در پسا برجام همه مشکلات حل نمی شود
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری بعد از ظهر امروز در گردهمایی سراسری مدیران سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به انتخابات هفتم اسفندماه اظهار کرد: خوشبختانه انتخابات اخیر با حضور گسترده مردم، آرامش، امید و روحیه بالای مردم برگزار شد و در این انتخابات کمترین عارضه، حادثه و موضوعات نگرانکننده را داشتیم.
وزیر دادگستری با اشاره به تعداد پایین شکایتها در انتخابات اخیر افزود: خوشبختانه در انتخابات هفتم اسفند تعداد زیادی از نامزدها در مرحله رای آوردند و به مجلس راه یافتند علاوه بر میزان بالای مشارکت مردم، نوع رأیدادن و تمرکزشان بر روی افرادی که به نصاب رأی برسند، موضوع مهم، قابل تامل و تحلیل است.
پورمحمدی ادامه داد: تمام طیفها، جناحها و گروههای سیاسی منتخب مردم در مجلس آینده حضور دارند و طبیعتا در این راستا مجلس پرنشاطی را خواهیم داشت. همچنین بسیاری از راهیافتگان مواضع همراه دولت را دارند و این برای موفقیت بیشتر دولت و خدمترسانی بهتر به مردم اهمیت بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه نفع همراهی دولت و مجلس و همگامی مسئولان به مردم میرسد، گفت: برخی اوقات شعار میدهند که مجلس باید مستقل باشد و این کاملا درست است همه باید مستقل باشند زیرا انسانها به دلیل عقلانیت جایگاه مستقلی دارند و انسان تابع مقلد ارزش زیادی ندارد. البته این بدان معنا نیست که با هم بجنگند و اختلافافکنی کنند؛ برخی فکر میکنند دعوا کردن با هم شاخص خوبیست درحالیکه جامعه با حفظ استقلال، عقلانیت، انتخاب و آزادی باید همدل و همزبان باشند همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند.
وزیر دادگستری ادامه داد: در سالی که گذشت علاوه بر دستاورد انتخابات هفتم اسفند، دستاورد بینالمللی برجام را داشتیم. برجام برای کشور ما یک موفقیت ارزشمند بوده و هست چرا که در یک هماوردی بزرگ با قدرتهای جهانی، کشور ما جایگاه حقوقی خود را تثبیت کرد.
پورمحمدی ادامه داد: در مذاکرات چالشی و طولانی توانستیم دستاوردهای بسیار ارزشمندی به دست بیاوریم و موانع بزرگی را از سر راه کشور برداریم. برجام توافق سیاسی بینالمللی است که در بالاترین سطوح بینالمللی اتفاق افتاد اما همراه خودش پیامدهای بزرگ دیگری هم داشت.
وزیر دادگستری نخستین پیامد برجام را، پیامد اقتصادی خواند و گفت: موانعی که به ناحق و ظالمانه سر راه ما ایجاد کرده بودند برداشته شده است و از نظر منطقی، تفاهمی و اجرایی نیز برجام به صورت جدی پیگیری میشود و امیدواریم کاملا اجرا شود.
وی تاکید کرد: به طور قطع جمهوری اسلامی ایران با ظرفیتهای بالای اقتصادی میتواند پس از اجرایی شدن برجام مشکلات مردم را تا حد زیادی برطرف کند.
پورمحمدی از دیگر دستاوردهای برجام را دستاورد امنیتی خواند و گفت: بهانه مسائل هستهای برای جهانخواران و مستکبرین دستاویز خوبی برای تجاوز به سایر کشورهاست و خوشبختانه این بهانه گرفته شد و ضریب امنیتی کشور ما ارتقاء یافت و امروز خطر دورتر شده و دسترسی دشمن به کشور کمتر شده است.
وزیر دادگستری افزود: هر چند برجام یک دستاورد سیاسی است اما یک موقعیت جهانی هم از جهت پرستیژ و جایگاه برای جمهوری اسلامی و کشورمان ایجاد کرد و موقعیت کشور در سطح افکار عمومی جهان و نخبگان ارتقاء یافت. آنچه مهم است این است که این ظرفیتها بهروز شود و به فعلیت برسد.
وی برجام را ارتقاء جایگاه انقلاب اسلامی خواند و گفت: ما در برجام متانت، اخلاق، تفکر انقلابی، دینی، پایبندی به اصول، ارزشها و باورها را حفظ کردیم. برجام سبب تقویت و تحکیم انقلاب اسلامی شده است زیرا ما در برجام از هیچ یک از مبانی ارزشی و انقلابی خود عقب ننشستیم.
پورمحمدی ادامه داد: البته نباید عجله کرد زیرا برخیها فکر میکنند همین که کلید برجام بخورد همه سر کار میروند و مشکلات کشور برطرف میشود در حالیکه اینچنین نیست و خداوند حتی به اولیاء درجه اول خود چنین وعده و وعیدی نداده است.
وزیر دادگستری اظهار کرد: ما در حوزه اقتصادی سختترین شرایط را پشتسرگذاشتیم و طبق آماری که ارائه شده است نرخ رشد کشور یکدرصد بوده است. به طور قطع با توجه به عوامل بازدارنده، تحمیلی و مشکلات بینالمللی و داخلی حفظ کردن این موقعیت و شرایط برای کشور دستاورد ارزشمندی است.
وی در ادامه به موضوع کسب و کار اشاره کرد و گفت: آخرین آمار ارائه شده در حوزه کسب و کار نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران تقریبا در همه محورها چند رتبه ارتقاء داشته است و این مسئله حکایت از کنترل فضای اقتصادی کشور دارد.
پورمحمدی افزود: امروز نرخ تورم کاهش یافته و سعی میشود انتظارات مردم را برآورده کنیم به طوریکه دستمزد کارگران بیش از نرخ تورم افزایش داده شده است.
وی در ادامه به کاهش تخریب جنگل ها و منابع طبیعی در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: طبق آمارهای موجود کاهش جنگلها طی ۱۲ سال گذشته ۳.۸ درصد بوده است. البته در یکصد سال اخیر یک میلیارد هکتار از سطح جنگلها از بین رفته است. این آمار در ایران به یک پنجم میرسد.
وزیر دادگستری اضافه کرد: به عبارت دیگر تخریب منابع طبیعی در ایران یک دهم درصد یعنی یک هزارم بوده است. در سالهای اخیر بهویژه در دو سال گذشته تقریبا تجاوز به منابع و جنگلها نزدیک به صفر بوده است و در رسیدن به این مهم همه دستگاهها دخیل بودهاند.
پورمحمدی ادامه داد: البته در سالی که گذشت با دغدغهها و نگرانیهایی مواجه بودیم که از آن جمله میتوان به مشکلات اقتصادی و برخی آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و امروز هنوز هم از فساد در حوزه اقتصادی و اداری رنج میبریم.
وی با بیان اینکه محیط کسب و کار در کشور ما با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند و شاخصها در این حوزه زیاد مطلوب نیست، گفت: ساماندهی بخشی از این حوزه برعهده سازمان تعزیرات است و بخشهای دیگر برعهده سایر سازمانها قرار دارد. امروز فعالیتهای اقتصادی، بازرگانی و خدماتی در زندگی مردم اهمیت فراوانی دارد و سازمان تعزیرات حکومتی در این راستا مسئولیتهایی دارد و باید همراه با توقعات و نیازها تلاش کنیم.
وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع قاچاق کالا اشاره کرد و گفت: بحث قاچاق کالا یک مشکل جدی است و حرفهای زیادی در این حوزه زده شده و میشود ولی همچنان از این پدیده شوم رنج میبریم. متاسفانه آمارها در این حوزه بزرگ است و کالاهایی هم که به صورت قاچاق وارد میشود به اینگونه نیست که از طریق کوه یا کمر باشد. البته این بدان معنا نیست که کالاهای قاچاق از مراجع رسمی وارد میشود بلکه ضوابط، مقررات و دستورالعملها مشکلاتی را ایجاد کرده و نظام واردات و صادرات ما را با بیانضباطی مواجه کرده است.
پورمحمدی در ادامه گفت: ما امروز مجوزهای فراوانی به اقشار مختلف دادهایم؛ به عنوان مثال برای کمک به مرزنشینان مجوزهایی دادهایم درحالیکه سود این مجوزها را دیگران میبرند و چیزی عاید مرزنشینان نمیشود. همچنین برای ملوانان و جاشوها امکاناتی قرار دادیم که همین امکانات مجرای واردات خلاف قاعده کالا شده است. به عبارت در، دروازه و پنجرههای زیادی ایجاد کردیم که همگی مشکلساز شده و امروز از آنها به عنوان قاچاق تعبیر میشود.
وی در پایان با اشاره به صدور ابلاغ قضایی برای ۵۰۰ نفر از روسای شعب تعزیرات، گفت: باید این جایگاه را پاس بداریم چرا که از این پس انتظارات بیشتری از ما میرود.
به گفته پورمحمدی قرار است با همکاری سازمان مدیریت برنامه و بودجه ماموریتهای جدیدی به سازمان تعزیرات حکومتی اعطا شود.