما و حتی رهبری وجود داشت و به همین دلیل ۶۷درصد نمایندگان آن دوره به مجلس بعدی راه نیافتند ولی در دوره های هفتم تا نهم چالش جدی نبود. 
این کاندیدای مجلس خبرگان رهبری یکی از نقاط قوت مجلس های هفتم تا نهم را توسعه ثبات سیاسی دانست و گفت: ما ثبات را در این سه دوره تجربه کردیم و رویکرد ضد استعماری نیز از دیگر نقاط قوت آن بود که در هر سه دوره سیاست خارجی در حمایت از فعالیت های هسته ای داخل، حمایت از فلسطین و انقلاب های مردمی منطقه و حمایت از حماس و حزب الله لبنان و همچنین مقابله با توطئه های استکباری بود.

** عملکرد مجلس در حل مشکلات اقتصادی 
مصباحی مقدم گفت: بیشتر قوانین تصویب شده در این سه دوره برای حل مشکلات اقتصادی بود که قانون شفافیت منابع مالی کارکنان و مدیران دولت، قانون مبارزه با پولشویی، قانون مزایده ها و مناقصه ها، قانون شفافیت قراردادهای دولتی و قانون مالیات ارزش افزوده از جمله آنهاست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تساوی پرداخت خسارت برای زن و مرد و مسلمان و غیرمسلمان را از قوانینی دانست که در مجلس اصولگرایان تصویب شد و گفت: مبارزه با فساد در دستور کار سه دوره مجلس بود و هم قسم شدیم تا فساد در داخل مجلس صورت نگیرد و فساد خارج از مجلس را نیز رصد کنیم.

** داستان مه آفرید و بابک زنجانی از مجلس کلید خورد
وی گفت: داستان مه آفرید و خسروی از مجلس کلید خورد که در خرید سهام خوزستان دچار اختلاس شده بودند و گزارش آن برای بانک مرکزی ارسال شد. در ادامه قوه قضاییه وارد عمل شد و ۲۶ تن از نمایندگان درباره بابک زنجانی به رئیس قوه قضاییه نامه نوشتند.
این نماینده مجلس افزود: مجلس درباره معاون اولی محمدرضا رحیمی نیز واکنش نشان داد و اعتراض کرد تا پست معاون اولی را به او ندهند و مخالفت با انتصاب سعید مرتضوی به دلیل آن که یک قاضی معلق شده بود، از سوی مجلس اعلام شد و زمانی که اعتنا نکردند، وزیر رفاه را استیضاح کردیم و چالشی میان مجلس و دولت نمایان شد.
وی به سه مجلس اخیر نمره قبولی داد و گفت: البته معتقدم این مجالس ایده آل نبود ولی نمره قابل قبول را می توان به این مجالس داد ولی اگر مجلس بهتری بخواهیم باید کاری کنیم که نخبگان کشور در مجلس حضور پیدا کنند.

** مجالس هفتم تا نهم مجالسی ناموفق بودند
اطاعت با اشاره به نظام های پارلمانی سایر کشورها به معایب نظام پارلمانی ایران پرداخت و گفت: نظام پارلمانی ما مشکل دارد. چون تجربه دنیا این است که دو مجلس یعنی مجالس سنا و عوام باید داشته باشیم و مجلس ما نیز هم مجلس عوام است و هم مجلس خواص و لذا نمایندگان برای کسب آرای بیشتر به روابط عاطفی روی می آورند و این مساله یک مشکل ساختاری است و ربطی به اصولگرایی و اصلاح طلبی ندارد.
وی که معتقد است بیشترین تورم در مجلس هفتم ایجاد شد، اظهار داشت: علت این تورم مصوبات مجلس هفتم بود و در بحث های اقتصادی بدترین شرایط را داشتیم که هشت سال با وجود همدلی دولت و مجلس اصولگرا، و در شرایطی که بیشترین درآمد نفت را داشتیم و دنیای غرب دچار رکود بود، به خوبی از آن استفاده نکردیم و لذا معتقدم مجالس هفتم تا نهم مجالسی ناموفق بودند.

** مجلس ششم بهترین مصوبات اقتصادی را داشت
این استاد دانشگاه با بیان این که مجلس ششم بهترین مصوبات اقتصادی را داشت، اظهار داشت: طبق آمارهای بانک مرکزی از سال ۷۶ با نفت هفت دلار، کشور اداره می شد و تا اواخر سال ۸۳ که برنامه چهارم توسعه را می نوشتیم، پیش بینی می کردیم هر بشکه نفت تا ۱۹ دلار افزایش یابد و لذا موفقترین مجلس بودیم.
وی موفق ترین برنامه توسعه کشور را برنامه سوم دانست و گفت: این برنامه در دولت اصلاحات و مجلس ششم نوشته شد و می توانستیم کاری کنیم که موفقیت هایمان تحت الشعاع فعالیت های سیاسی قرار نگیرد.

** مجلس هفتم ادامه خدمت به خاتمی بود
مصباحی مقدم با اشاره به ارتباط مجلس هفتم با دولت اصلاحات گفت: مجلس هفتم در واقع ادامه خدمت به خاتمی بود و با او به خوبی کار کرد و اگر نرخ تورم به ۱۰ و هفت دهم درصد رسید، حاصل همکاری مجلس هفتم با او بود.
وی تشنج ایجاد شده در مجلس ششم را تجربه تلخی دانست و گفت که نباید اجازه تکرار این تجربه را داد.

** ۵۰۰ میلیارد ریال به دست روحانی رسیده است
مصباحی مقدم با اشاره به تاسیس صندوق توسعه ملی در مجلس هشتم گفت: ۵۰۰ میلیارد ریال از پول این صندوق به دست رئیس دولت یازدهم رسیده است و طی دو سال و نیم گذشته سهم صندوق توسعه از فروش نفت از ۲۹ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته و برای برنامه ششم نیز اعلام شده که این میزان از سال سوم به ۳۰ درصد افزایش می یابد.
وی افزود: آقای رئیس جمهوری می گوید فروش نفت را به ۲۵ درصد کاهش دادیم که این مبلغ نسبت به صادرات یعنی یک میلیون و ۲۰۰ به ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه افزایش یافته که این مساله یعنی برگشت به عقب و این شرایط فعلی یعنی نقدینگی در دو سال گذشته به میزان دو برابر شده است و چهار هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال به ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
این استاد حوزه تاکید کرد: البته شرایط اضطرار و تنگناهای اقتصادی را درک می کنم ولی چرا شعاری می دهیم که با واقعیت سازگاری ندارد؟

** همزیستی مسالمت آمیز با عربستان داشته باشیم
اطاعت در بخشی از سخنان خود از مجلس آینده خواست تا تمام تلاش خود را برای خروج از رکود به کار بندند و افزود: حاکمیت عقلانیت، همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان به ویژه عربستان سعودی، تعامل با جهان برای جذب سرمایه، جذب سرمایه های ایرانیان خارج از کشور و تلاش برای برقراری نظم و امنیت از مسائلی است که مجلس آینده باید به آن بپردازد.

** تا پای استیضاح احمدی نژاد پیش رفتیم
مصباحی مقدم با اشاره به عملکرد مجلس شورای اسلامی در دوره های هفتم تا نهم گفت: سوال از رییس جمهوری برای اولین بار در این مجلس رخ داد و ما تا پای استیضاح احمدی نژاد پیش رفتیم.
وی افزود: هیچگاه ادعای حمایت رهبر معظم انقلاب از احمدی نژاد مبنای کار ما نبوده و ما تا پای استیضاح احمدی نژاد پیش رفتیم ولی شرایط داخلی و بین المللی اجازه نمی داد تا چنین کاری را انجام دهیم.
این استاد دانشگاه افزود: من به عنوان رییس کمیسیون تحول اقتصادی نسبت به ۱۲ تخلف دولت احمدی نژاد در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گزارش ارائه کردم و این گزارش به قوه قضاییه نیز اعلام شد و روز گذشته سخنگوی قوه قضاییه گفت: این گزارش در دستورکار این قوه قرار دارد.
مصباحی مقدم یکی از عملکردهای مجلس هشتم را مقابله با رفتار احمدی نژاد در مجلس دانست و گفت: دو بار از وی در مجلس سوال شد که در مرحله اول ۱۰ سوال مطرح شد و با توجه به رفتار احمدی نژاد تصویب کردیم که به رییس جمهوری نیز می توان کارت زرد داد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در باره یارانه های نقدی گفت: ما یارانه ۴۵۵ هزار ریالی را تصویب نکردیم بلکه برای پرداخت نقدی و غیر نقدی یارانه ها قانون گذاری کردیم که پرداخت غیر نقدی شامل هزینه تحصیلی ، حقوق بیکاران ، مقاوم سازی مسکن روستایی و مسکن نیازمندان وهزینه توسعه حمل و نقل عمومی بود.
وی با بیان اینکه من حامی دولت یازدهم هستم اما انتقاد هم می کنم، در پاسخ به سوال دانشجویی که پرسیده بود چرا مجلس در مقابل دفن کردن صدها تن سیب زمینی سکوت کرد، اظهار داشت: ما نسبت به این مساله اعتراض کردیم و معتقدیم باید صدای روزنامه ها نیز بلند می شد که ای کاش این سیب زمینی ها را رایگان به مردم می دادند ولی دفن نمی کردند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا