مدیریت شهری

قالیباف: ایران چالش های عقب ماندگی را کنار زد

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمدباقر قالیباف صبح امروز در همایش ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران با بیان اینکه امیدوارم تداوم نشست‌های این چنینی منجر به نتیجه و تحولی در اداره بهینه شهر شود، گفت: چندین سال است که مرتب تکرار می‌کنیم که ایران کشور در حال توسعه است و این در حالیست که می‌توان چالش‌های عقب‌ماندگی را کنار زد.

وی با بیان اینکه همیشه به توسعه از منظر اقتصادی نگاه می‌شود، گفت: تصورها بر این است که اگر اقتصاد رشد بیشتری پیدا کند به توسعه می‌رسیم. اما دهه ۸۰ میلادی به بعد نشان داد که نگاه یک جانبه‌گرایانه به اقتصاد راه برون رفت نیست. چرا که توسعه چند وجهی است و باید عوامل و موانع محرک آن را بیابیم.

قالیباف با بیان اینکه تجربه کشورهای دیگر نشان می‌دهد که توسعه بحث میان رشته‌یی است که باید در دستور کار محیط‌های علمی، دانشگاهی و … قرار گیرد، گفت: نمی‌توان به توسعه به عنوان یک موضوع خاص نگاه کرد چرا که تک بعدی بودن توسعه کارآیی خود را از دست داده است.

شهردار تهران با بیان اینکه چالش توسعه نیافتگی، مساله کلیدی معاصر است، گفت: در سن ۱۲ سالگی در کلاس جغرافیا به ما یاد دادند که ایران کشوری در حال توسعه است و حالا که بنده در آغاز پیری به سر می‌برم باز هم توسعه نیافتگی دغدغه کشور است و باید چاره‌ای بیاندیشیم تا به این مساله کلیدی جواب بدهیم که چرا هنوز پس از گذشت سال‌ها کشور در حال توسعه هستیم.

قالیباف با بیان این که رسالت ملی و دینی اقتضاء می‌کند که کشور را به سمت جلو پیش ببریم، گفت: توسعه و پیشرفت در قدرت ملی اثرگذار است .

وی با بیان اینکه تمرکزگرایی به عنوان چالش نظام اداری نامیده می‌شود، گفت: وقتی الگوی تاریخی را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که همیشه تاکید بر تمرکزگرایی در کشور بوده چرا که همیشه نهادهای حکومتی ما از تمرکزگرایی به عنوان یک الگوی مطلوب و خوب استفاده و اجرایی کرده‌اند و این در حالیست که این یک ضعف ساختاری در حکومت ماست.

وی با اشاره به تمایل مسوولین نظام اداری – اجرایی بر بسط و گسترش حوزه اقدام خود گفت: باید تمرکززدایی ایجاد شود چرا که تمرکززدایی برای اصلاح نظام اداری و ارتقاء کیفیت حکمرانی لازم است.

شهردار تهران با بیان اینکه در دنیای کنونی ما نمی‌توانیم الگوی متمرکز را ادامه دهیم، گفت: الگوی نظام غیرمتمرکز نیز جوابگوی کشور ما نیست و پیشنهاد می‌شود به سمت نظام اداری – اجرایی نیمه متمرکز پیش برویم و در سال آینده در بخش‌های مختلف این سیستم نیمه متمرکز را اجرایی کنیم.

قالیباف در خاتمه با بیان اینکه ما نیازمند پیش شرط‌هایی برای تحقق تمرکززدایی هستیم، گفت: وجود اراده و اجماع سیاسی، گذر از نگاه تهدید محور به مقوله تمرکززدایی، آمایش سرزمین و توزیع متوازن قدرت‌ها، گذر از اقتصاد رانتی، تقویت ظرفیت نهادهای متولی اداره امور و اصلاح تدریجی ذهنیت فرهنگی مرکزگرا به عنوان پیش شرط‌های تحقق تمرکززدایی لازم و ضروری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا